Gdzie ubieracie swoje dzieci

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i nigdzie nic ładnego niema, reservet kids, Hm kids itp koszmar, nie dość ze bardzo drogie to i nic specjalnego, np kurtki sa tak wątpliwej jakości jak u hinczyka. Zaobserwowałam jak te dzieci sa pieknie ubrane, modnie aczkolwiek inaczej. Podpowiedzcie gdzie mogłabym udać sie z dzieckiem na zakupy:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 17

Re: Gdzie ubieracie swoje dzieci

Eeeeee
A gdzie jest ten reservet?? Jakas nowa sieciówka? A ten hinczyk to co to? Bo też pierwszy raz słyszę....no i które dzieci sa pieknie ubrane?
Lepiej dziecko zostaw telefon mamusi i idź do książek pouczyć się!
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 12

Jadźka, musisz być bardzo nieszczęśliwa i niespełniona zrobiłam dwa błędy no i co???to jest powód zeby być takim złośliwym? Ty błędów nigdy nie popełniasz?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 18

To ja dorzucę trzeci -"niema" ;-) Sorry, ale jak wypowiadasz się na forum publicznym waląc takie byki, to nic dziwnego, że inni się z Ciebie śmieją.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8

jakże się cieszę że potrafię kogoś rozśmieszyć!!! :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Mamma,
jestem bardzo szczęśliwym człowiekiem :-) Zaskoczę Ciebie, ale ja nie robię błędów ortograficznych a jeśli nie jestem pewna ortografii to sobie wyraz/słowo/wyrażenie sprawdzę w słowniku ortograficznym...tak, tak jest coś takiego :D
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ojej! Normalnie chodzący ideał z Ciebie!! Wiesz co? Nie zes..aj się zwrażenia... :D
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14

*z wrazenia* to juz była literowka :))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cha cha cha cha..ale się zagotowałaś!
Do lekcji a nie na forum!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

oj mylisz się, załozyłam ten wątek po to zeby się dowiedziec gdzie kupic ładne i dobre jakosciowo ubrania dla swoich dzieci, więc zrob mi tę przyjemnosc i zamilknij:) idz do kuchni, zrob porzadki, zajmij się czyms, może czas najwyzszy znalesc prace...? a nie siedziec calymi dniami w domu przed komputerem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Showroom kids
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

No,zgadzam się z tobą Mmama.Hinczyk rządzi.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

My kupujemy takie ciuchy na co dzien przewaznie w pepco.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 12

hej ja kupuję córce w coccodrillo jakościowo są dobre rzeczy i na długo starczają ale czekam na okazje jak mają bo ceny są z tej wyższej półki aczkolwiek porównując ceny ze smykiem czy 5 10 15 to są porównywalne.

ja czasem kupuję córce w Kappahl - ale jak są wyprzedaże po zimie, bo ceny dość wysokie, jakościowo są super. Czasem tez kupuję w Smyku na wyprzedażach albo w Lidlu. Rajstopy to ostatnio kupuję firmy Wola - jakościowo super i polska produkcja
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki za podpowiedzi:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas generalnie jest różnie, jeśli chodzi o ubrania dziecięce. Nie ma chyba jednego sklepu, w którym ubrałabym córkę od stóp do głów. ;) Najwięcej ubrań mamy z Zary i Nexta (co do jakości z Zary to bywa różnie). Jak dla mnie Next jest nie do zdarcia i to zdecydowanie moja ulubiona marka od wielu lat. ;) Później mamy trochę ubrań z H&M, KappAhl, F&F, George, Gap itp. (moja siostra mieszka w Anglii także często korzystamy z tamtejszych promocji ;). Babcie zaopatrują nas w ubrania polskich producentów - takie no name.

Co do Smyka, to dla mnie jakościowo odpowiadają Pepco (albo ja tak kiepsko trafiam). Kupiłam córce sporo pajacyków, body itp. jeszcze będąc w ciąży, a po 2-3 praniach wyglądały okropnie. Jedynie sukienki, które mamy ze Smyka są ok.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja swoją córkę ubieram od stóp do głów w h&m. Dosłownie. Podoba mi się tam wszystko. Ale tylko dla dzieci:) Do innych sklepów nawet nie zaglądam. A na wyprzedażach maja tam bdb ceny.

U nas 90% ubranek córeczki kupionych w Next, czasem zdarza się Zara, H&M, Smyk, F&F, Reserved. Za to dla synka jakoś z Nexta niewiele mi się podoba i tu już większość z Zary i H&M. Podobają mi się ubranka Mayoral, ale tam już ceny kosmos jak dla mnie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja kupuję tam gdzie nie za drogo- dzieciaki bardziej niszczą rzeczy niż dorośli i rosną szybko. Moje zakupy dziecięce robię w lidlu, pepco, smyku, h&m, buty smyk lub ccc. Reserved ma za drogie jak dla mnie 5 10 15 też, jakieś zary itd odpadają. Czasem też w marketach typu carrefour czy auchan coś zakupię. Rzeczy dla dzieci są całkiem całkiem dobre jakościowo według mnie. Zdarza się,że coś wyszperam w tkmaxie- ale ceny dziecięcych rzeczy nie są za tanie- raczej wygląd mnie tu zachęca, bo bywają naprawdę ładne, na jakieś okazje np.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

dobrze wiedziec, dzieki, byłam dzis w smyku, pepco i lidlu, w tym ostatnim moze mały wybór ale za to porządne ubranka i pakowane po 2,3 sztuki wychodzą taniej, w smyku kupiłam np .komplet - bluzeczka, leginsy i spódniczka za 35 zł:) są tam jeszcze zniżki, pepco tez ma ładne rzeczy ale jakby troche gorsze, rozmiarówkę mają zaniżoną, ogólnie zakupy udane ale jeszcze zajrzę do paru sieciówek ktore polecacie, jeszcze w ccc sa bardzo fajne wiosenne buciki lasocki kids dla dziewczynki i tanie, polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mnie nie stac na kupowanie w zara czy h&m dlatego zazwyczaj kupuje uzywane na olx w bardzo dobrym stanie albo pepco. Ceny nie wygorowane a calkiem dobrej jakosci
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja lubię kupować m.in. w lidlu. Jakość dobra, cena przystępna. Zawsze znajdę coś ciekawego. Moje dzieci muszą mieć dużo ciuchów, bo dużo czasu spędzaja na podwórku i ciągle przychodzą brudne ;p Na jakieś "okazje" to owszem może być coś z wyższej półki, ale na co dzień ciuchy z lidla czy pepco wystarczą. Wybieram też czasem ciuchy z auchana, tesco czy carefoura, bo często bywam tam na zakupach. I fajne są ciuchy z Anglii. Dzięciaki sporo tego dostają i jakość jest super.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja ubieram syna najczęściej w c&a. Syn nienawidzi chodzić po sklepach więc najczęściej zamawiam online. Ostatnio podpasował mi h&m.
Pepco ma więcej fajnych rzeczy ale dla młodszych, dla mojego 8 latka już bez szału.

Ja młodemu kupuje gł w kapphal ,cubus ,lindex akurat nie w Pl ale to nie ma znaczenia bo to samo co i u nas .W pepco tez kupuje do szkoły nosi gł spodnie dresowe .Smyk to porażka wg mnie szmaty kiedys starszemu kupowałam do przedszkola zawiodłam się nie kupuje .Kupuje też w innych sklepach małych nieznanych butikach tam akurat dobre jakościowo są ubrania .Po za tym nosi te sportowe ubrania to w intersportcie lub w innym sportowym .Z h&m ma jakieś kurtki i są bardzo fajne lubie tez c&a.

Ubrania dla córki(5lat) kupuje na wyprzedażach w smyku , h&m. A w normalnych cenach w lidlu i pepco.

Ja również kupuję ubrania w sieciówkach. Ale staram się wybierać ubrania dobrej jakości. Zbieramy później niepotrzebne już ubrania które jeszcze nadają się do noszenia i oddajemy w akcji Pomaganie przez ubranie. Choć wiadomo że nie wszystkie można oddać, bo zdarzają się też te gorsze jakościowo...

Ostatnimi czasy ubieram swoje dzieci w sklepie KAOLA-KID. Polecam, bo ubrania są oryginalne, wygodne, modne, a kolorystyka na pewno spodoba się każdemu dziecku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja bym tu dodała jeszcze, że ubrania te są uszyte z przyjaznych dla dzieci materiałów, mają odpowiednie certyfikaty. Jeżeli materiał jest porządny, to wytrzyma i 100 prań, a takie byle co np. z pepco rozwali się i zdeformuje po pierwszym praniu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja kupuję tylko na allegro. O wiele większy wybór niz w sklepach.

Moja koleżanka ma ładne ubrania do sprzedaży po swoich dzieciach,dla dziewczynki i chłopca.Ubranka są zadbane w dobrym stanie.Jeśli chcesz wyślę Ci do niej numer telefonu.Wiem że wystawia dużo rzeczy na olx ,ale tutaj nie mogę podać stronki bo admin zlikwiduje.

Kaola kid polecam - polskie ubrania z materiałów bardzo dobrej jakości. Niebanalne wzory i kolory - w sieciówce na pewno takich nie znajdziemy.

Zerknij http://www.dawidar.pl/sportowy-styl-odziezy/ bardzo ciekawe ciuchy mają.

Stawiam na ubrania dobrej jakości, wykonane z prawdziwej bawełny. Wybieram równiez kroje basicowe, głównie jednokolorowe - tak aby ubrania dało się łatwo ze sobą łączyć. Jest to bardzo wygodne w przypadku dzieci.

Świetnej jakości ubrania dla dziewczynek oraz dla chłopców ma firma My basic - ubrania są szyte w Polsce oraz posiadają certyfikaty Oeko tex - co gwarantuje, że ich produkcja odbywa się bez szkodliwych barwników oraz innych toksycznych substancji
https://mybasic.pl/142-dziewczynka

Na stronie jest ich katalog.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja ubranka zamawiam w necie http://brukselki.pl/jak-wybrac-ubranka-niemowlece/ świetna jakość.

Swoje ubrania niektóre przerabiam, czasem sobie coś kupię oczywiście na promocji, nieraz jest to coś z drugiej ręki. Zakupy odzieżowe te większe i kosztowniejsze robię 2x do roku. Jeśli chodzi o zabawki kupuje tylko na święta okazję typu dzień dziecka i urodziny.
Zwykle wybieram też dobrej jakości ubrania oraz buty:
https://tribi.pl/sandaly-na-szpilce-czyli-elegancja-i-zmyslowosc/
image

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

krzywe ząbki (26 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...