nnt. Ubezpieczenie mieszkania od ognia ...

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
... i innych zdarzeń losowych

Pilnie potrzebuję ubezpieczyć mieszkanie i liczę na Waszą podpowiedź.
Ubezp. musi być na wartośc min. 40 tys. i najlepiej z małą składką roczną ;-) (potrzebne do pożyczki hipotecznej)
Może znacie Dziewczyny jakieś sprawdzone firmy?

Jak zwykle liczę na waszą mądrość, nie raz pomogłyście :-)

Pozdrawiam,
Monika
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: nnt. Ubezpieczenie mieszkania od ognia ...

Nika, jak skontaktuję się z koleżanką to Ci podam. Fajna składka roczna i porządna firma.
Sama muszę ubezpieczyć mieszkanie i będę korzystać z tych namiarów co ma moja koleżanka ( podaj maila, jak tylko będę miała numer to podam Ci )

muszę to załatwić jak najszybciej, chcieliśmy jutro podpisać umowę z bankiem a wymagane jest ubezpieczenie (to najzwyklejsze).
A że nieruchomość jest teściów i jest wymagane do pożyczki to może być najtańsze :-)

monika_g@vp.pl

Kasia - jak bedziesz miala namiary, to prosze podeslij rowniez do mnie, bo teraz pewnie bede szukala tez ubezpieczenia w zwiazku ze zmiana mieszkania i kredytem. dzieki z gory

ja moge Wam polecic ubezpieczenie mieszkania w Hestii,sama mam w tej firmie ubezpieczenie od wielu lat i wszystko bylo ok podczas wyplacania szkod,od ognia rowniez mozna ubezpieczyc.Moja znajoma robi takie ubezpieczenia,w kazdej chwili moze podjechac i doradzic

a możesz podać numer telefonu ?
zadzwonię i się dowiem co nieco :-)

ile wogole kosztuje takie ubezpieczenie mieszkania?skladka mieczna?roczna?jak to wyglada,bo my tez musimy ubezpieczyc nie tylko od ognia

Moja babcia płaci 150zł składki rocznej.
Koleżanka znalazła duzo taniej, czekam na informację od niej

kasia31 prześlij mi też namiary...., z tym że mnie interesowałoby ubezpieczenie na jakieś 700 tyś zł

Mąż się zajmuje ubezpieczeniami, ma oferty od kilku firm ubezpieczeniowych, może wybrać najtańszą opcję w zależności od warunków i oczywiście kwoty całego ubezpieczenia. Biuro jest w centrum Gdańska. Mogę podać namiary na maila.

ja mogę polecić moją Ciocię :)

mojej Mamie tak zmieniła/dobrała ubezpieczenie (w porównaniu do wcześniejszego w PZU), że za dosłownie kilka zło różnicy w opłacie rocznej jest kilkanaście tys. zł różnicy na ubezpieczeniu :) do tego OC na mieszkańców :)

moi Teściowie i szwagier też ubezpieczali u niej swoje mieszkania :)

*zł miało być ;P

podbijam

dziewczyny jak możecie przeslijcie nr kontaktowe do osób zajmujących się ubezpieczeniami....

ja znalazłam to : (podstawowe ubezpieczenie)

Ubezpieczenia Ergo Hestia S.A
(501-015-626)
105 zł (za rok)

- Aviva Towarzystwo Ubezpieczeń
ok 250-300 zł

- generali direct
128zł
z oc 139

dziewczyny ja moge podac numer telefonu ale na maila.

ja najtaniej znalazłam za 105 zł rocznie

masz cos tanszego to poprosze o nr ;-)
monika_g@vp.pl

Nika, ja będę miała, ale dopiero po 22 :( bo koleżanka jest poza domem a nr ma w domu

spokojnie, dzwonilam do banku i na jutro nie potrzebuje tego ubezpieczenia :-)
mam na to ok 2 tyg

Kasia tak spojrzałam na Twój suwaczek - Jak Cię widziałam to byłaś chyba w 13 tyg a Ty już lada moment rodzisz :-)

Nika, czas leci :) 28 grudnia mam CC :)

Mam ten numer :) Koleżanka nie pamięta ile płaciła itd. ale mówi, że ze wszystkich szukanych ta Pani miała najlepszą ofertę.
Niestety nie posiadam ani imienia, ani firmy bo gapa posiała gdzies wizytówkę, i tylko zapisała w tel ubezpieczenia :)
Myślę, że nr mogę tu wkleić, to w końcu firma ubezpieczeniowa a nie prywatny nr

602-558-892

Też potrzebowałabym namiary na firmy ubezpieczeniowe/osoby zajmujące się tym. W przeciągu tyg powinnam ubezpieczyć mieszkanko a nie bardzo mogę teraz ganiać i samej czegoś szukać. Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek namiary na maila.

Kasia dzwoniła to tej babeczki z ubezpieczeń -
jej propozycja to 0,01 % od wartości mieszkania
czyli w moim przypadku ponad 150 zł rocznie.

Chyba pozostanę jednak przy Ergo Hestia S.A gdzie zapłacę 105 zł :-)

ja w Aviva płące 230 rocznie ale w tym mam równiez ubezpieczone mieszkanie od zalanai

ja chcę tylko takie ubezpieczenie do kredytu, najzwyklejsze.
Poza tym nie ubezpieczam swojego mieszkania tylko teściów ;-)

w Carefour na Morenie jest w holu mała ubezpieczalnia, mają umowy z wieloma ubezpieczycielami i proponują najlepszą w danym przypadku opcję, co do mieszkań polecają ubezpieczenie w Uniqa

Ja polecam porównywarkę ubezpieczeń Inseco.pl można tam porównać ubezpieczenia nieruchomości wiodącyhc Towarzystw ubezpieczeniowych w tym Generali, Warta itd.

Ubezpieczają mieszkanie od pożaru i innych zdarzeń losowych, nawet od stłuczenia okien.

https://www.inseco.pl/ubezpieczenie-nieruchomosci

Ja akurat uważam, że PZU ma dobre ubezpieczenie na mieszkanie. Po zalaniu w ekspresowym tempie otrzymałam pieniądze z ubezpieczenia. W skład mojeog ubezpieczenia oczyzywiście wchodzi też ogień, i wiele innych czynników zewnętrznych.

Dobra polisa powinna składać się z kilku podstawowych elementów: ochrony mienia na wypadek zdarzeń losowych (m.in. przepięcie, pożar), kradzieży z włamaniem, a także z OC w życiu prywatnym (np. gdy zalejemy sąsiada, ubezpieczyciel wypłaci za nas odszkodowanie) i assistance (pomoc fachowców, np. ślusarza czy hydraulika). Kluczowe przy wyborze ubezpieczenia jest ustalenie sum, do których ubezpieczyciel będzie nas chronił. Trzeba zwrócić uwagę, aby podana w polisie wartość mieszkania i jego wyposażenia nie była niższa niż w rzeczywistości. Jeżeli nie jest Pani pewna, jakie elementy ochrony wybrać, polecam zakup u doradcy, który na pewno odpowie na wszystkie pytania. Więcej o ubezpieczeniu mieszkania przeczyta Pani także na stronie internetowej http://www.compensa.pl

Przejrzyj wszystkie dostępne polisy mieszkaniowe w jednym miejscu, porównaj warunki i ceny i na tej podstawie wybierzesz najlepsze dla siebie. Przy okazji zaoszczędzisz 35% na ubezpieczenie w czerwcu. https://cuk.pl/produkt-miesiaca/czerwiec-wiener

Suma składki zależy od wielu czynników, posiadamy szeroką ofertę.,mogę zrobić wstępną kalkulacje .Pozdrawiam
Zapraszam do kontaktu: Nationale Nederlanden
Sylwia.Sypulska@nnfinnanse.pl

No proszę, a w innym wątku parę minut temu podajesz się za Ankę, która poleca kontakt do sylwii w sprawie ubezpieczenia.
Czyli jesteś oszustką i tyle.

Inne tematy z forum

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...