KOREK NA SŁOWACKEGO PRZED RONDEM DE LA SALLE OD STRONY ZŁOTEJ KARCZMY

Temat dostępny też na forum: Na drogach Trójmiasta
Kierowcy nie zgadzajcie się na wstępujący w popołudniowych godzinach szczytu korek przed rondem De La Salle jadąc od strony Złotej Karczmy . Korek ten sęga często granic Złotej Karczmy . To wina źle ustwionych świateł na rondzie . Czas oczekiwania w korku dochodzi do 30 minut . Jeżeli nie chcemy dalej stać w tym korku to zróbmy cos w tej sprawie . Protestujmy do ZDiZ !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: KOREK NA SŁOWACKEGO PRZED RONDEM DE LA SALLE OD STRONY ZŁOTEJ KARCZMY

Ciekawe, jak ty byś zorganizował ruch w tym miejscu. Światła są dobrze ustawione. To niestety wina dośc dużego natężenia ruchu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Najdelikatniej pisząc - bzdura.
Jeżdżę przez Rondo we wszystkich możliwych kierunkach i o wszystkich możliwych porach.
Na Potokowej po południu stoję bardzo rzadko, a jeżeli już to jedną (góra dwie) zmianę świateł. A na Słowackiego już praktycznie od 14 korek jest minimum do dolnego fotoradaru.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czy ty pracujesz w ZDiZ ? Przejedź się tam o 16.30 to będziesz inaczej gadał i nie będziesz pisał takich głupot .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba jak krowie na ławę? Światła są źle ustawione bo na Potokowej praktycznie się nie stoi a na Słowackiego w dół praktycznie zawsze.
Gdyby światła były dobrze ustawione a korek spowodowany tylko ruchem to zakorkowanie byłoby o wiele bardziej równomierne.
Ergo - wydłużyć zielone światła w kierunku Wrzeszcza, dodać drugi pas do lewoskrętu w Potokową od strony Wrzeszcza (miejsca jest dosyć), żeby się nie robiły korki w kierunku Matarni.
Rewelacyjnie gdyby dodać drugi prawoskręt w Potokową jadąc z góry. Ale w to już nie wierzę.
I jeszcze kamyczek do nas kierowców - ruszać ostrożnie kiedy rusza drugi samochód przed nami, a nie czekać aż samochód bezpośrednio przed nami odjedzie 10m.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ty pracujesz w ZDiZ ? Przejedź się tam o 16.30 to będziesz inaczej gadał i nie będziesz pisał takich głupot . Trzeba wydłużyć zielone swiatło na rondzie w kierunku Wrzeszcza !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

zgadza się, zielone z matarni w kierunku wrzeszcza pali się za krótko, zanim ludzie zaczną ruszać, wskakuje czerwone, kilka samochodów zaledwie zdąży przejechać
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Najtańsze oc dla... gdzie? (84 odpowiedzi)

Witam Posiadam prawko od roku i kilku mies., mój brat od 2 mies. ja jestem właścicielem...

JAKIEJ MARKI AUTO POLECACIE KUPIĆ???? (150 odpowiedzi)

witam chcę kupić auto jakie jesteście w stanie polecić ? mam wymagania chcę aby auto miało...

Gdzie w Trójmieście warto kupić używany samochód? (39 odpowiedzi)

Tak jak w temacie. Szukam używanego i chciałbym je kupić w Trójmieście, ewentualnie okolicach....