nie polecam

Temat dostępny też na forum: Lengua Viva
szkola jako tako calkiem ok, ceny przystepne, jesli chodzi o lekcje jezyka(j.chinski)to taki sobie poziom. Radze jednak uwazac na wlascicielke i na umowe jaka podpisujecie, przy jakichkolwiek najdrobniejszych zmianach radze zadac wszystkeigo na pismie. W moim przypadku bylo, krotko mowiac, tak ze jedna osoba zrezygnowala z kursu po 3 spotkaniach i zaproponowano nam dalsza nauke w grupie 2 osobowej po doplacie 300 zl na co sie nie zgodzilem, wiec dali opcje ze skrocimy kolejne zajecia o 30 minut i dalej kontynuujemy bez zadnych doplat. Tutaj niestety zrobilem blad bo nie podpisalismy zadnego aneksu do umowy co szkola chetnie pozniej wykorzystala(oczywiscie po uplynieciu okresu wypowiedzenia umowy po ktorym nie mozna bylo ubiegac sie o zwrot pieniedzy) najpierw mi powiedzieli ze mam niedoplate, mimo ze przed rozpoczeciem kursy wplacilem cala kwote za caly semestr, nie mieli niczego na pismie wiec niczego nie doplacilem. Pod koniec kursu oznajmili ze nie ma wiecej zajec bo ''zgodzilem'' sie na skrocenie kursu o 4 spotkania(oprocz obnizenia czasu trwania lekcji) dodatkowo 1 spotkanie odjeli bo pierwsze 3 byly po 2 godziny. Nikomu nie polecam tej szkoly. Wlascicielka to naciagaczka.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 20

Re: nie polecam

Panie M, dziękujemy za Pana opinię, jednak po raz kolejny chcielibyśmy wyjaśnić sprawę związaną z kursem języka chińskiego, na który Pan się zgodził.
Na początku, kiedy podpisywał Pan umowę, była standardowa ilość uczestników, tj. 4 osoby, niestety w ostatnim momencie te osoby zrezygnowały i został Pan wraz z druga osobą. Pozostały 2 wyjścia - rozwiązanie grupy lub przekształcenie kursu w grupę 2-3 osobową : 15 spotkań po 90 minut(aby pozostać na tym samym poziomie cen). Pierwszy student zgodził się, Pan również. W naszej szkole staramy się ufać naszym stałym klientom, jako że Pan kontynuował u nas naukę. Dlatego też nie podpisywaliśmy nowej umowy, gdyż zaakceptował Pan warunki, myśleliśmy, że rozumiemy się wzajemnie. To naprawdę przykre, że po kilku przedstawionych wyjaśnieniach oraz obliczeniach, Pan wciąż oskarża naszą szkołę o oszustwo. Pana pierwsza umowa straciła ważność, a umowa słowna mówiła o 15 spotkaniach po 90 minut - otrzymał Pan 3 spotkania po 120 minut oraz 11 spotkań po 90 minut - tym samym kurs został ukończony. Osobiście Pan sprawdzał z kalendarzem i stwierdził, że wszystkie spotkania odbyły się.
Przykrym jest również fakt, że uważa Pan teraz że nauczyciel nie prowadził dobrze lekcji, jednak wraz z kolegą z grupy chcieli Panowie kontynuować naukę z tym samym nauczycielem, pomimo tego, że daliśmy Panom szansę mieć lekcje z innym nauczycielem.
Kolejna sprawa, w umowie słownej była również konieczność dopłacenia 23zł dla grupy 2-osobowej (15 spotkań 90 minut - 675zł), poprzednią umowę podpisał Pan na kwotę 652zł. Pan jednak nigdy nie uregulował płatności.
Kończąc wypowiedź, Panie M., bardzo dziękujemy za bycie naszym klientem i ukończenie semestru w naszej szkole. Mamy nadzieję, że zrozumie Pan fakt, że ceny kursów są różne i uzależnione są od liczby uczestników oraz długości zajęć - o sytuacjach takich dowie się Pan w każdej szkole językowej bądź w trakcie lekcji indywidualnych.

Pozdrawiamy serdecznie,
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 11

Zgadzam się z opinią powyżej. Szkoła buduje sobie fałszywy marketing na zasadzie promowania się wszędzie, gdzie się da, a nie odbija się to na jakości.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 16

Zgadzam się z opinią powyżej.Publiczne podawanie do wiadomości danych personalnych jest nie zgodne z prawem
Na miejscu tego pana wyciągnął bym konsekwencje.Już kilka razy słyszałem o tej szkole negatywne opinie.Szczególnie o właścicielce która nie wie czego tak naprawde chce.Raz jest tak a na następny dzień jest już inaczej.Droga pani właścicielko zrozum
Polacy to nie idioci !!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

Ja chodzę na kurs języka francuskiego indywidualnie do pani Solenne Marc. Jest miła atmosfera i dużo śmiechu.Mam 10 lat i proszę mi w to uwierzyć.Ja szkołę polecam!!!! Miałam 10 lekcji a wiem już naprawdę dużo choć nateve (nie wiem jak to się pisze) speakerka nie do końca mówi po polsku , ale trochę jej mówię co to np. przysłówek.Gorąco polecam :) !!!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum

oszukanakursantka - opinia (3 odpowiedzi)

Dramat. Odradzam wszystkim tę pożal się Boże szkołę. Koncepcja braku gramatyki przy nauce języka...