pieluchy

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Jakie jednorazowe pieluchy polecacie dla noworodka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pieluchy

zdecydowanie HAPPY od 2 do 5 kg.sa superowe bo dosc grube i swietnie wchlaniają.
uzywam do dzis tylko te firmę.

ja nie miałam nigdy Happy muszę raz kupić ale polecam malutkie huggisy z wycięciem na pępuszek ja byłam zadowolona

Moja Pati od początku tylko Pampersy

My od początku huggiesy. Mały jedną noc był w pampersach i miał uczulenie

Happy dla noworodków tez maja wyciecie na pepuszek.
Hugiesy z kolei u Sarki to byl koszmar.
Niesttey najgorsze, ze kazde dziecko inaczej reaguje na rozne firmy i niestety czesto dobieranie pieluch odbywa sie po prostu testowaniem.

u nas pampers od początku- huggisy i happy przesikuje - sama nie wiem jak to się dzieje ;-)

Moja też przesikuje Huggisy:( Pampersy są ok ale mogłyby mieć takie szerokie taśmy jak Huggisy, no ale wszystkiego mieć nie można niestety:(

tylko pampersy, jak dla mnie najlepsze, w sumie od początku tylko tych używamy i jestem bardzo zadowolona. raz użyłam hugies -porażka siuski się zbrylowałybardzo co w pampersach jest nie do pomyślenia :)

Ja używam Baby dream z Rossmana.Córka używała ich przez 2,5 roku,a teraz synek używa ich od urodzenia.Nie powodują żadnego uczulenia,nie przeciekają.Po prostu świetne,a do tego przystępna cena.
Po pampersach Happy córka miala paskudne odparzenia,a Huggiesy i Pampers były za wąskie i mocz częto przelatywał bokiem.

dokładnie, każdemu dziecku inne pieluchy pasują. My kupiliśmy Pampers i Huggies. Ostatnie zostały "nasze" Znajoma natomiast uzywa tylko Pampersów. Huggiesy jej córcię obcierają, inna te z Rossmana i też chwali sobie. Co do tych rossmanowych, to w przeliczeniu na pieluchy, to kiedyś wychodziły tyle co huggiesy. Z ciekawości ile teraz kosztują?

30 zł za dużą paczkę.Ilość pieluch w paczce zależy od rozmiaru.

3-6kg 68szt.
4-9kg 62szt.
7-18kg 56szt.
9-20kg 50szt.
11-25kg 44szt.
wyjątkiem jest rozmiar noworodkowy 2-5kg 28szt. (chyba niema dużych paczek) za,które płaciłam 9,90.

No to rzeczywiście troszkę taniej jest. Ja ostatnio kupiłam pieluchomajtki, bo założenie pieluchy graniczy z cudem. Huggiesy kosztowały 25 zł a znalazłam w Vitalii jakieś nieznanej mi firmy po 10zł. Niestety masakra...

jak Kubus byl malutki to uzywalismy Happy, a teraz tylko Pampersow, bo Huggiesy uczulaja obu moich synow.

Dominika pieluchomajtki w Rossmanie taz są.Chyba 20szt. 30zł.

My używalismy:
Pampersów (cena ok 49 zł)
Huggisów (39 zł)
Dada z Biedronki (29 zł)
Z Lidla, wada: nie mają rozciągliwych boczków (14 szt za 7 zł)
no i z Tesco (29zł) moje ulubione, jak nie miałam za dużo pieniążków (budową są coś pomiędzy pampkami a Huggisami),

teraz obecnie uzywam od gościa z Pruszcza z Gd niemieckie Pampersy za 50 zł /88 szt.

Jeśli chodzi o przeciekanie, to przeciekały mi wszystkie kiedy dziecko miało 6 - 7 mies. Siuśki leciały wzdłuż pachwiny do góry i wydostawały się bokiem. Bodziaki wtedy były z boku całe mokre. Córeczka koleżanki tez miała to samo.

dzięki dziewczyny. Chyba kupie różne rodzaje na początek i wypróbuje.

a tych pieluch tesco ile jest w opakowaniu?

pampersy w PL maja ten cholerny wklad z aloesem na ktory moje dziecko od razu reagowalo czerwona pupa wiec w PL uzywalam huggiesow...
Kiedys w tesco stanelam przed sciana z pieluchami i stwierdzilam ze te marki TESCO wcale nie sa tanie wystarczy przeliczyc na sztuki i moze zaoszczedzi sie 2 zl na paczce...
Tutaj w SE uzywamy pieluszek Libero i sa najlepsze moim zdaniem...
Czasem pampers ale one najczesciej przeciekaja...

ja od urodzenia pampersy. Raz miałam hugissy ale obcierały mojego synka.

Inne tematy z forum

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (41 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (19 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

poszukiwany dobry ortopeda (23 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......