prosty, kameralny obiad w restauracji

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Witam, proszę o pomoc Biorę ślub w listopadzie, mały, kameralny; liczymy się z pieniędzmi i chciałam Was zapytać czy możecie poradzić jakąś tanią restauracje w gdańsku lub trójmieście; chodzi nam o obiad i kawę z ciastem na około 20-25 osób
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: prosty, kameralny obiad w restauracji

Żabusia - Gdańsk

"W ogrodach" w Gdyni. Za pełny obiad z przystawkami, tortem i alkoholem za 13 osób rok temu zapłaciliśmy 1000 zł.
Polecam, salka bankietowa spokojnie zmieści ok 20 osób.
Ładnie, przytulnie i smacznie.
http://www.wogrodach.pl

a jak dojazd do tej żabusi, ceny i ogólny wygląd??

ja tez ;polecam w ogrodach

Mi się bardzo podobało w Gdańsku w Estragonie, mąż mnie zaprosił tam w tym roku na walentynki, elegfanckie miejsce, a jedzenie było przepyszne :) ja też polecam w Sopocie Dworek Admirała, ale tam chyba tanio nie jest...

ja poponuje hotel Lido w Brzeźnie, w której jest restauracja Gwiazda Morza, ceny przystępne i super lokalizacja ( nad samym morzem)

karolina, my mamy obiad 24.10 z ŻABUSI, i mamy uroczysty obiad na 15osób, sala jest naprawde ładna, lokal na poziomie. Za obiad składający się z dania głownego i zupke, placimy 35zl/os. Tort mozesz miec swoj wlasny, napoje wg ilosci zamowien. Tu masz stronke restauracji www.zabusia.pl

Kurcze, 35 z za obiad? To i tak drogo.. Normalnie idzie sie do restauracji i zaplaci taniej... A powinni kasowac mniej, ze wzgledu na illosc osob, wiadomo ze drozej bedzie jesli to bedzie 2 osoby, a innaczej jesli kilkanascie naraz.... Jak dla mnie to prosciej bedzie isc do restauracji np KOS na dlugiej ;) Naprawde dania nie do przejedzenia w granicach cenowych 16-20 zl za wielka porcje. Do tego jest przepyszny zurek podawany w chlebie (ceny nie pamietam). Zadzwon do nich i zapytaj. Tj chyba ulica piwna o ile dobrze pamietam.

sorry, 35 zł to tak drogo za obiad weselny ?? taniej to tylko będzie w mc donald

właśnie o coś takiego taniego mi chodzi, około 50zł/os
Moniczko proszę powiedz mi jaką zupkę macie i co za danie głowne w tym menu; np jaki rodzaj mięsa

wiesz co, podaj e-maila to wysle Ci menu, z ktorego mozna wybrac... dania sa podawane na polmiskach

Mi jeszcze o to chodzi żeby miejsce jakoś w miarę ładnie wyglądało, w końcu to ślub
Trzeba jednak wziąść pod uwagę,że na takie 20 osób to jednak muszą się przygotować, jakoś stoły ustawić,dania muszą być przygotowane bo jak pójdzie się od razu z buta , jak to się mówi to naraz nie bedą w stanie zrobić 20 dań........

atoki@tlen.pl

A stoły będziecie mieli też jakoś poustawiane, tak żeby wszyscy goście siedzieli jakoś koło siebie??

I czy tylko macie obiad, bo ja jeszcze myślałam o jakiejś kawie i może lampce wina + ciasto, tylko najlepiej by było się dogadać,że swoje się przyniesie to by drogo nie wyszło.....

Wiesz, co podalam Ci strone internetową, takze mozesz sobie galerie obejrzec. Mi osobiscie naparwde się tam wnetrze podoba. Sa tam ogolnie bodajze 3 sale, my bedziemy miec na malej antresolce, gdzie ustawia stoly tak aby 15osob usadowic:) Stoly beda ladnie nakryte obrusami, beda kwaity, takze bedzie to naprawde ladnie wygladalo. Jedzonko bedzie na polmiskach, wiec nie bedzie sytuacji ze ktos bedzie czekal na swoje danie, kto inny juz swoje dostanie itd... My mamy 15osob wiec mysle ze zamowimy 3 rozne rodzaje miesa, itp. Za kawe placisz w zaleznosci od zamowienia, butelka wina kosztuje 25zl wiec mysle ze spokojnie 2butelki mozesz kupic, bo sie bardzoiej oplaca niz sama lapmka ktora kosztuje 8zl. Tort mozesz miec wlasny, ciasta nie mozna wniesc, bo z tego co Nam powiedziala babeczka ktora tam pracuje, wlascicielka potem musi kroic to ciasto i z nim latac, w zwiazku z czym jesli ktos ma ochote to zamwaiaja z Dekerta i wtedy kawalek ciasta wychodzi 8zl/szt. My nie korzystamy z tej opcji, bo sama policz jak masz ok 20osob to na 20kawaleczkow ciasta wydalabys 160zl. Bez sensu mysle, dlatego my poprostu przyniesiemy swoj tort, bo vchyba i tak nikt by nie zjadl i tortu i ciasta :)

hmmm zeby tak pozwolili to ciasto wniesc i swoje wino to by bylło super........
bo jednak musujące wino nie brzmi ciekawie, a bez ciesta u nas na gościnie to lipa bo to jednak ślub........

no niestety tak to wygalda, ze u nich musisz zakupic alkohol, a ciasto to ew te kawalki co Ci pisalam

A to wino musijace to nic innego jak "szampan" MichaelAngelo, czy jak to tam sie pisze:) No aole tak to jest w restauracjach, ze niestety musimy placic za alkohol.... A kiedy macie ten slub?

jeszcze konkretnej daty nie mamy ale mysle,ze jak sie uda to 21 lub 28 listopada, date bede wiedziala w przyszlym tygodniu;
czy Wy macie tylko jedno mięso przypadające na osobę???
bo tak sięmartwie,że jak będzie ktoś miał ochotę na dwa kawałki to co wtedy ....yhh
Tak głupio, chce żeby tanio wyszło ale w sumie to nie takie proste.......
Napoi zimnych chyba też nie ma wliczonych, co??

napoje wedlug tego ile zamowisz, a mieso wybierzemy tak zeby nie przypadlo po 1 kawalku dla osoby na pewno:) na polmiskach bedzie jedzenie, wiec jak pojdziemy ustalac menu to cos pokombinujemy

my tez robimy tylko obiad na okolo 30 os ale zdecydowalismy sie na wynajecie sali bo zalezalo nam zeby miec swoj catering (jesteśmy wege a nie ma eleganckich miejsc wege w 3miescie) czy planujecie albo robiliscie cos zeby jakos urozmaicic wasz obiad? bo troche sie boje ze bedzie to takie zwykle...przyjda zjedza i pojda....

i co zadnych więcej propozycji kobietki??

Moniczko22 jakie menu w końcu ustaliliście za te 35/os??? co udało wam się zdziałać tak żeby było jak najtaniej i jak najlepiej??

w pon idziemy do restauracji i bedziemy uzgadniac

to daj znać, nawet na maila jakie menu udało się Wam uzgodnić za tę cenę, pozdrawiam serdecznie

ja też polecam Żabusie. Jedzonko pyszne i obsługa świetna. Pozatym ceny w porównaniu do innych lokali to wcale nie są takie wysokie

hej, i jak tam Moniczka Wasze menu??? co udalo sie ustalic za te cenne??

35zl taka byla cena, zamowilismy 3 rodzaje mies po 6szt ,

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Muza musi grać. (2682 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....