obrazy - aranżacja pokoju

Temat dostępny też na forum: Co kupić - wyposażenie
chciałabym ożywic pokój urządzony w odcieniach szarości i czarnobrązu. meble są raczej proste, cięzkie, kwadratowe . myśle o złamaniu nie tylko kolorem ale i formą tej monotonni jakimś ciekawym obrazem. jedna ściana jest totalnie goła i pomyślałam żeby ją cała przeznaczyc na aranżacje obrazami. Ale czy lepiej powiesić kilka obrazów różnej wielkości czy może lepiej jakis nowoczesny obraz cos w takim stylu - http://www.dobrasztuka.pl/categories/view/obrazy_przestrzenne_3d-31 ? ni chce doprowadzić do efektu przepychu dlategos kłaniam sie do wersji z obrazem przestrzennym. co sądzicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: obrazy - aranżacja pokoju

Ja od wielu lat wieszam zdjęcia swoje i mojej żony ; przekonałem ja do tego aby w domu była nasza energia aby obrazki mówiły coś o mieszkańcach .Obrazki (zdjęcia) nie są duże aby im się przyjrzeć trzeba podejść do ściany duże obrazy mogą pochłonąć najwięcej uwagi gości tak jak włączony telewizor .Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Również mamy na ścianach zawieszonych wiele zdjęć. Preferujemy jednak obrazy drukowane na płótnie, a nie w antyramach.Po pierwsze wygląda to o wiele lepiej. Po drugie jest bezpieczniejsze ponieważ antyrama spadając rozbiła się nam kiedyś w pokoju dziecka ( dobrze,ze nie było akurat córki).
Koszt zamówienia takiego obrazu ze zdjęcia nie jest duży:
https://fedkolor.pl/17-obraz-ze-zdjecia

Fatalne sa te obrazy ze strony, ktora zalinkowales. Taka dygresja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kwestia gustu a o gustach jak wiadomo się nie dyskutuje. resztą chodzi o koncepcje ni o konkretny obraz

Dokładnie. Jednej osobie obrazy mogą się podobać, innej nie. Sama nie przepadam zbytnio za reprodukcjami. Jednakże jakieś jedno fajnie wydrukowane zdjęcie. Powieszone dodatkowo w centralnym miejscu w pokoju może robić niesamowite wrażenie oraz stanowić super element dekoracyjny.
Jeśli macie nowoczesne wnętrze to zamiast obrazów ciekawie mogą sie prezentować naklejki na ścianę. Wybór takich naklejek w sieci jest oszałamiający:
https://lotari.pl/naklejki/pomieszczenie/salon.html
Tak więc w tym zakresie ogranicza nas jedynie nasza własna fantazja.

Inne tematy z forum

Scala (144 odpowiedzi)

Apartamenty Scala ze względu na swoją lokalizację umożliwiają życie w centrum miejskich wydarzeń,...

Marina Bay Gdynia (11 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie w samym centrum Gdyni, tuż przy Skwerze Kościuszki. To jedna z najbardziej...

Meble biurowe na zamówienie - najlepsza firma? (21 odpowiedzi)

Hej, szukam firmy z Trójmiasta, która zajmuje się produkcją mebli na zamówienie - chodzi o meble...