Re: okręg nr 15
Szanowny zxc, sondaże robione są na zlecenie. Ktos zamawia sondaż i oczekuje konkretnych wyników. Radziłbym, nie sugerować się sondażami. Jest to najzwyczajniej w świecie narzędzie manipulacji. Kłamstwo powtarzane sto razy staje się prawdą. Proszę podać źródło sondażu, o którym Pan/Pani wspomina.
Nie obchodzi mnie Gdynia, jestem mieszańcem Bojana. Mimo tego, widzę tam tzw "ruinę". Ruinę w nierównomiernym rozwoju Gdyni. Od kilkunastu lat brak woli wybudowania tunelu pod torami w Chyloni, brak porozumienia z GDDKIA w sprawie Estakady, brak pomysłu na tzw industrialną część Gdyni, mam na myśli ul. Hutniczą, i okolice, bezsensowne wydatki na promocje Gdyni, a w zasadzie na promocje Prezydenta Miasta Gdynia, itp itd.
Dofinansowanie z UE na drogi w Szemudzie? Która droga była wybudowana z dotacji? Szanowny mieszkańcu Bojana, zapamiętaj, UE najpierw zabierze, a potem łaskawie odda, ale pod warunkiem, że wydasz pieniądze tylko na to , na co UE ci pozwoli. Aha, ale pozwolą ci coś wybudować jeśli na resztę weźmiesz kredyt.
Jeśli chodzi o Wójta i rade gminy. Rada gminy jest organem stanowiącym i kontrolnym, a Wójt organem wykonawczym i reprezentuje Gminę w terenie. Wójt może przygotować budżet. Oczywiście to tak w dużym skrócie.
Nie muszę chodzić na spotkania, efekty widzę bez tego, np. Rada Gminy zgodziła się na podniesienie wynagrodzenia Wójta w 2013 (była to jedna z pierwszych uchwal Rady, po objęciu przez p. Kalkowskiego stanowiska Wójta). Widzę, że w 2013 zaciągnięto kredyt na ponad 4 mln. Widzę jeszcze inne rzeczy, ale szkoda Tobie czasu na dyskusje.
Gdyby dożynki były robione przez prv osoby, to Gmina/Wójt nie byłaby patronem. Czy te prv osoby płaciły Gminie za reklamę? Wątpię!
Chcesz się bawić baw się za swoje. To czy mieszam w Bojanie czy w Gdyni nie ma znaczenia. Jeśli nadal będzie społeczne poparcie na tego typu zabawy to czy ja mieszam tu czy tam nic nie zmieni. Mówię o całej Polsce, a nie tylko o naszej gminie.
Jeśli chodzi o tegoroczne wybory, z braku alternatywy trzeba wybrać mniejsze zło.Kalkowski, niestety jest lepszy od kontrkandydatki, to jest fakt. Radni? No cóż, Jacek nie myśli o Gminie ani o mieszkańcach (blokował budowę Biedronki) dlatego pokaże mu czerwoną kartkę podczas wyborów.
8
1