plastikowe zakrętki -gdzie mogę oddać by pomóc jakiemuś maluchowi

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Gdzie mogę oddać plastikowe nakrętki po napojach tak by wsparły zbiórkę na leczenie jakiegoś chorego maluszka? ?? Uzbierała się już siatka tego i chętnie oddam.
Nie chcę ich oddawać po prostu do skupu surowców wtórnych, wolę by te pieniążki dostało konkretne dziecko, które wymaga np.leczenia.
Kto wie gdzie AKTUALNIE można tak pomóc? najlepiej w okolicy Gdynia centrum (choć w weekendy bywam w Gdańsku)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: plastikowe zakrętki -gdzie mogę oddać by pomóc jakiemuś maluchowi

w przedszkolu nr.16 koło hali targowej zbierają.

my oddajemy na basenie u Jezuitów lub w jednym z przedszkoli w Rumi :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ok- a tam gdzie oddajecie to jest zbiórka na konkretne chore dziecko, czy po prostu dyrekcja przedszkola/Jezuici maja takie dodatkowe źródło dochodu ze sprzedaży nakrętek? Chciałabym móc choćby w taki sposób pomóc jakiemuś maluchowi, zamiast wspierać czyjąś działalność gospodarczą

wydaje mi się, że u Jezuitów było nawet napisane na jakie dziecko, ale sprawdze i dam znać :-). Też mi się już duzo uzbierało i musze zawieźć

Najlepiej wejdź do najbliższej podtawówki i zapytaj p. woźną. Na Obłużu jest np. taki pojemnik w SP44 i my tam wrzucamy nakrętki ale myślę, że w innych szkołach też zbierają...

a i zobacz tutaj może akurat lokalizacja Ci podpasuje :)

http://www.nikodem.muko.med.pl/zbiorka-nakretek/

a i własnie sprawdziłam, ze przedszkole w Rumi do którego również zawoziłam zbiera na Pomorskie Hospicjum dla dzieci

hospicjum w Gdyni zbiera. dochód na budowę hospicjum dla dzieci.

chyba w każdej szkole i przedszkolu jest zbiórka. jakoś mi sie nie chce wierzyć, żeby to była zbiórka na rzecz placówki. oni oddają potrzebującym.

Wiecie dziewczyny, w wiele rzeczy nie chce się wierzyć a jednak okazują się prawdą- ja nie chce wspierać hospicjum, bo to oznacza składkę na nowy dywan, czy mebelki do gabinetu Pana Prezesa Hospicjum, albo autko dla tej osoby, a ja chcę wesprzeć konkretne chore dziecko ( tak samo z 1%podatku-jak oddajesz na jakąkolwiek fundację/stowarzyszenie/hospicjum, a nie określisz dokładnie na którego jej podopiecznego to bądź pewny,ze żaden podopieczny tej kasy nie zobaczy)

O Fundacji Maciuś nie słyszałyście? jak nagłośniła, że w Polsce są tysiące głodujących dzieci, a potem się okazało,ze tylko promil pieniędzy zebranych przez Fundację poszło na dożywianie dzieci a reszta na "działalność fundacji" czytaj szkolenia w spa dla prezesa itp.No ale większośc ludzi nie wie jak działają fundacje i inne organizacje tego typu i jakie tam mogą być przekręty
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Galeria Malucha w Gdyni na Trauguta zbiera i przekazuje na rzecz budowy hospicjum dla dzieci w Gdyni,ja tam oddaje zakrętki.

ja też jestem zainteresowana, gdzie mogę oddać nakrętki dla dziecka, ale na terenie Gdańska

jeśli ktoś zna taką lokalizację proszę o namiary

GDYNIA CENTRUM, na przeciw dworca SKM - BIOPIEKARNIA,
jest apel o zbieranie dla konkretnego dziecka, wszelkie dane na miejscu na plakacie i ulotkach, rodzice zbieraja nakretki celem pozyskania środków na rehabilitacje dziewczynki 2,5 roku, stan bardzo cieżki. Moze bedzie ci po drodze.

Ja zaniosłam do szkoły gdzie chodzi mój syn ,a wcześniej zaniosłam do gimnazjum które mam bliżej domu ,akcja była i chyba nadal jest Nakrętki dla Natalki.

ja dzis wlasnie tez przeczytalam ze w szkole syna czyli 46 na przymorzu zbieraja dla tej natalki. byl nawet nr tel i wtedy jej dziadek przyjezdza i osobiscie odbiera, tak bylo napisane na plakacie...jesli chcecie to jutro podam wam te nr tel.

ja mam ten nr telefonu ,spisałam z plakatu zanim zaniosłam zakrętki do szkoły
506-085-255.

Przedszkole nr 7 w Gdańsku-Wrzeszczu zbiera nakrętki w ramach akcji "Nakręteczki dla Nataleczki" http://www.ekb.pl/natalka/akcje.html

Wielkie dzięki za informację.
Właśnie o to mi chodziło - KONKRETNE DZIECKO POTRZEBUJĄCE POMOCY I KONKRETNY CEL, a nie na fundację, stowarzyszenie czy budowę hospicjum w ramach której zarząd hospicjum wybuduje sobie po willi, a jak coś zostanie to pójdzie na hospicjum, a może na szkolenie zarządu na temat budowy hospicjum odbywające się na Majorce.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

PS. Tak, jak pisze mrenda- dziadek Natalki odbiera nakrętki raz w tygodniu- po informacji, że "znowu wór nazbierany":)

Dla Nataleczki jest zbiórka też w Przedszkolu 17 na ulicy Glinki 7 w Gdańsku. Jest w żłobku Stryluś na Żeglarskiej, ale nie pamiętam nawet dla jakiego dziecka. Niedawno była zbiórka dla dziewczynki w CH Madison, ale nie wiem czy nadal jest. W wielu szkołach też jest zbiórka, np. http://www.sp27gdansk.pl/ koło dyżurki.

Witam mam nakrętki jest gdzies jakąś strona gdzie mogę sprawdzić gdzie je mogę oddać?

Szkola podstawowa na Jasieniu przyjmuje nakretki. Swoje oddaje bratanicy i ona zanosi do szkoly.

Nakrętki może wrzucić do pięknego czerwonego SERCA w Gdyni ul.Małe Karwiny 1. Zapraszamy

Inne tematy z forum

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (136 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...