olej rycynowy czy wywolal wam porod - opinie?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
jw zalezy mi zeby urodzic jak najszybciej z kilku powodow bedzie tak lepiej dla mojej malutkiej i mnie . W ktorym tyg bylyscie czy zadzialal jak szybko i ile go pilyscie???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: olej rycynowy czy wywolal wam porod - opinie?

nie zadziałał u mnie, piłam dwa razy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A dlaczego miałby zadziałać? Co takiego ma w składzie?

Nie zadziała, podobnie jak i sok z malin.

dokładnie dziecko wyjdzie jak bedzie chcialo :)

U mnie zadziałała ale oksytocyna ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sprostowanie, sok z malin nie zadziała - jak już to gorąca herbata z liści malin :)

Ponury, a Ty się na wszystkim znasz? "Goli, strzyże, bańki stawia..."? Z Twoich postów wynika, że ukończyłeś przyspieszony kurs ginekologii i położnictwa dla poczatkujących - bo wszystko wiesz lepiej niż lekarze i forumowicze .
A olej rycynowy MOŻE (aczkolwiek nie musi) zadziałać pośrednio przez zwiększenie perystaltyki jelit.

łoooł, ale przecież jest silnie drażniący.

nawet chcąc zrobić komuś kawał, miałabym opory żeby dolać go do herbaty ;)

kiedyś przy pierwszym dziecku na innym forum babki pisały,że im to pomogło dlatego piłam wtedy. Generalnie wychodziło na to,że pomagało ale dziewczynom, które go piły po terminie. Szybciej to jak nic tam nie przygotowane to taka mega lewatywka, którą zapewnia olejek nie pomoże

Slyszalam o olejku ale w koncu nie sprobowalam.Liscie z malin tez pilam ale zeby zadzialalo to trzeba zaczac juz w 36tc.
U mnie zadzialalo mycie podlog.Jrdank samo to nie pomoglo bo skurcze byly za slabe wiec dostalam oksytocyne,ktora tez nie pomogla.Skonczylo sie cc dzieki Bogu.

polecam lewatywe :)
mi po 7 dniach na patologii i serii zastrzykow na przyspieszenie ( a to boli okropnie) po wieczornej lewatywie zaczela sie akcja porodowa. Gdy jelito sie zwolnilo, zrobilo sie wiecej miejsca w jamie brzusznej, wiecej natlenionej krwi doszlo do macici i zaczelo sie. Dodatkowo polozna zalecila mi na siedzaco unosic rece wysoko tak jak do wieszania firan, przy tym cwiczeniu pracuja dolne miesnie brzucha co wplywa na macice.
DOdam tylko iz w moim wypadku bylo to 3 dni poterminie na odziale polozniczym- patologia ciazy i bylam pod stala opieka medyczna.

Nie wierze w olej rycynowy i cala reszte mitologii na temat przyspieszania akcji porodowej.

Oczywiście że działa. Tylko jest jeden warunek - kobieta i dziecko muszą być gotowe. Polecam artykuł https://drakka.pl/olejek-rycynowy/ Można się jeszcze czegoś dowiedzieć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (176 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...