upławy??? ale wodą

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
tak się zastanawiam, czy to normalne... wczoraj wystąpiło u mnie palmienie/upław? ale tylko jakby woda, i to kilka 3-4 kropelki.Sama nie wiem czy to normalne taki płyn??? miałyście coś podobnego? jestem w 18 TC.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: upławy??? ale wodą

ja mam cały czas mocne upławy i chodzę z wkładką.

W 33tc. byłam u ginki i pytałam czy mi przypadkiem wody nie odchodzą a ona zrobiła mi badanie i powiedziała, że wszystko jest ok. i ze to normalne. Do tego teraz jest lato i człowiek się poci i ta wkładka prawie ciagle jest wilgotna.

ja mam to samo,mokra wkładka,bielizna,piżamka i to tez nie sa wody

ehhh...też to mam :/

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to jakoś spokojniej się czuję:)
ciągle mokro:)

Mogą to być upławy, ale też sączące się wody płodowe. Zapytaj ginekologa.

ja mam tez uplawy caly czas(ale przed ciażą tez zawsze mialam mocne)i wkladka to juz nie dla mnie.musze uzywac normalnych podpasek always i to tych normalnej grubosci i zmieniac dwa razy dziennie:]

jak dobrze, że jest to forum ja też mam te upławy -26tc. Wyczytałam ,że jeśli zaniepokoi zapach lub barwa należy zgłosić się do lekarza., Ale skąd mam wiedzieć jaki zapach niepokoi. Widzę jednak, że to jeden z objawów w ciąży, więc nie przejmuję się.

Też chodzę z wkładką. Polecam płyn do higieny intymnej Lactacyd. Daje super komfort.

nalezy sie niepokoic jesli owe upławy mają brzydki kolor(zółty,zielony ,brązowy...)i brzydko"pachną"..Wtedy napewno trzeba to leczyc,bo sa jakies bakterie grzybiczne(wiem bo od początku ciązy jestem sklonna do ich łapania.dopiero od 2 tyg jestem czysta.oby juz do końca...)

tak, Laktacyd jest boski :) najlepszy z płynów jak dla mnie
tylko cena nie fajna :(

u mnie to nie był prawdziwy "upław" lecz płyn taki wodnisty, jakby tylko woda... to mnie właśnie zaniepokoiło, bałam się czy to nie wody płodowe:( upławy są fizjologiczne w ciąży i mogą się nasilać za sprawą estrogenów-ich wysokiego poziomu.

u mnie odkąd wkoncu wyleczylam te ciągłe infekcje tez mozna powiedziec,ze to bardziej ma konsystencję wody,wiec to chyba miesci sie w normach...Tak mysle,bo ginka twierdzi,ze to normalne.

Inne tematy z forum

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....