pomysł na promocję kulinarną

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
zastanawiam się nad reklamą mojej kuchni i w związku z tym mam pytanie
Czy gdybym zaczepiła którąś z was na ulicy wręczając pojemniczek z próbką potrawy i wizytówką skozystałybyście z poczęstunku?
Jaka inna forma promocji przychodzi wam na myśl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pomysł na promocję kulinarną

Ja uważam,że to dobry pomysl.
Nie którzy pewnie by się zastanawiali co to jest i czy niema nic ,,zlego''w środku.
Jednak,ja bym się skusila.Bardzo podoba mi się w programie,,Kuchenne Rewolucje'' gdzie promocja odbywa się poczęstunkiem na ulicy i ludzie to kupują.

raczej bym nie skorzystała hihi chyba miałabym obawy tak od obcej osoby coś probować bo w sumie nie wiem co tam jest w środku - ale zaproszenie na tzw. dni otwarte urządzone w lokalu/domu to pewnie bym przyjęła :-)
Najlepszą reklama jest tzw. marketig szeptany tak bardzo teraz popularny - czyli jedna pani poleciła drugiej pani itd...

Rybalon pewnie ja też bym miała obawy...ale przecież jeżeli Kasia robilaby reklamę swego lokalu nie mogłaby nikogo otruć itp.
Ale tu się z Tobą zgodzę,że pewnie znikome osoby zgodzilyby się na poczęstunek.

chodziło mi o to , że jesli ktoś ma restaurację taka typową i robi poczestunek na ulicy to chyba nie miałabym obaw ale jesli jest to wytwórstwo domowe zupełnie mi nie znane to już nie byłabym taka pewna. Chciałam tylko wskazać , ze widzę w tym różnicę.

Tylko że ja nie mam lokalu jedynie gotuje na zamówienie,stronkę mam od niedawna a zleceniodawcy zapracowani więc niemaja czasu na wpisy,może w przyszłą sobote coś pomyśle :)

ja bym nie zjadła, nie jem też od hostess na promocjach ; ale ja z tych obrzydliwych :p

ja też bym nie zjadła, jakoś jedzenie rozdawane na ulicy do mnie nie przemawia

a co wy na to?dowóz do domu w sobotę 4 grudnia tylko osoby z Gdyni prosze o zgłoszenia na meila- zestaw zawierac bedzie plaster galantyny z kurczaka,porcyjka kurczaka szarpanego w galarecie,pieroga z mięsem i ruskiego-oczywiscie gratis

też nie jestem pewna, czy zjadłabym coś ot tak na ulicy - raczej nie. Co do promocji, to postawiłabym raczej na ulotki, ogłoszenia - coś z "jajem" żeby zwrócić uwagę klienta na siebie i zajrzał na Twoją stronę. No i właśnie, strona powinna być punktem wyjściowym, skoro nie masz własnego lokalu.
Zerknęłam na Twoją stronkę i sądzę, że warto, żebyś skupiła się na przykład na zdjęciach lepszej jakości. Wg mnie zdjęcie potrawy powinno być czytelne i apetyczne, fajnie wygląda np ten kotlet dewolaj faszerowany warzywami. Ale ja np spojrzałam na ryby, to bym je zapewne ominęła. Przekąski wyglądają też nieco smutno. Może warto ozdobić je świeżymi warzywami, typu ogórek, pomidor, sałata, papryka, a przede wszystkim zdjęcia robić w jednolitej zastawie, bo inaczej potrwa gdzieś ginie i nie prezentuje się dobrze.
Generalnie, chodzi o to, żeby Twoja oferta i strona rzucały się w oczy. Mam jeszcze kilka pomysłów i spostrzeżeń, jeśli jesteś zainteresowana :)

pewnie dawaj na meila,co do zdjęc to niestety cyfrówką niewiele zdziałam

wysłałam Ci na priva :)

ja na ulicy poczestunku na tej zasadzie też bym nie przyjeła
-poniewaz nie wiedziałąbym kto i jak go przygotował..
- ale jesli masz zarejestrowana działalność i oferujesz dowóz mozesz spróbowac powalczyc o klientow w niewielkich firmach -wysyłajac maile z oferta oferujac testowy poczestunek gratis - jesli twoja oferta bedzie konkurencyjna mysle ze pomysł ma szanse..

Ja bym się chętnie skusiła :) Mam cyfrówkę i jeśli masz ochotę to mogę zrobić trochę zdjęć w zamian za ugotowanie czegoś :) Ciężko się wypromować wiem coś o tym - wykonuję zabiegi kosmetyczne w domku :)

jeśli jesteś zainteresowana zdjęciami - napisz mikrodermabrazjagdynia@wp.pl

A ja mysle,ze moglabys zrobic jakies przystawki -takie do "zlapania w reke", np paszteciki, krokieciki itp. i taka tace w ramach promocji w porze lunchu dostarczac do duzych firm (niekoniecznie do biurowcow, ale do np.zakladow fryzjersko-kosmetycznych) -dolaczajac oczywiscie ulotki z informacjami o Twoich wyrobach -tam przewija sie mnostwo osob, czasami organizuja jakies bankiety itd. i jest szansa zlapac klienta, a zadowolony klient to 4 nowych klientow, dzieki wlasnie "szeptanemu" marketingowi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

i co do zdjec na stronie to zgadzam sie,ze trzeba je "dopracowac", co do ulotek itp. to warto nawiazac kontakt np. z liceum plastycznym w Gdynii Orlowie - moglabys ufundowac jakas nagrode i oglosic konkurs wsrod uczniow-samo wydrukowanie ulotki wg. ich pomyslu tez jest nagroda
Nagroda moglaby byc "wyzerka" dla klasy zwyciezcy ;D

super pomysł a gdzie będzie ta promocja i co będziesz promować??

Smakowity reklamo- poczęstunek to jak najbardziej trafiony pomysł, ale myślę, że nie wystarczy, zeby skutecznie wypromowa swoje usługi. Tutaj trzeba czegoś więcej. Obejrzyj sobie ofertę firmy Promotional Partners. Oni koncentrują się na reklamie mobilnej, wynajmują samochody wraz z naklejoną na nie reklamą. Warto się nad tym zastanowić, bo to naprawdę skuteczna reklama a poza tym z pewnością samochód do dowozenia jedzenia by ci się przydał. Więcej o tym poczytasz na promotionalpartners.pl

Tylko nie szalej cobyś się obrobiła później :)

Sama prowadziłam firmę cateringową kilkanaście lat. Rzeczywiście brakuje Twoim potrawom tego czegoś. Sexualności, działania na zmysły :)

Równiez pomogę w zrobieniu fotek- amatorsko hobbystycznie lubię cykać- w zamian za jakieś żarełko :)

widzę, ze ktoś odkopał wątek żeby się zareklamować :p

ale co do autorki wątku - nie możecie nawet zrobić ostrego zdjęcia na stronę główną? No bez przesady, to nie wina cyfrówki.

Może mogłabyś założyć profil na facebooku i jakiś konkurs związany z LUBIENIEM twojej strony. Nagrodą byłaby usługa cateringowa.
Np. jak ilość lubiących przekroczy 100 to losujesz wśród wszystkich fanów galantynę ;-) Jak przekroczy 1000 to większą usługę itd. Trzeba by to przeanalizować, ale sporo osób mogby się dowiedzieć o Twoim istnieniu.

A czy to jest jakoś uregulowane z sanepidem?

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (20 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Seaport (4 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje na wzniesieniu, z którego rozciąga się widok na gdyńską stocznię oraz Zatokę...

Muza musi grać. (2424 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....