Sok z aronii

Macie jakiś sprawdzony przepis? Pilnie potrzebuje,a wszędzie gdzie patrzę to potrzeba liści wiśni :/ gdzie to ustrojstwo można dostać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Sok z aronii

moja Mama robi albo na liściach wiśni ;) (liście z działki)

albo gotuje aronię z cukrem, odciska owoce i ma gotowy sok :]

Mama nie znam dokladnie przepisu ale dobry wybór za sok z aronii.
sa bardzooooo zdrowe i w sam raz na zime :)

Do soku z aronii nie dodaje się liści z wiśni tylko do nalewki z aroni,robiłam jedno i drugie sok z aroni najlepiej jest aronie umyć włożyć do garka dodać ok 0,5 l wody żeby się nie przypaliła i chwilę podgotować tak żeby sok puściła potem należy go odcisnąć przez gazę lub ścierkę a następnie wlać go garka dodać cukier wg uznania i zagotować potem do słoików znowu zagotować i to wszystko i czekać na zimę sok jest bdb na przziębienie jak i na nadciśnienie...

Aronię najlepiej zamrozić i potem robic z niej sok, czy dźem (polecam z gruszką, jakbłkiem, lub aronia z dynia). Po zamrożeniu traci goryczkę.

ponoć właśnie robienie soku na liściach wiśni sprawia, że nie czuć tej charakterystycznej goryczki ;) a raczej wiśniowy posmak :P (tak twierdzi moja Mama ;) ja jestem co najwyżej od picia tego soku ;))

Inne tematy z forum

POMOCY!!! szukam miejsc w Gdańsku gdzie mogę kupić zdrowe warzywa i mięso !!! (4 odpowiedzi)

Witam tak jak w tytule szukam właśnie takich miejsc bo jestem na początku drogi na zmiane...

sklep z ekologicznym mięsem (48 odpowiedzi)

Dziewczyny wiecie gdzie w 3miescie (najlepiej w Gdyni) jest sklep z ekologicznym mięsem (kurczaki...