Mam problem z przesyłką

Temat dostępny też na forum: Kobieta
Zamówiłam książki na allegro i zapłaciłam za list polecony priorytetowy. Pani napisała mi, ze 13,03 wysyła paczkę. Wczoraj napisałam do niej żeby podała mi nr nadania, bo chciałabym sprawdzić na poczcie co się z nią dzieje, a kobieta odpisała mi, że wysłała zwykłym priorytetem i nie ma potwierdzenia.. Teraz wychodzi na to, ze paczka gdzieś się zgubiła, albo w ogóle nie została wysłana i ja straciłam pieniądze. Myślicie, ze jest jeszcze jakaś szansa, że może jednak dojdą?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mam problem z przesyłką

no to problem ma teraz pani sprzedajaca i teraz ona niech sie martwi, ale zwort kasy zarzadaj ze ciebie etraz ro nie obchodzi i ma sie zajac sprawana poczcie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zakłada się spór transakcyjny, zgłaszasz sprawę do allegro - oni zwracają pieniądze - procedura jest i jest długa. Wszystko jest w twojej zakładce na koncie.

Tak, już się zorientowałam. Dziś ta pani juz się nie odzywa i uważa temat za zamknięty. Najgorsze jest to, że nie miała żadnego negatywa. Ech..

"Najgorsze jest to, że nie miała żadnego negatywa. Ech.."

Więc pamiętaj żeby to zmienić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na pewno tak zrobię, bo skoro wyslała 13.03 to chyba nawet list zwykły powinien dojść..

Jeśli zapłaciłaś "...na allegro i zapłaciłam za list polecony priorytetowy" - to musi być potwierdzenie nadania z numerem, jeśli tego nie ma to Pani wysyłająca oszczędziła na wysyłce i trochę Cie wystawiła, bo teraz nie masz potwierdzenia że przesyłka wyszła z miejsca nadania... Więc pozostaje założenie sporu jak już ktoś napisał. A po zakończeniu sprawy --odpowiedni komentarz dla sprzedającego na allegro.
powodzenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Allegro ma program ochrony kupujących. wystarczy zgłosić sprawę i oni się tym zajmą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

KAŻDA paczka ma potwierdzenie - zwykła, czy priorytetowa, nie ma znaczenia, potwierdzenie jest zawsze.

jak ta pani nie ma potwierdzenia nadania to niestety musi zwrócic Ci pieniadze

wg mnie to nie Ty masz problem, tylko Sprzedawca...
skoro zapłaciłaś za list POLECONY(priorytetowy), a Pani wysłała listem zwykłym - to musi ponieść odpowiedzialność za swoją pomyłkę.

nie wiem co kupowałaś, czy od firmy czy osoby prywatnej. Jeśli ma więcej takich rzeczy - to niech wyśle jeszcze raz ale faktycznie listem POLECONYM. Oczywiście na swój koszt.
Jeśli nie ma - to niech zwróci pieniądze.

gdyby pojawiły się jakieś problemy - to proponuję opisać sprawę w mailu np. do Rzecznika Praw Klienta ;) albo Federacji Konsumentów :]
też kiedyś do Nich pisałam ;) a maile przekazałam nieuczciwemu Sprzedawcy, któremu musiałam udowodnić, że mam prawo zwrotu towaru źle opisanego na aukcji i zwrot kosztów wysyłek ;) (Sprzedawca-firma)

* tfuu ;) chodziło mi o Rzecznika Praw Konsumenta ;) (a nie Klienta)

Miejski Rzecznik Konsumenta w Gdańsku umg@gdansk.gda.pl
Klub Federacji Konsumentów w Gdańsku gdansk@federacja-konsumentow.org.pl
Wojewódzki Inspektorat Inspekcji Handlowej w Gdańsku wiihgda@wp.pl
http://www.uokik.gov.pl/problemy.php?problem=1&wojewodztwo=46&miasto=47&x=29&y=14

Dlatego najlepiej płaci przy odbiorze wtedy przynajmniej jest pewność że się otrzyma.

List polecony priorytet jest rejestrowany ,list zwykły nie.
Niestety jeżeli wystawisz negatywa musisz się liczyć z tym ,że Ty
też tego negatywa otrzymasz.
Błędne jest mniemanie na temat programu ochrony klienta ,szczerze
mówiąc przy niewielkich kwotach odpisują ,iż trzeba się skontaktować
ze sprzedającym ,lub zgłosić na policję.

Co do wpisu anlaaaa
Dlatego najlepiej płaci przy odbiorze wtedy przynajmniej jest pewność że się otrzyma.....
Ja jako sprzedająca NIGDY nie zgadzam się na zakup za pobraniem.
Sama wydam pieniądze na przesyłkę ,a nie wiadomo czy adresat za
nią zapłaci i ją odbierze.

Inne tematy z forum

Jasnowidz Inka - jaka sprawdzalność? (182 odpowiedzi)

Czy był ktoś kiedyś u tej Pani? Czy się sprawdziło? Jakie wrażenia na jej temat. Proszę o opinie...

wróżka. 100 % sprawdzalności. najlepsza w polsce. wróżbita paweł jaśniak tarot. kto zna? (12 odpowiedzi)

Od 3 miesięcy szukam wróżki. Pisałam z dwiema, ale nie porwały mnie. Ktoś poleca mi Pana Pawła...

Wakacje nad morzem (4 odpowiedzi)

Cześć! Szukam miejsca nad polskim morzem, które oferuje spokojną atmosferę i piękne plaże,...