opłaty za kanalizację

W portalu Gazeta Prawna jest artykuł na temat bezprawnego obciążania mieszkańców kosztami kanalizacji. Mieszkaniec płaci tylko za przyłączenie!. UOKiK ukarał gminę Głuchołazy. Do 2015 r. jest zakreślony dyrektywą Unii termin na kanalizację. Jak to zrobią nasze władze?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: opłaty za kanalizację

Mylisz pojęcia. Dokładanie się mieszkańców do budowy kanalizy, a podatek adiacencki to zupełnie dwie różne sprawy. Tej pierwszej prawo nie dopuszcza gdyż budowa kanalizacji to zadanie własne gminy, natomiast podatek adiacencki jak najbardziej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie mylę spraw. W Gazecie Prawnej opisano pobieranie opłat do 12 tyś zł. jako współfinansowanie kosztów budowy kanalizacji, a nie jako opłatę adiacencką.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

No ale przecież nie dokładałaś się do budowy kanalizacji, więc o co Ci chodzi?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to przecież napisałem. Współfinansowanie jest niezgodne z prawem. Opłata adiacencka już niestety TAK. Czy współfinansowałaś kanalizację?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety gmina sprytnie ogarnęła temat i opłata adiacencka nie ma nic wspólnego z współfinansowaniem kanalizy. Ważne jest że będzie hala sportowa za pieniądze gminy a sprytny radny weźmie ją w dzierżawę i będzie robił na niej pieniążki.Ha
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ta interesowność dowodzi wyjątkowego prymitywizmu. Obrzydliwe. Jak piszę, że jesteśmy w XVI wieku to niektórzy się oburzają
Czy uczciwe życie, to taki wielki problem?
A o praktykach współfinansowania kanalizacji niczego nie wymyśliłam, bo samorząd, gdzieś w Polsce został nieźle za to ukarany ukarany..
Pilnujmy się, gdyby nas to miało spotkać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Światłowód w gminie Szemud (3 odpowiedzi)

Czy gdzieś już kopią i kładą światłowód?

Jechowi przy ul. Św. Józefa (82 odpowiedzi)

Słyszałam że znajduje się tam jakaś sekta jechowych którzy notorycznie śpiewają na pół bojana co...

Co zrobić z takimi sąsiadami? (10 odpowiedzi)

Witam, ludzie proszę o waszą opinię mam sąsiadkę która udziela się jako osoba chcąca nieść pomóc...