przesuniecie proboszcza do innej parafii

dwa lata przed emerytura, to skandal, nawet w zakladzie pracy sa trzy miesiace wypowiedzenia, a nie dwa tygodnie, po 28-latach
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: przesuniecie proboszcza do innej parafii

i co jeszcze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

I w dodatku ten Mirek podpisuje się różnie,,,a nr.kompa ten sam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

i nie wmawiaj mi ze to nie moje wypowiedzi. jesli nie potrafisz czytac to sobie daruj
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

na pewno nie o ciebie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

do mirka dlaczego wciąz cytujesz nie swoje wypowiedzi ? o co tobie chodzi ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

zbierano podpisy pod kościołem po każdej mszy św. może listy są jeszcze w kruchcie kościoła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeszcze raz ponawiam pytanie do kogo moglibysmy sie zglosic w celu podpisania tej listy za pozostawieniem Ks. Leszka ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kto zbiera te podpisy , gdzie mozemy sie wpisac za pozostawieniem Ks Leszka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witam,należe wiele wiele lat do tej Parafii i zawsze Ksiedza Leszka szanowalem za wspaniale Msze SW jak i wprowadzony humor. Tylko ludzie inteligentni charakteryzuja sie dobrym humorem, a osoby "sztywne"( np vide wypowiedz powyzej jednej z parafianek pewno mlodych nie majacych poczucia humoru).
Dlatego tez nie SZKALUJCIE KSIEDZA LESZKA WSTYD TACY PARAFIANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!
ZAWSZE BEDE WSPOMINAL TEGO KSIEDZA JAKO DOBREGO KATOLIKA I INTELIGENTNEGO WRAZLIWEGO CZLOWIEKA < PODKRESLAM WRAZLIWEGO NA BIEDE I DRUGIEGO CZLOWIEKAI BARDZO ZALUJE ZE ON MUSI ODEJSC> A NOWY METROPOLITA LESZEK SLAWOJ GLODZ TEZ NIECH NIE SZALEJE W TYCH ZMIANACH I NIECH SIE ZASTANOWI NADTYM CO ROBI I NIE WYWOLUJE NIEPOTRZEBNE EMOCJE . TO NIE WOJSKO I OBOWIAZUJA INNE ZASADY >>>>>>>>>>>>>>>>KSIEZE LESZKU ZAWSZE BEDZIEMY Z TOBA I ZYCZYMY CI Z CALEGO SERCA DUZO DUZO DOBREGO OD LUDZI WIECEJ NIZ OTRZYMALES W TEJ PARAFII
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Walczymy o pozostanie naszego KS. Leszka w Baninie. aktualnie zbieramy podpisy!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jesteśmy bardzo wzruszni przeniesieniem Ksiedza Leszka Osowskiego. Dlaczego nie moze Ksiadz Leszek zostac wikariuszem przez dwa lata w Baninie a nastepnie zostac proboszczem? Jestesmy zbulwersowani tym , ze o Ksiedza Leszka nie walczy Rada Parafian i pozostali parafianie. Ksiadz Leszek jest czlowiekiem bardzo inteligentnym, uczciwym, dobrym, a przede wszystkim bardzo szanuje ludzi starszych i kocha dzieci.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Uczyl ciebie Ks.Leszek ,wstyd przynosisz sobie ty jezeli nie masz argumentow zeby go oczerniac to nie pisz glupot,znam go z poprzedniej parafii ,mojego męża uczyl w szkole religi wszyscy bardzo go lubilii nikt na niego nie narzekal,plotki kazdy umie rozsiac ,tak jak ty
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: przesuniecie ks Leszka do innej parafii

Jest to trudne i ciężkie zarówno dla ks. Leszka jak i samego ks. proboszcza. Są w trudnej sytuacji i nie należy tej sprawy w ten sposób komentowac. Może takie zachowanie ks. proboszcza było lepsze niżby cokolwiek powiedział.
Żal mi ludzi, którzy ciągle na nich psy wieszają! Spójrzcie na siebie /proponuje od tego zacząc/!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie jestem taki pewien uważam że powinien powiedzieć choć jedno zdanie w jego obronie a nie powiedzieć od razu ,,Pan z wami....''

proboszcz jest sam z łaski biskupa ,i tylko pogorszyłby sprawie ,to parafianie muszą walczyć , bo to jest zemsta biskupa

Jestem w szoku że proboszcz nie wstawił się za wikarym po tym co on dla niego zrobił i jak go bronił to skandal dla proboszcza żałuje że złożyłem podpis aby pozostał dalej proboszczem, po tym co zrobił uważam że pilnuje tylko swojego stołka
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

do ja tak masz rację że nie katolicy nie mogą się doczekać końca mszy ksiądz przy ołtarzu po komuni a oni już pędzą do swoich samochodow na parkingu , i na wyścigi kto pierwszy wyjedzie ,i zaliczona msza jest ,a zuważyłaś gdzie ręce trzymają gdy idą do i po komuni św DLACZEGO OT TYM NIE PISZESZ a wikarego witaj w swoim imieniu ,ii zrób to publicznie nie ukrywaj się pod nickiem ,nie bądz katolikiem TCHÓRZEM
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

msza ślubna z ks lechem była wspaniała , goście weselni bardzo ks leszka chwalili , za miła atmosferę , i za życzliwośc ktorą nie spotykają się w swoich parafiach ,myśleli że to ksiądz z rodziny
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

zgadzam sie z Tobą ja jestem parafianką ale ślubu nigdy tam nie wezmę ani ksiądz Lech ani prpoboszcz nie są Tego godni
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

nie rozumiem waszej dyskusji. wikarych zmienia się co 5 lat a nawet częściej a ks. Lech osowski był tu 18 lat. dlaczego? morze nikt go nie chciał.
dla mnie ksiądz ma odprawiać ofiarę mszy św i t z godnością a to co robił ks. Lech to pomsta do nieba, może letni katolicy to lubią bo msze są krótkie. jak wam za długo to idźcie do cerkwi i postójcie 3 godziny .
On nawet nie wie, że msza to ofiara i zawsze nazywał ją eucharystią.
A na ołtarzu nadal nie ma krzyża. to jest skandal a nie jakieś personalne rozrywki. jak przyjdzie nowy wikary to powitajmy go godnie a nie patrzmy na tego co wygonił Lecha. Katolicy letni to chcą aby bylo milo, a ja wolę jak ksiądz mie zruga za moje grzechy abym wiedzial co jest dobre a co zle. obecnie księża nie chcą sobie zrażać ludzi bo będą mieli mniej na tacy. sorry ale to prawda. po owocach poznacie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (70 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

Fotowoltaika problem (47 odpowiedzi)

Witam mam instalacje od 2 lat z tego co widzę w słoneczny dzień invertery siadają bo są za...

Terma Sp. z o.o. (8 odpowiedzi)

Witam :) Przyjmę każdą opinię na temat pracy w Terma Sp. z o.o. (producent m.in grzejników) na...