poznam mężczyzny który mnie uratuje..

... przed ślubem z nieodpowiednim gościem....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: poznam mężczyzny który mnie uratuje..

a w jaki sposob???

6 lat związku, mega kryzys, goście zproszemi, a ja ciągle przez niego płacze, wiem ze mnie okłamuje, nie jest ze mną szczery, miedzy nami skączyło się to co było... w głębi duszy wiem, ze popełniam błąd, czuje ze się zapadam w jakaś przepaść
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ślubu bez przekonania co do decyzji o nim nie ma co brać. Uwierz ...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tego co piszesz to ślub dopiero zaplanowany,wiec mimo że są zaproszeni goście,to od Ciebie zależy słowo"TAK"
Nie patrz na innych,oni nie będą z Tą osobą.
Miałam być na ślubie,gdzie w dniu ślubu okazało się że młody, nie ma rozwodu.Myślał że jak weźmie ślub w malutkim kościele na wsi to się uda.
Ale Tobie radze,nie czekać z decyzją do dnia ślubu.
Posłuchaj serca co podpowiada.....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

daj sobie na luz...jeżeli masz wątpliwości a widzę że masz..... to daruj sobie ten ślub.....
ja kiedyś też ten błąd popełniłem....i dzisiaj za niego place......
pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

napisz coś więcej, w jakim wieku jesteście Ty i ON, z jakiego powodu płaczesz przez niego i od kiedy.

PS
Zajrzę późnym wieczorem to coś spróbujemy poradzić

Smutne co piszesz, ale takie życie.
Jeśli nie jesteś pewna, nie wychodz za niego, nawet mała wątpliwość.
Potem bedzie jeszcze gorzej, uwierz też tak zrobiłem i teraz ponosze konsekwencje...

Ja Cię moge uratować ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak to tak?
Ktoś obcy ma za Ciebie zdecydować? Pomóc Tobie w podjęciu tak ważnej decyzji dla Ciebie?
Tu Ty i tylko Twoje życie.
Skoro naprawdę jest coraz gorzej, a Ty zamiast cieszyć się czujesz tylko smutek i złość daj sobie spokój.
Lepiej nie będzie.
Boisz się samotności?
Ona czasem potrzebna jest i o wiele więcej warta, niż bycie z kimś dla samego bycia.

Wybierz się na spacer. Porządnie zmarznij. A później odwiedź knajpę i zamów coś co lubisz. Sama. Odważ się i zrób to co dyktuje Tobie Twe serce.

Nawet jeśli Rodzina, znajomi są już zaproszeni, zrozumieją to.
Może nie od razu tylko po czasie. Może nawet odwrócą się na chwilę od Ciebie pamiętaj, ze to tylko ludzie są.

Powodzenia, choć mężczyzną nie jestem :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ej "~Mat"

2013-03-21 10:41:09
Wiem,że to jest forum ogólne dostępne i mamy demokrację ale może byś korzystał z innego nicka bo robisz zamieszanie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

hej dziewczyno
ja przed ołtarzem chciałam powiedziec "nie"
nie powiedziałam-bo za plecami rodzina w ławkach i wszystko zapiete na ostatni guzik
zwiazek nie przetrwał kilku lat
teraz wiem,ze powinnam była to zrobić
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

wiem, że łatwo komuś doradzić, ale jeśli czujesz, że to nie ten to naprawdę nie powinnaś wychodzić za mąż. Domyślam się, że głupio tak przez rodziną i zaproszonymi gośćmi. A nie będzie bardziej głupio jak będziesz składać papiery rozwodowe? Wtedy dopiero wszyscy będą skrzywdzeni - i ty sama też. Ślub powinien być decyzją na całe życie....
A jak poznasz swoją prawdziwą miłość za jakiś czas i będzie mu przeszkadzało, że miałaś już męża / ślub kościelny?
Przemyśl to jeszcze, przedyskutuj ze swoim facetem - być może on też wcale nie chce tego ślubu? wtedy będzie łatwiej.
Podejmij taką decyzję, aby być szczęśliwą osobą. Powodzenia :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jakis czas temu miałam dokładnie jak Ty
wszystko uzgodnione, zaplacone, gotowe...
tylko ja do konca nie wiedzialam czy tak na serio chce tego slubu, i to byla odpowiedz, gdybym chcial to bym wzięla,

juz dwa lata jak nie jestesmy razem, i jestem z tego powodu dumna, balam sie odmowy, balam sie co powiedza inni, ale to nie jest problem, pogadali, bylo ciezko ale bylo watro, bo wiem, ze dzieki tej decyzji mam szanse byc szczesliwa, zyczę Ci odwagi, nic nie musisz, wszystko możesz :)

> nic nie musisz, wszystko możesz

frazes.. ale jaki budujący i prawdziwy !

najlepiej sie postawic i wszystko odkrecic. takie rzeczy sie zdarzaja.

@ ~załąmana złymi decyzjami:
To przede wszystkim Twoje święto i życiowa decyzja,poważny krok.Każdy dąży do szczęścia - więc póki czas - nic straconego jeszcze.Zadbaj o nie ale DLA SIEBIE, nie dla gości weselnych czy rodziny.

@załamana -wszystko by było prostsze ale go kochasz mimo że coś jest nie tak i tu jest problem ,wszystko będzie dobrze tylko staw czoła swojej decyzji.

Hejka
POgadajmy na zywo. Pmoge ci jakos.

Porozmawiaj jeszcze z partnerem,może to coś zmieni.Slub z nieodpowiednią osobą na dobre ci nie wyjdzie,coś o tym wiem.Tylko że ja zorientowałam się dopiero po ślubie,co jest gorszym ciosem.Wszczyscy możemy tobie tylko doradzać lub opisać porażkę na własnym przykładzie lecz decyzję musisz podjąc sama,pozdrawiam :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a moze ona już zdecydowała? :)

ja przed urzędem powiedziałam do siostry, że nie jestem pewna, mijają 4 lata, powinnam była uciec. Goście? Kochana, nie takich gości będziesz mieć na weselu, ale na takim, które będziesz chcieć, jeżeli nie jesteś pewna, nie licz, że coś się zmieni, potem będziesz żałować.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Osoba trans poszukująca bratniej duszy - trójmiasto i nie tylko (71 odpowiedzi)

Cześć! Szukam kontaktu do wszystkich osób, przy których mogłabym się zrelaksować, spędzić miło...

Poznam znajomych - Gdańsk i okolice :) (36 odpowiedzi)

Cześć! Poszukuję osób do wspólnego spędzania czasu na piwko, planszówkę, rower czy rolki, ale...

Zanim zostanę zjedzona... (100 odpowiedzi)

Proszę nie zrozumieć mnie źle tylko spróbować postawić się w mojej sytuacji. Mam 35 lat, bardzo...