potówki?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Podejrzewam, że mój synek ma potówki. Pojawiły się na główce, szczególnie w miejscu gdzie głowka styka się z moim ramieniem podczas karmienia... Sa też z tyłu na faldce szyjnej. Moje pytanie jak z nimi walczyć? Spirytus salicylowy to dobre wyjście dla potówek na głowce?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: potówki?

Asienka u mnie byla w piatek pani pediatra i też stwierdziła u Pauli potowki. kazala perzykręcić kalryfwr tak by bylo ok 21 stopni i tylko myć w oilatum i już niczym nie smarować:)) i dzis ma już tylko takie czerwone ślady bez pryszczykow:))

ja niczym nie smaruje, znikaja po jakimś czasie

Ja małemu też niczym nie smarowałam

Ja tez nie smarowałam.Tylko po prostu zaczełam lzej ubierac bo u nas w domu upał, 25 stopni i wiecej

Ubrałam Nikusia na noc lżej niż zawsze, dzisiaj również i wiecie co - te potówki miejscami wyglądają jak czerwone, rozlane plamki... hmmm już sama nie wiem, czy to potówki? Czy alergia może występować tylko na głowce dziecka????

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (34 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...