Czy stres i hormony mogą wpływać na nasilenie łuszczycy skóry głowy?

Zauważyliście, że zmiany na skórze nasilają się w okresach stresu, wakacji albo przy wahaniach hormonalnych? Jakie macie doświadczenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja nie jem mięsa i jest spoko, ale dla mnie kluczowe było ograniczenie stresu zauważyłem, że przy spokojniejszym trybie życia łuszczyca skóry głowy mniej dokucza. Oprócz diety stosuję zestaw Psorisel (szampon, emulsja, płyn), który pomaga mi w nawilżeniu skóry i ograniczeniu łuszczenia

U mojej córki jest inaczej wakacje, zero stresu, dużo słońca, a łuszczyca skóry głowy i tak się utrzymuje. Zaczynam szukać innych przyczyn, bo wygląda na to, że sama psychika to nie wszystko. Myślę, żeby spróbować zmiany pielęgnacji i bardziej skupić się na kosmetykach dedykowanych, np. Psorisel.
image

Inne tematy z forum

Nieoperacyjne sposoby powiększania biustu (3 odpowiedzi)

Witam. Szukam tutaj informacji o nieoperacyjnych sposobach na powiększenie biustu. Nie biorę na...

Dr Andrzej Skabara - neurolog - Swissmed - prośba o opinię (18 odpowiedzi)

Witam. Czy ktoś zna lub słyszał opinię nt. dr Skabary - neurologa? Ze względu na dyskopatię i...

Polecicie jakieś dobre męskie perfumy? (17 odpowiedzi)

W cenie do max 200 złotych ( na pewno nie dam za perfumy 5 stów jak zdarza sie niektorym)....