przesuniecie proboszcza do innej parafii

dwa lata przed emerytura, to skandal, nawet w zakladzie pracy sa trzy miesiace wypowiedzenia, a nie dwa tygodnie, po 28-latach
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: przesuniecie proboszcza do innej parafii

oczywiście nie chodzi mi o początek mszy gdy całuje "ołtarz". tylko przed przeistoczeniem gdy chodzi na mównicę ( nie prostować bo to mównica a nie jak kiedyś... eh)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

masz rację do kościoła się nie nadajesz ,zapisz się do sekty , i zostań guru ,bo jesteś taki mądry
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

kościół to nie kawiarnia. Można zażartować owszem ale liczy się sacrum ( wiesz co to takiego czy jak większość po soborze Watykańskim drugim zapomniałaś ). Ksiądz na początku mszy wchodzi na prezbiterium i co kłania się do pustego stołu tyłem do tabernakulum, to co on wie o sacrum. Jak jest przeistoczenie to odprawia młynki zamiast ze skupieniem przezywać wraz z ludem przeistoczenie chleba i wina w ciało i krew naszego Zbawcy. takiego chcecie księdza to chodźcie do bardzo postępowych protestantów albo oglądajcie nabożeństwa w amerykańskiej telewizji. Na koniec ofiary mszy to przed rozesłaniem ksiądz może coś wesołego powiedzieć, może zaprosić wiernych na agapę proszę bardzo ale w trakcie ofiary mszy św. to ma być nastrój podniosły bez pośpiechu i tp. Ja takiego księdza nie chcę- chcę katolickiego księdza. jeśli nowy też będzie taki wesołek to tez będę protestował
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

mezo masz rację. nie może być tak, że wikary prosi ludzi o pomoc w walce z biskupem i jeszcze szantażuje psem i płacze- no jaja jakieś.
On jest chory psychicznie albo neurologicznie i nalezy mu współczyuć owszem ale nie pisać listow. ja tych co te listy pisali nie potepiam, bo oni mało wiedzą na tematy takie jak historia kościolą dogmaty hierarchia. Cóż to pokłosie post komunistycznego społeczeństwa. Ja nie chcę chodzić do kościoła, gdzie ksiądz płacze bo mu sie biskup nie podoba. Gdyby biskup popełniał apostazję lub był heretykiem to tak wtedy można wzywać ludzi do tego aby te informacje przekazali zwierzchnikom biskupa ale w sprawach dyscyplinarnych... Czy ktoś wie dlaczego Ks. lech ossowski wyjechał kiedys do niemiec? Proszę o konkrety tych obrońców. sory mam dość
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

menzooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo po co tu takie bzdury wypisujesz.daj sobie luz i lepiej juz nic nie pisz. proponuje ci lepiej idz na slonce moze umysl ci rozjasni
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

do wszystkich przeciwników naszych księży !księży już opluliście ,nawet psu nie darowaliście, ale został szafarz i ministranci , co do nich macie ? nic ,nie wierzę , liczę na was ,postarajcie sięDOBRZY KATOLICY !
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mezo raczej powinnes podpisywac sie pusty frajer, niewiesz jacy sa inni ksieza sa tak samo rozni jak te wypowiedzi na forum a sposub w jaki sie wypowiedziales jest tak gupi ze dziecko potrafilo by sie z wiekszym szacunkiem odniesc do osoby duchownej a ksiadz lechu to dobry czlowiek a zarty sa dla ludzi ktorzy maja poczucie chumoru a ty pewnie nie posiadasz tej cech wiec razi cie fakt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

zbyt krótko tutaj mieszkasz żeby zrozumieć , tak to obciach dla banina że się tacy mieszkańcy wprowadzili ,a konflikt wywołał sam biskup to też jest obciach i zła reklama
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

do mezo od kiedy łzy oznaczają hańbe , i ty jesteś rodzicem ? jaki przykład dajesz swoim dzieciom , co z nich wyrośnie ! jesteś zimny pozbawiony uczuć ludzkich , proś BOGA aby ty nigdy nie musiał plakać , cytujesz biblię , ale sam w życiu jej nie stosujesz , TO JEST HAŃBA DLA WSZYSTKICH KATOLIKÓW ! ksiądz to jest równiez człowiek , myślący i mający uczucia , a tobie jeszcze raz HAŃBA
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

dobry katolik nie bedzie wypisywac takich bzdur o ksiezach. bo takimi ludzmi sie brzybzimy. niech kazdy sobie zapamieta , ze zycie nie konczy sie na tej ziemi.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie kama w tym wypadku pochodzi od mojego imienia Kamila... Tak dla jasnosci. A swoja droga to jestescie tacy pewni ze jak zmenia Wikarego to na pewno bedzie lepiej? Zebyscie sie jeszcze nie zdziwili i nie plakali...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlaczego ma sobie darować prawda boli- nie znam gościa ale ma rację ! A kama to chyba imię psa Lecha ! Czyli sam pisze ?
No fajnie !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

mezo daruj sobie takie wypowiedzi i zachowaj ja dla siebie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ludzie święta racja !tacy księża obciach dla Banina i dla Narodu Kaszubskiego bo niby ich bronimy. JA NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.

Chętnie się podpiszę i wielu moich znajomych chcecie wojny? to ją macie!
Kolejna wojna na tle układów kościelnych , "fajna" będzie reklama dla nas.
Ksiądz wywołujący konflikt społeczny w swej miejscowoci!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

A nie uczyli Cie ze starych drzew sie nie przesadza? Ile lat mieszkasz w tej parafii i co wiesz? Wiesz jak bylo na poczatku? Czy tylko slyszales "wsiowe" plotki? Jestem ciakawa jak Ty bes sie czul gdyby Ciebie tak potraktowano bylbys tak samo "spokojny" jak teraz? Poza tym lzy sa oznaka uczuc zarowno tych ktore nam towarysza w radosci jak i w smutku. A jesli tak baedzo Ci sie nie podoba to moze po prostu zmien parafie?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak można złożyć będzie podpisy od jutra uruchamiamy listę tych którzy są za odwołaniem księdza Lecha a może i proboszcza bo to jakiś dramat kilku fanatyków nie znających zasad wiary katolickiej i dwóch gra na emocjach księży zachowujących się jak małe dzieci !!!!!
Dorosły człowiek płacze publicznie na oczach dzieci z ambony !
Naiwni dają się nabrać - to draństwo ja jako rodzic jestem zbulwersowany. Oczernianie przełożonych i jego decyzji słusznych zresztą to jest dyskredytacja wiary katolickiej ! A o czym mówiło dzisiejsze czytanie że Jezus nie przywiązywał się do miejsca i nie miał domu . A taki prosty ksiądz walczy o dom i o to że jego ustabilizowane życie "rodzinne" zostaje zagrożone.
Hańba i potwarz dla całego kościoła. Ksiądz Lech zachowuje się jak ryba wyjęta z wody a tak nie jest myśląc logicznie , chyba że znaczenie mają sprawy w/w .
Lech "ksiądz" jest rozjechanym emocjonalnie człowiekiem .
Jezus mówił"Jeśli kto chce iść za Mną, niech się zaprze samego siebie, niech co dnia bierze krzyż swój i niech Mnie naśladuje! Bo kto chce zachować swoje życie, straci je"
Jak o się to ma do tego co wyczynia Lech Osowski???
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11

A skad pewosc ze nowy bedzie lepszy?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bedziecie teraz sie klocili o podpisy? Ludzie po prostu sie chca dowiedziec i tyle :) troche wyrozumialosci ludzie :) sporami nic nie osiagniecie :)

Czy mozna jeszcze złozyc podpis? Jak tak to gdzie?

ten mirek to jakiś małolat z trądzikiem , ma komoleksy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

szukałam tego nr ale nie znalazłam,możesz coś zacytowa?

Inne tematy z forum

budujecie/kupujecie na kredyt? (261 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Niepubliczna szkoła AiB w Baninie (11 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś ma może jakieś opinie na temat nowo otwartej niepublicznej szkoły AiB przy...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (70 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...