niekapek - jakiej firmy polecacie?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Właśnie się zastanawiam nad wyborem ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: niekapek - jakiej firmy polecacie?

nikaa tu cos dziewczyny pisaly na ten temat :) http://forum.trojmiasto.pl/kubek-niekapek-jaki-t207919,1,16.html

ponoć MAM BABY ma mieć na wiosnę kubki 360stopni, niekapki też mają

AVENT

Polecam TommeeTippee.

Mam z firmy mam i mojemu dziecku nie pasuje.
Teraz kupiliśmy z aventa i jest ok

TT

Mam Baby na początek z miękkim dzióbkiem, potem z twardym.

Nilkaa, z kubkami niekapkami jest podobnie jak z butelkami do karmienia – dziecko musi zaakceptować konkretny kubek. Jego decyzja będzie subiektywna i nie zawsze będzie miała związek z brakiem jakości danego produktu. Ze swojej strony polecam kubki niekapki Philips Avent, które swoje „niekapkowe” właściwości zawdzięczają specjalnym zaworkom kontrolującym przepływ napoju. W jakim wieku jest Twoja pociecha? Dla Maluchów od 6 miesiąca życia polecam niekapek z miękkim ustnikiem, dla starszych od 12 miesiąca polecam kubki z twardym ustnikiem, a dla jeszcze starszych – powyżej 18 miesiąca życia – polecam kubek niekapek Magic Sport, którego ustnik jest odpowiednio duży i dopasowany do rozwoju dziecka.
Jeśli będziesz chciała dowiedzieć się więcej na temat kubków niekapków Philips Avent pisz na adres: ekspert@philips.com.

---
Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

myśmy mieli najpierw nuka..ustnik śmierdział jakoś i mały niechętnie pił..zresztą pies go pożarł :) a 2 mamy TT ustnik śmierdzi jeszcze bardziej,a mały nawet nie chce wziąć tego do buzi :/

tak się jeszcze zastanawiam - a może ominąć etap niekapków i od razu doidy cupa wprowadzić?

Warto?

wydaje mi się, że tak :) chociaż w podróży wygodniejszy byłby jakiś niekapek lub kubek Lovi 360'(nie jest niekapkiem)

my ominęliśmy etap tradycyjnych niekapków z ustnikami - przeszliśmy z butelki po wodzie mineralnej z dzióbkiem na kubek Lovi 360'...

czemu tak? bo wydaje mi się, że w momencie kiedy dziecko próbuje pić z naszych szklanek/kubków używanie niekapka z ustnikiem byłoby "uwstecznianiem" dziecka ;)

czemu kubek Lovi - właśnie dla naszej wygody - nie da się tak wylać picia jak z "dorosłego" kubka ;)

mamy kubek Doidy - ale właśnie dziecko za bardzo lubi patrzeć jak coś się wylewa ;P może gdyby od początku było uczone picia z takiego kubeczka - teraz nie byłoby problemów...

czyli TT podłapał od Lovi pomysł na kubek 360'?

nie TT tylko Mam Baby ;P

aaa - jeszcze jedno - Ekspercie Philips Avent
Córeczka - jak zresztą widać na suwaczku kończy 5 miesięcy.
Odnośnie mojego pytanie nie pytałam o jakość ( bo tu się zgodzę - dziecko jakością w wyborze się na kieruje) a preferencje dzieci - gdyż mimo wszystko wybory dzieci się powtarzają.
Czy są niekapki dla dzieci poniżej 6 miesiąca życia?

Nilkaa my mamy doidy ale jakoś nie mam cierpliwości uczyć picia z niego małej i póki co pożyczyłam do sąsiadce dla jej 2 letniej córy - jej młoda do dzisiaj pije tylko z butki ze smokiem:/

Ja w końcu kupiłam mojej niekapek lovi ale taki zwykły nie ten 360. i jest ok. po woli młoda zaczyna kumać o co chodzi choć na razie to więcej go gryzie niż ssie:)))

ja też nie mam cierpliwości - dlatego mąż ją uczy :P
Już 2 dni próbujemy - sporo się wylewa ale coś tam połyka ...

No właśnie dlatego nie chcę już smoka wprowadzać - więc albo niekapek albo doidy.

Nilkaa, „najmniejsze” kubki niekapki są rekomendowane od 6 miesiąca życia. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby kubek wprowadzić nieco szybkiej lub później - jednak to zależy od umiejętności Malucha. Dobrym sposobem na przejście z butelki do kubka jest tzw. butelka treningowa. Jest to butelka do karmienia, która w zestawie ma uchwyty (rączki) oraz niecieknący ustnik. Elementy te podobne są do tych, w które później wyposażony jest kubek niekapek. Philips Avent rekomenduje treningowe butelki od 3 miesiąca życia. Nilkaa może to okaże się dobrym wyborem? Któraś z Was używała treningowych butelek Philips Avent i może powiedzieć jak sprawdzały się w praktyce?

---
Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

Nasz kubek Avent niekapek (Magic) przecieka

Mam Baby

Ehh- tylko że u nas nie ma butelki - mała nie umie pić z butelki.
W ogóle nie przepada za żadnymi smoczkami, więc raczej nie ma sensu wprowadzać butelki treningowej ...

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

alergolog swissmed lub luxmed (15 odpowiedzi)

Dziewczyny mozecie polecić lekarza z ww placowek.