przesuniecie proboszcza do innej parafii

dwa lata przed emerytura, to skandal, nawet w zakladzie pracy sa trzy miesiace wypowiedzenia, a nie dwa tygodnie, po 28-latach
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: przesuniecie proboszcza do innej parafii

Jak oceniacie ks. Andrzeja Sowińskiego czy jest w stanie pobudzić śpiącą parafię i pozyska przychylność wiernych ?
Czy pójdą z nim na "barykady" ?
Pozdrawiam,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witam.
Należę do parafii w Gdańsku Osowej i na wczorajszych ogłoszeniach z niemałym zaskoczeniem dowiedzieliśmy się nasz wikariusz ks. Andrzej Sowiński został mianowany proboszczem w parafii Banino. Skąd taka decyzja? Tym bardziej że jak pisze basia11 wasz obecny proboszcz był już bliski odejścia na emeryturę?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może już czas by ksiądz zmęczony życiem i pracą odpoczął w jakiejś spokojnej parafii z nowym wikariuszem !!!
A u nas by ożywił się kościół jako ludzie a nie tylko budynki!
Wiecie jak ciężko było coś załatwić , zastać księży , ile było wpadek Pana Leszka, w kazaniach i innych komentarzach nap politycznych z ambony :-( Nie jedno krotnie chciałam wyjść z kościoła kiedy ludzie patrzyli się na siebie na wzajem ze zdumienia słysząc jakie PO jest beznadziejne bo święto Trzech Króli nie będzie dniem wolnym od pracy!!!
Na pogrzebie u mego znajomego usłyszałam z ambony od proboszcza że "tradycyjna" msza 30 dni po śmierci się nie odbędzie bo żałobnicy kolekty nie pozbierali!!!!Zero Taktu!!!! Takich tematów jest wiele!
Wiem że każdy z nas grzeszy ale ksiądz powinien świecić przykładem!!!
To co dzisiaj rano usłyszałam po mszy z ambony mnie utwierdziło w przekonaniu że to dobra decyzja!
"Smacznego Obiadku moje narzeczone .............................."
Przepraszam za szczerość ale mnie to bolało od dawna już nie będę przytaczała innych haseł :-(
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 27

Inne tematy z forum

Imperium-Auto Salon (10 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...

Poszukuję dobrego mechanika (59 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś z Was może polecić solidny warsztat w okolicy Banina? Chodzi mi o jakiś...