odwołanie adam owicza

witam chcialbym zrobic podobna akcje jak w Warszawie , jak myslicie jest szansa na powodenie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: odwołanie adam owicza

Czyli chcesz wywalić trochę publicznych pieniędzy w kosmos tak jak zrobili w Stolicy? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

@ suuper

Najpierw należy zadać pytanie - czy pozostawienie Adamowicza przy władzy nie będzie kosztowniejsze od kosztu referendum ?

Ja mam parę przykladów błędów Adamowicza - małych i dużych:

Duży - budowa Nowej Łódzkiej wraz z linią tramwajową do nikąd zamist alternatywnej trasy Nowej Warszawskiej do Szadółek i tamtejszego wielkiego centrum handlowego i obwodnicy. Która z tych dwóch inwestycji mogła przynieść większe korzyśći dla mieszkańców i biznesu to jest moim zdaniem pytanie czysto retoryczne.

Mniejsze błędy - posunięcia w ramach bizantyjskiego stylu władzy i projektów związanych z tzw. strefami prestiżu.
- Likwidacja fantastycznego ryneczku przy ul. 3 Maja pod pozorem koniecznśći wybudowania czegoś, co pomimo tylu lat nadal pozostaje niewybudowane, w miejscu dawnego rynku zieje dziura.
- Najonwszym pomysłem jest próba likwidacji baru mlecznego na Starowce, bo "nie pasuje" do wyobrażeń prezydenta o strafach prestiżu.
- nie wspomę już o moim "ulubionym" temacie - czyli likwidacji lasu na Ujeścisku przez tę ekipę. Wystarczy ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

eRe: odwołanie adam owicza

Jo - jest szansa

Ale samemu to mozna zrobic co najwyzej kupe...

Zbierz kilkanascie osob, przygotujcie czarna ksiege rzadow adamowicza, tak zeby bylo wiadomo, czemu chcecie go odwolac...

Rozpocznij kampanie w internecie, zbierz kilkadziesiat osob do zbierania podpisow...

Wtedy mozecie wyjsc na ulice...

Jezeli zrobicie kilka dobrych hepeningow, to moze napisza o was media...

Poza tym pamietaj, ze w ostatnich latach wiele srodowisk i to z roznych wxgwzgledim kontestowalo rzady adamowicza... Dotrzyj do nich... Zintegruj je...

Nadal ci sie chce?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Milosc adamowicza z pewnymi deweloperami to temat o ktorym media juz pisaly, byl nawet raport niku...

A co do iracjonalnych inwestycji, to sa dwie i to sztandarowe

Stadion

Ecs

- ile to nas kosztowalo?
- ile wzroslo zadluzenie miasta?
- jakie byly podwyzki czynszow i stawek uzytkowania wieczystego z tym zwiazane?
- ile do tych inwestycji trzeba doplacac?

Dlaczego utopiono tyle kasy na cos, na co nas nie stac?

Inna bulwersujaca sprawa to finansowanie profesjonalnego sportu - prywatnych klubow - z budzetu miasta
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok