opuchnięte nogi po cc

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Mam pytanie do dziewczyn po cc, czy też miałyście obrzęki nóg po zabiegu. Wczoraj zostałam wypisana do domu, po cesarce, która odbyła się w sobotę i przy wypisie pytałam się lekarzy o to dlaczego mam takie opuchnięte nogi, powiedzili, że to normalne po tym jak mnie nawadniali kroplówkami.Nogi mam jak słoń i mnie trochę to niepokoi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: opuchnięte nogi po cc

ja nie miałam cc a tez mialam stopy jak balony (może to kroplówka z oxy a może działanie hormonów) , to normalne do 10 dni od porodu , staraj sie odpoczywać (wiem jak to brzmi przy noworodku ;)) z nogami do góry to niewiele pomaga ale zawsze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja pocc mialam opuchniete nogi i znam kilka osob po cc i mialy podobnie:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Też miałam po cc nogi jak balony. Opuchlizna zeszła po tyg. Mi lekarze mówili, że to hormony.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja mialam i przez 6 tyg.kazali mi nosic takie skarpety uciskowe co do lotow dlugich mozna kupic, w sumie to mi je sami zalozyli, po wyjsciu ze szpitala do domu zdjelam a po dobie ochrzan od pielegniary, bo mam je nosic przez 6 tyg i nosilam , a nozki wrocily spowrotem do swego ksztaltu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzieki dziewczyny, bo lekarze niby mi mowili, ze jest ok, ale przy tych emocjach trudno wierzyć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja też byłam po CC i też miała mega obrzęki, zeszły same w ciągu 3 tygodni od powrotu do domu, także uszy do góry :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Również miałam cc ale obrzęków nie miałam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie wiem, czy tu jeszcze ktos zaglada, ale odpisze.
W 29 tc wystapil u mnie stan przedrzucawkowy, ktory rozwinal sie w zespol Hellp. Poza bialkomoczem, wysokim cisnieniem, mialam tez potworne obrzeki stop, kostek, lydek. Rozwiazano ciaze w 32 tc przez CC. Po porodzie obrzeki sie niestety zwiekszyly. Poza stopami, kostkami, lydkami mialam obrzek kolan, ud, krocza. Stawy kolanowe i skokowe mialam sztywne.
Dostawalam Furosemid, niewiele pomagal. Obrzeki delikatnie sie zmniejszyly po ok. 2 tygodniach od porodu. Nogi po nocy wygladaly znosnie, jak tylko wstalam - w kilkanascie minut potrajaly swoja objetosc. Bylam przerazona. Nie bylam w stanie zgiac kolan zeby usiasc na sedes. Lekarze sie przestraszyli zakrzepicy i mialam robione usg zyl Dopplera. Wykazalo na szczescie tylko obrzeki. Wypisano mnie z tymi sloniowymi nogami do domu po 2 tyg pobytu w szpitalu. Dopiero po ok. miesiacu obrzeki zeszly. Takze dziewczyny - wszystko zalezy od organizmu. Moze po "normalnej" CC obrzeki odpuszczaja szybciej. Im bardziej pokomplikowana zdrowotnie ciaza tym pewnie potrzeba wiecej czasu i cierpliwosci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja po cc nie miałam opuchniętych nóg...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja po cc miałam jak balony chyba przez 2 tygodnie

miałam meeeega opuchnięte nogi :/ pod koniec ciąży i jakieś 3 tygodnie po cc :P (przez pierwsze 2 tygodnie byłam z Małym w szpitalu i nie mogłam ani leżeć ani odpoczywać... przez to miałam też problemy z raną po cc)

momentami bałam się, że mi skóra popęka :P (od łydek do stopy miałam proste kołki)

jako, że w szpitalu było zimnawo - pierwszej nocy Mąż przywiózł mi swoje skarpetki... (ja mam rozmiar 38, On 44-45)
musiałam odciąć ściągacze i przeciąć skarpetki od kostki do palców żeby je założyć i żeby mnie nie uciskały... masakra...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie martw sie u nas wszystkie po cc miały nogi jak banie ja ryczałam jak swoje zobaczyłam
zeszły po tygodniu bedzie ok , tez mi mówili ze zejdą i nie chciało mi się wierzyc , ale rzeczywiście wszystko było ok po tym tygodniu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

też miałam opuchnięta, mąz mi swoje buty przywiózł żebym miała w czym wyjść ze szpitala. polewanie zimną wodą dawało chwilową ulgę:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Po CC nogi zrobiły się jak balony. Martwiło mnie to na początku, ale wypisali mnie ze szpitala mówiąc, że to normalne. Opuchlizna ustąpiła po ok 2 tygodniach, stopniowo nogi wracały do normy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja nie mialam cc ale nogi tez mi bardzo spochly. takze mowiono mi, ze to wszystko normalne. ale po ponad tygodniu uznali, ze chyba jednak nie. mnie pomogly dopiero zastrzyki z heparyny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zgadza sie, ja też byłam bardzoopuchnięta po CC, nogi, stopy jakby pogryzione przez osy, jak wychodziłam ze szpitala to nie włozyłam nóg w buty w których przyjechałam, wracałam do dopmu w kapciach, opuchlizna zeszła po kilku dniach

Ja po cc nie mialam opuchnietch nog ale niektore dziewczyny ktore lezaly ze mna na sali mialy nie tylko nogi ale awet rece opuchniete
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

wsyztsko bedzie ok-ja tez byłam mega opuchnieta po CC. Często leżałam z nogami u gory i mąż robił mi okłady z lodu. Będzie dobrze, tylko musisz wytzymac. Powodzenia!!!

Acha, a ranę mozna psikać:) preparatem o naziw OCTANISEPT. To tak przy okazji:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja zapytalam lekarke,ktora mnie ciela, dlaczego mi nogi przeszczepili od jakiejs wielkiej kobiety,bo ja takich nie mialam ;D Takze nic sie nie martw, na pewno wszystko Ci zejdzie. Im wiecej kroplowek w ciebie wlali, tym wieksze sa obrzeki. Duzo pij i siusiaj i organizm sam sobie z tym poradzi. No i nogi "do gory"!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

przypomniałam sobie nazwę kremu, który mi pomagał :) http://www.dax.com.pl/s/katalog/produkt/224
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kobiety piszą w poważnych sprawach a Tobie się reklamy chce. Puknij się w głowę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (133 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

urlop macierzynski, urlop tacierzynski...kilka pytan. (30 odpowiedzi)

mam pytanko do kogos kto z prawem, i sprawami kadrowymi jest na bierzaco.. zastanawiam sie czy...

kawa czy pijecie jesli tak to jaka? (77 odpowiedzi)

ja lubie z expresu a wy?