Błąd pracownika....

Dzis na stacji pan z obslugi Bp zaproponowal ze wleje za 50zl..niedtety poszlam placic dopiero na koniec dnia po paragonie doszlam ze zamiast on wlal benyne95....a dodam ze w baku mialam jedna kreske on...po wlaniu za50zl benzyny podnieslo sie o dwie kreski reno clio...trochre na nim pojezdzilam i mialam klopoty z zapalaniem...mechanik stwierdzil ze z powodu swiec...kochani ...powidzcie co mam zrobic czy spuscic to benzyne czy dolac ropy za wieksze cene np.ok 80zl on...i bedzie ok czy co? Pomocy...nigdy nie pozwole komus tankowac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dolej ile się da ropki wymień filtr paliwa, ewentualnie olej do 2t
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

filtr paliwa to na 100% musi wymienić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

niech BP płaci teraz za naprawę, masz paragon jest zapewne nagranie z kamery na stacji po co samemu coś ruszać? chyba że sama mu powiedziałaś co ma wlać

Przede wszysktkim natychmiast wyslij do BP oficjalnego maila i list polecony z informacja, ze doszlo do takiego zdarzenia i ze maja zabezpieczyc monitoring. Bo moze skonczyc sie roznie od strachu do nawet czterocyfrowej naprawy. A pozniej zbieraj wszystkie rachunki za naprawe i wyslesz kopie do BP z zadaniem zwrotu oraz zwrotu za wlane paliwo.

Dlatego najlepiej nigdy nie dawać nikomu tankować auta. Jak coś ma być zrobione dobrze, zróbcie to sami. Autorka pewnie powiedziała, ze chce zatankować za 50pln, ale jakie to ma być paliwo pewnie już nie. To skąd pracownik ma wiedzieć, że ma być akurat ON? Robiłem kiedyś chwilę na stacji i takie sytuacje typu "proszę zatankować za 50/100/200pln, ja idę do sklepu zapłacić" były nagminne. No fajnie, tylko czego mam zatankować? A potem zdziwienie, że wlane nie to o czym myślał, że wlane będzie.

0. NIE JEŹDZIJ NA TYM - laweta do warsztatu, bierz fakturę
1. spuść całe paliwo z baku, żadnych dolewek, chyba, że to silnik sprzed 20 lat :D
2. zmień filtr
3. w zimie tankuje się do pełna - mniej wody skrapla się na ściankach baku więc filtr paliwa dłużej żyje (btw filtr paliwa z powyższego powodu warto wymienić przed każdą zimą - żeby zebrana w starym filtrze woda nie zamarzała)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Błąd pracownika....

Czy ty poważna jesteś kobieto ?
Dobrze ze codziennie nie tankujesz za 10 zł, wlej raz a porządnie do fulla i jeździj tak jak ja przez 1,5 mies
Spuścic wszystko do zera,wymienić filtr i czasem pomyśleć tylko

Inne tematy z forum

Samochód z komisu - czy warto? (35 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada auto z komisu? Jak wam się one sprawują? Jakie są wasze doświadczenia?...

JAKIEJ MARKI AUTO POLECACIE KUPIĆ???? (150 odpowiedzi)

witam chcę kupić auto jakie jesteście w stanie polecić ? mam wymagania chcę aby auto miało...

Najtańsze oc dla... gdzie? (84 odpowiedzi)

Witam Posiadam prawko od roku i kilku mies., mój brat od 2 mies. ja jestem właścicielem...