prowadzenie do ołtarza

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
czy spotkałyście się kiedyś żeby do ołtarza pana młodego prowadziła mama . Moja znajoma się uparła że tak jest i kiedyś prowadziła syna a teraz ma drugiego ale ja się z tym pierwszy raz spotkałam wydaje mnie sie ze poprostu chce się pokazać
Co o tym myślicie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: prowadzenie do ołtarza

jakos nigdy sie z tym nie spotkalam :) ludzie to maja pomysly ;)

ja też właśnie się z tym nie spotkałam i śmieje sie z niej z tego ale jak chce to jej sprawa :) ale moze jednak jest czasami taki zwyczaj i sie nie powinnam smiac pod nosem :)

oj chyba jednak nie ma ;)

Ja słyszałam o tym, że Matka prowadziła syna, podobno bardzo wzruszające :) nie wiem tylko czy wtedy ojciec prowadził młodą, bo tylko z opowiadania o tym słyszałam. Pozdrawiam

Pierwszy raz słyszę :)

ja widzialam.

Kilka minuet przed tym,jak ojciec prowadzil panne mloda - pan mlody podszedl do oltarza z mama wlasnie. Ale nie bylo w tym czasie zadnej muzyki.

Widzialam tez jak PM szedl z mama, za nimi ojciec pana mlodego z mama panny mlodej (tez bez muzyki). I dopiero jak zaczelagrac muzyka i podszedl ksiadz, to panna mloda szla z ojcem .

Ja mam inny problem-po ktorej stronie ojca isc- po prawej (tak jak bede wracala z mezem od oltarza) czy po lewej.
Ksiadz nam sugeruje po lewej, ze niby jest mniejsze zamieszanie przy powitaniu sie mojego taty z narzeczonym i przekazaniu cennej córki:)
Weszlam na youtuba i powiem szczerze, w polskich slubach widzialam te wersje ktora proponuje ksiadz.
Troche mi to namieszalo i juz sama nie wiem-ale to co mowil ksiadz ma naprawde sens.

halooo

No to skoro tak doradza ksiadz ktory czesto widzi te sytuacje to go posluchaj mi sie tez wydaje ze po lewej bo tak w sumie zawsze jest:-)

przewznie jest po prawej stronie mezczyzny:)

ja też się z tym nigdy nie spotkałam...

pierwszy raz o tym słyszę

tak spotkałam się - pana młodego do ołtarza dprowadziła jego matka, a chwile później panne młode odprowadził ojciec...

Inne tematy z forum

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...