pierwszy samochod

czy seicento to dobry pomysł? a może polecacie coś innego, małego?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wszystkie malolitrazowe samochody to dobry pomysł bo ubezpieczenie nie zabija
O i części tanie, i samemu coś można przy nich zrobić
wszystko się rozbija o to w jakim stanie są te egzemplarze
fajny jest jeszcze Matiz w wersji top, nissan micra, ww Fox, seat arosa, Kia picanto, opel agila, toyota aygo 5drzwo, fiat panda, citroen c1.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Każdy pojazd gdzie strefa zgniotu kończy się za głową kierowcy i nie posiadający ABS-u to NIE JEST dobry pomysł. Przemyśl to.

cos innego?

Corsa C, Panda II, Aygo, generalnie to wszystkie nowsze mieszczuchy z segmentu A będą OK, wszystko rozbija się o budżet. Jedno wiem na pewno, archaiczne konstrukcje typu Seicento, Tico czy Matiz to na pewno nie jest dobry wybór - ze względów bezpieczeństwa.

a Lupo?

też stara konstrukcja tylko silnik bardziej skomplikowany
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

seicento 900 cm rozrząd na łańcuch, zero problemów, blachy ok. jako pierwsze auto polecam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jaką markę bardziej polecacie na miasto? Volvo, Suzuki czy Opla? Mam tutaj na myśli średniej klasy auto, średnich gabarytów. Nie żaden mini ale i nie żaden miejski SUV.

Z podanej trójcy Opel ma najtańsze samochody. Opel Astra, używany w dobrym stanie jesteś w stanie kupić za około 20-30 tys zł.
Volvo - bardzo dużą wagę przykładają do bezpieczeństwa. Nie bez przyczyny wygrywają rankingi w kategorii najbezpieczniejszych aut.
Zarówno linia S jak i V dają radę pod tym względem.
Trzeba by było podjechać i samemu posprawdzać, pogadać, przejechać się... Tutaj https://nordauto-olsztyn.volvocars-partner.pl/ mają całkiem duży wybór. Auta dostępne są w zasadzie od ręki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

-bardzo dobry ,jak sie "zepsuje "sam dasz rade ,jak "wyzionie" ducha .... strata mala ,tylko nie wiem czy znajdziesz cos w stanie w miare przyzwoitym .

Moim zdaniem warto podjechać do KK Wojtanowicz świetnie doradzają przy wyborze pierwszego auta, mają duży wybór samochodów używanych i nowych. Do tego są dealerem naprawdę dobrych marek, m.in. KIA, więc jest w czym wybierać.

Inne tematy z forum

Gdzie w Trójmieście warto kupić używany samochód? (38 odpowiedzi)

Tak jak w temacie. Szukam używanego i chciałbym je kupić w Trójmieście, ewentualnie okolicach....

gdzie kupić auto? (5 odpowiedzi)

Nadeszła pora na zmianę auta. Przeczytałem fora, opinie itd. Wszyscy odradzaja komisy, handlarzy,...

Wynajem długoterminowy samochodu zamiast kupna (11 odpowiedzi)

Hej, zastanawiam się czemu tak wiele osób decyduje się na wynajem długoterminowy czy leasing...