porada w sprawie macierzyńskiego i powrotu do pracy

Temat dostępny też na forum: Wejherowo Rodzina i dziecko
Dziewczyny-gdzie mogę uzyskać porady . Może Któraś z Was wie? Pisałam na forum prawowieszjak i mijają dwa dni a ja nie mam odpowiedzi:(

Wklejam treść zapytania

Witam

W dniu 15.06.2012r kończy mi się macierzyński.Pracuję u dwóch pracodawców.
1. Ile dni wcześniej muszę złożyć wniosek u pracodawców o udzielenie urlopu zaległego za 2011? 7 dni wcześniej?
2.Umowa u jednego z nich kończy mi się 31.07.2012.
Czy to ja powinnam wnioskować/ zapytać czy zostanie ona przedłuzona? Pisemnie, meilowo?
3. Jeżeli szef umowy mi nie przedłuży to mogę wykorzystać urlop za 2012 proporcjonalnie tylko do 31.07.2012(czyli do końca mojej umowy) czy moge wykorzystać cały urlop za 2012 rok?
4. Czy odrazu we wniosku o zaległy urlop można pisać o urlop za 2012 + 2 dni opieki nad dzieckiem za 2012rok?
5. Jeżeli mam dwójkę dzieci to mam dwa dni opieki nad dziecmi rocznie?
6. Czy moje urlopy wykorzystuję u obydwu pracodawców rownocześnie? Wiem, że po macierzyńskim nie mogą mi odmówić urlopu.
Nie wiem co w sytuacji gdy u jednego będę na urlopie a u drugiego ? Mam 11 i 6 dni zaległego. Po macierzyńskim i wykorzystaniu urlopu chcę złozyć wniosek o wychowawczy- z tymże będzie on honorowany tylko u tego pracodawcy gdzie mam umowę na czas nieokreślony .
Mogę być u jednego na wychowawczym a u drugiego jeszcze na urlopie ?

No jestem zakręcona w tym ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: porada w sprawie macierzyńskiego i powrotu do pracy

Znajdz w necie numer do Państwowej inspekcji pracy tam telefonicznie dyzurujący pracownik powinien udzielić Ci odpowiedzi-ja tak zrobiłam;) Najlepiej zpytac kogos kto się na tym zna. Wiem na pewno, że na dwójke dzieci są dwa dni opieki ;)) powodzenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (4 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Obniżenie /wypadanie macicy (1230 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Gdzie kupie stanik sportowy 70G? (20 odpowiedzi)

W Tchibo nie maja. Nie chce wydawac wiecej niz 60 zl wiec Shock Abs. odpada. Na necie jest sporo...