Odprysk na szybie

Nie planowałam takiej inwestycji, ale stało się.
Gdzie w Gdańsku - najszybciej, i najtaniej i najlepiej?
Mysle o Nordglassie, ale nie wiem czy to jest ten najlepszy kontakt. Ktos miał doczynienia z Norglassem i może mi o nim powiedziec.
jakiej jakosci maja szyby?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Odprysk na szybie

Ja robiłem w Anglassie na Schuberta.
Kilka osób poleciło mi tą firmę - i faktycznie.
Szybko, profesjonalnie i tanio.

Ja robilem w Nordglass szybe 3 miesiace temu. Z opini wynika ze nie maja za dobrych. Ja nie mialem wyboru bo szyba robiona z ubezpieczenia. Poprzednia tez byla nordglassu i po 2 latach grzanie od strony kierowcy przestalo dzialac ;)

2 lata temu miałem wymienianą szybę na pilkingtona (poprzednia poszła w drobny mak w czasie usuwania ogniska korozji z podszybia, była mocno zniszczona po 8 latach eksploatacji). Od tego czasu ok 35 tys km i sporo kamyczków spod kół ciężarówek obiło się o szybę. Nie ma po tym żadnego śladu. Wycieraczki bosha typu banan też jej nie szkodzą.

Akurat nie wymieniałem szyby w Nordglassie na nową, tylko naprawiali mi ślad po odprysku na szybie. Fachowiec z Nordglass stwierdził, że w tym wypadku obejdzie się bez wymiany szyby, ponieważ odprysk nie był zbyt duży, był mniejszy niż 5-złotowa moneta.
Uwinęli się z tą naprawą bardzo szybko i tak ładnie wypolerowali mi uszkodzone miejsce, że nie widać żadnego śladu. To wszystko zajęło niecałe 45 minut. Nie mogę się wypowiadać o jakości ich szyb, bo nie wymieniałem, ale wydają się być solidną, profesjonalną firmą.

w Nordglass nanosiłem nanopowłokę na szybę tak dużo pozytywnie o tym w necie się pisze i skorzystałem jak na razie jestem zadowolony bo rzeczywiście szyba się mniej brudzi.

a jak taka powłoka zachowuje się zimą?? Usuwa się wraz ze szronem?

Witam,
powłoka hydrofobowa nie usuwa się wraz ze szronem. Mając na uwadze trwałość powłoki trzeba unikać aktywnej piany stosowanej na myjniach samochodowych.

Pozdrawiam, Sebastian Nikulski
Online Ekspert Nordglass
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

w zimę to człowiek nie używa tak często aktywnej piany jak w okresie letnim (rzadziej się auto myje) Fajnie wiedzieć że można sobie ułatwić życie zimą.

Inne tematy z forum

JAKIEJ MARKI AUTO POLECACIE KUPIĆ???? (150 odpowiedzi)

witam chcę kupić auto jakie jesteście w stanie polecić ? mam wymagania chcę aby auto miało...

Samochód z komisu - czy warto? (35 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada auto z komisu? Jak wam się one sprawują? Jakie są wasze doświadczenia?...

Gdzie w Trójmieście warto kupić używany samochód? (39 odpowiedzi)

Tak jak w temacie. Szukam używanego i chciałbym je kupić w Trójmieście, ewentualnie okolicach....