odzież rowerowa Adidas

Witam!

Czy ktoś z bywających tu na forum bikerów używa odzieży rowerowej Adidasa? mam zamiar kupić "co nieco" a że w 3city takowa odzież nie występuje zależy mi więc na opinii tych co takową odzież eksploatują.

Z góry wielkie THX i pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: odzież rowerowa Adidas

Mam dwie pary butów (Hammer i Hematoma) i kurtkę jesienno - zimową ClimaWarm Wind Jacket. Ze wszystkiego jestem extremalnie zadowolony, kurtka działa w temperaturach -8° do +6-8°C tylko z koszulką termoaktywną. Powyżej tej temperatury jest już za ciepło, a na niższe temperatury mam inną kurtkę, ale jeśli pod ta ubrać bluzę na pewno da radę. Do tego jest dość cienka i lekka. Mogłaby mieć tylko trochę głębsze kieszenie z tyłu. Używam jej też do biegania na mrozie.
Buty Hammer letnie - nie będę się rozpisywał, sztywne, świetnie wentylowane a Hematoma jako jesienno zimowe działają, chociaż w niższych temperaturach z ochraniaczami jeżdżę.

Dzięki za odpowiedz! właśnie chcę kupić opisywaną przez Ciebie kurtkę. Nad butami Adidasa się nie zastanawiałem mimo iż też muszę jakieś kupić. Opisywany przez Ciebie model Hammer to ten:
http://rowerowysklep.pl/buty-adidas-hammer-szare-p-4149.html?cPath=158_30
ciekawi mnie "wiązanie" tych butów - nie ma problemu ze sznurówkami? tak to przynajmniej wygląda - jak "sznurówki" co wydaje się być mniej skuteczne niż rzepy...

Tak, to te buty i uważam że jest to znacznie lepsze rozwiązanie niż rzepy. Raczej się nie zużywa, natomiast rzepy mam w tych drugich po dwóch sezonach trzymają już słabo. Poza tym zawsze równo naciągnięte i raczej nie ma możliwości ścisnąć stopy za mocno, co może powodować drętwienie. Jeśli ściśniesz za mocno, po paru krokach dopasuje się do stopy. Taki sam system stosuje Salomon w butach do biegów górskich, działa dokładnie tak samo - buty zawsze tak samo na stopie, no i szybkość wiązania to jeden ruch.

mam pytanie odnosnie kurtki - w których miejscach ma ona mebrane? Na froncie i na przedniej czesci rękawów?
Co jest na plecach, pod pachami i na tylniej czesci rękawów?

Dziś odebrałem przesyłkę... Kurtka jak za te pieniądze wydaje się być naprawdę ok: wygląd, wykonanie, dopasowanie! co do "działania" to się okaże... mimo opisu iż tył kurtki jest wykonany z materiałów o zwiększonej przepuszczalności to już nie jestem taki pewien gdyż "pod palcem" kurtka wydaję się być calusieńka z tego samego materiału. Jeśli chodzi o rozmiarówkę to kurtka zgadza się z opisem producenta jednak co do spodni to hmm... zamówiłem "M" podając (w razie co) swoje wymiary po czym zaproponowano mi jednak "L" na co przystałem i... zdziwko! małe! odsyłam i czekam na XL ;)

Inne tematy z forum

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...