praca chałupnicza-montaż zabawek

Fundacja Pomocy Zdrowotnej Doktor Melmed oferuje prace chałupnicze przy montażu zabawek kontakt telefoniczny 58 710 86 11 lub 58 719 40 10. Czy ktoś już pracował dla tej fundacji?
popieram tę opinię 76 nie zgadzam się z tą opinią 46

Re: praca chałupnicza-montaż zabawek

AgusiaGda,tu chodzi o fakt że naciągają ludzi na 200zł wpisowego w zamian za pracę,której tak naprawdę nie ma ,jeżeli ktoś wyłudza celowo pieniądze od ludzi wiedząc że i tak im tej pracy nie da to jest to oszystwo i jest ono karane.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepiej składajcie pisemnie poleconym z potwierdzeniem odbioru.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak pisałam wyżej - sami dobrowolnie płaciliście te 200zł na "cele statutowe" ;) więc do kogo pretensje?

wiadomo, że uczciwa oferta chałupnictwa nie wiąże się z kosztami ze strony pracownika. Wiele razy o tym mówiono, pisano ;)
Sama jako nastolatka dawałam się naciągać na drobne kwoty(20-40zł) czy znaczki za kilkanaście złotych ;) i nigdy nic z tego nie wynikło :] ale wyrosłam z tego (z tej naiwności i łatwowierności) ;)

a prawdziwe chałupnictwo znalazłam bezpośrednio w firmie, nic nie płaciłam, dostałam jakąś tam partię papierowych torebek do złożenia :] to też było jakieś 11-12 lat temu ;) w tej firmie http://www.torbacz.pl/ zarobiłam grosze, dużo czasu zeszło na ich zrobienie :] ale znajoma kilka lat dorabiała sobie w ten sposób (w jakiejś innej firmie, nie wiem jakiej) :] z tym, że kto do niej przychodził na kawkę - to musiał z nią robić torebki ;P
z Nią właśnie próbowałyśmy też w Torbaczu - nie wiem czy Ola dalej się tym zajmowała, ja zrezygnowałam, bo stwierdziłam, że nie warto ;)
ale miałam zapłacone za całą zrobioną partię próbną :] chociaż nie wszystkie sztuki były idealne ;)

Z córką zadzwoniłysmy ,mi obiecano przesłać na pocztę ,a córce kazano przyjechać.

Hej. A wystarczy zerwac umowe telefonicznie czy jeszcze trzeba sie tam osobiscie pofatygowa???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czekałam na pracę od 14 marca a nie 20.To prawda,że Pan Piotr w zeszłym tyg. dzwonił do nas i po tych telefonach zrobiło się cicho na forum.Pan Piwnicki obiecywał przez tel. że pracę dostanę do końca tyg.i co?na obiecankach się skończyło.moja cierpliwość co do tej fundacji wyczerpała się,wczoraj dzwoniłam do nich i powiedziałam że zrywam z Nimi umowę. 200 zł nie otrzymam ale dostanę zwrot 55zł które płaciłam za zmianę umowy z kartoników na woreczki foliowe.
LUDZIE NAPRAWDĘ ZASTANÓWCIE SIĘ POWAŻNIE CZY WARTO WSPÓŁPRACOWAĆ Z TĄ FUNDACJĄ!!!BO NA PEWNO NIE ZAROBICIE TYLKO STRACICIE NIE TYLKO PIENIĄDZE ALE RÓWNIEŻ NERWY

Ja już miałam dosyć i zerwałam umowę,na początku wyglądało wszystko dobrze zaraz po podpisaniu dostałam pracę i na tym się skończyło ,potem to już były same problemy i krętactwa,jest to umowa tzw.śmieciowa i PIP tu nic nie pomorze ,sprawę tylko można zgłosić na policję gdyż dla mnie jest to oszustwo i wyłudzanie pieniędzy.Ten pan jest bardzo chamski ,w biurze jak u niego byłam kiedy to kłóciłam się o kartoniki posunął się nawet do tego że to on straszył mnie sądem jak mu powiedziałam że wszystko opiszę na forum co ta Fundacja wyrabia.Byłam głupia że jeszcze się łudziłam że dalej dostanę pracę ,ale czara się przelała kiedy zaczął wydzwaniać do nas do domu ,a wiem że do wszystkich dzwonił gdyż moja córka i koleżanka też podpisały z nim umowę i także otwarcie pisały na forum,próbował nas krzykiem zastraszyć i uciszyć .Córce oczywiście kolejny raz obiecywał otrzymanie pracy pod koniec tygodnia na 100% ,na kolejną pracę czeka już od 20 lutego.PANIE PIOTRZE OSTRZEGAŁAM PANA ŻE JAK DALEJ TAK BĘDZIE TO JA TEGO TAK NIE ZOSTAWIĘ.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

PIP tu raczej nie pomoże. Ja bym nasłała na cwaniaka policje albo wszyscy, którzy czują się oszukani powinni udać się do sądu lub prokuratury. Generalnie to dziwie się wszystkim, którzy dali się nabrać - dla mnie to było oczywiste od samego początku, że sprawa jest grubymi nićmi szyta. Sama jestem bez pracy i dla mnie 200zł to dobry grosz, na bilet miesięczny i doładowanie telefonu. Czyli na dojazdy na rozmowy i dzwonienie w sprawie pracy. Nie dałabym nabić kabzy byle frajerowi. Zatem do dzieła drodzy forumowicze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lepiej odstąpic od umowy,niż ciągle dokłladac do interesu,i na telefony jeszcze wydawac.200 pln.stracone,niech się tym udławi pan prezes.Aby tam wysłac inspekcje pracy,musi byc konkretny zarzut,a on tak wykombinował,że my robimy zle,i się z tym zgadzamy.Może gdyby więcej osób podpisało się pod zgłoszeniem do PIP?ale on pewnie papiery ma ok.

Odstąpić od umowy to na pewno można, ale 200zl na cele statutowe Fundacji to juz sie pewnie nie odzyska

art. 491
§ 1. Jeżeli jedna ze stron dopuszcza się zwłoki w wykonaniu zobowiązania z umowy wzajemnej, druga strona może wyznaczyć jej odpowiedni dodatkowy termin do wykonania z zagrożeniem, iż w razie bezskutecznego upływu wyznaczonego terminu będzie uprawniona do odstąpienia od umowy. Może również bądź bez wyznaczenia terminu dodatkowego, bądź też po jego bezskutecznym upływie żądać wykonania zobowiązania i naprawienia szkody wynikłej ze zwłoki.

§ 2. Jeżeli świadczenia obu stron są podzielne, a jedna ze stron dopuszcza się zwłoki tylko co do części świadczenia, uprawnienie do odstąpienia od umowy przysługujące drugiej stronie ogranicza się, według jej wyboru, albo do tej części, albo do całej reszty nie spełnionego świadczenia. Strona ta może także odstąpić od umowy w całości, jeżeli wykonanie częściowe nie miałoby dla niej znaczenia ze względu na właściwości zobowiązania albo ze względu na zamierzony przez nią przez nią cel umowy, wiadomy stronie będącej w zwłoce.

Nie, dalej czekam na rameczki....

dziewczyny i jak tam dostałyście dalszą pracę ?

Szanowna Pani ,jestem osobą która montuje zabawki ,i jest wszystko ok.
Co do windykacji ,to jest jak ustaliłem forma zbierania funduszy na działalność statutową .Jak ja przystępowałem do fundacji to przeczytałem statut i Pani też to radzę a nie wypisywać bzdury
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Fundacja Doktor Melmed wydaje się troszkę nakręcać, nawet jeśli mają troszkę materiału, to kartoniki, to pakowanie cukierków , ale to są ilości śladowe, a do fundacji biora każdego bez względu na ilośc materiału. Cały myk polega na tym iż zainteresowani dają gratisy w wysokości 200zł , bo logicznie każdy wybierze 200zł niż 350 zakładając że chce pracować a nie być członkiem.. chyba nikt tu nie ma żadnych wątpliwości, ową subtelność fundacja legalnie ładnie wykorzystuje , nie mówiąc ile z tego tytułu mają dziennego zysku ! Biznes na pewno się opłaca , jak widać w czasie dużego bezrobocia chętnych na wpłacenie 200zł nie brak..., myśle że wystarczyła by kontrol przeprowadzona na faktyczną ilośc zamówień , oraz ilośc przyjętych osób i by wszystko stało się jasne. Jeśli na ogłoszeniu pisze że w dzień można przerobić tyle a tyle materiału a osoby czekają po miesiąc na niewielką ilość to co tu mówić o ciągu prac, czyli jest to zwykły przekręt, a podejrzewam że koszty materiałowe to tez z palca wystawiona cena i na tym również może zarabiać fundacja...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ludzie nie ma co się bać! piszcie! jest wolności słowa!!!!!!!!!!!

Macie na bieżąco wgląd do protokołu zdawczo-odbiorczego?

Witam ponownie.
Jak szukacie pracy hałupniczej to zapraszam na tą stronę http://www.gracja.entro.pl słyszałem, że są ok ale nie gwarantuje tego na 100% Napewno warto zobaczyc i napisać do nich.

Zapraszam także na tą strone także warto zobaczyć!
http://pracadlawszystkich.blogspot.com/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Umowy są na stronie fundacji http://www.fundacjamelmed.pl w zakładce "praca"

Jaka jest treść podpisywanych umów? Możecie skopiować fragmenty, bez obawy.

Inne tematy z forum

Słowackiego 78 (4 odpowiedzi)

Inwestycja Słowackiego 78 powstaje w miejscu, gdzie przez wiele lat funkcjonowała restauracja...

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

Szymanowskiego 14 - opinie i oceny (18 odpowiedzi)

Kamienica przy Szymanowskiego 14 to kolejny budynek, który powstaje w ramach wieloletniego...