przesuniecie proboszcza do innej parafii

dwa lata przed emerytura, to skandal, nawet w zakladzie pracy sa trzy miesiace wypowiedzenia, a nie dwa tygodnie, po 28-latach
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: przesuniecie proboszcza do innej parafii

SORRY !! PRZESTAŃCIE JUŹ KOMENTOWAĆ O KSIĘŹACH I LICYTOWAĆ SIĘ NA TEMAT DOMYSŁÓW CO KTOŚ WIĘCEJ SŁYSZAŁ I
WIE
NA TEMAT PLOTEK O KSIĘŹACH ,UWAŹAM ŹEBY KOGOŚ
OSĄDZAĆ CO KTOŚ ROBI TO TRZEBA MIEĆ NIEZBITE DOWODY A
NIE OPIERAĆ SIĘ NA TYM CO KTOŚ WE WSI MÓWI.
JĘZOREM MOŹNA KOGOŚ ZABIĆ I ZROBIĆ KOMUŚ WIELKĄ
KRZYWDĘ .OBRZYDLIWE. NIE ŚWIADCZY TO O WYSOKIM
POZIOMIE INTELEKTUALNYM I MORALNYM
OPAMIĘTAJCIE SIĘ.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

To co sie tam dzieje to jak we filmie ks lech to jakas pomyłka nie powinien być księdzem to co wyprawia to skandal słyszałam ze jezdzi do jakiegos kolesia do Miszewka i mu wszystko funduje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

CZY JEZUS MIAŁ JAKIEŚ BIURO
OD KTÓREJ GODZINY PRZYJMOWAŁ?
LUDZIE ZACZNIJCIE CZYTAĆ PISMO ŚWIĘTE I SPRAWDZAĆ OD KOGO OCZEKUJECIE WSPARCIA TO SIĘ PRZEBUDZICIE
BO NARZEKACIE
JEZUS POTĘPIAŁ UCZONYCH W PIŚMIE I FARYZEUSZY BO NIE SPEŁNIALI TEGO CO POWINNI
A LUDZI TRAKTOWALI JAK DZISIEJSI KSIĘŻA
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

ale czy na pewno chodzi o to aby "iśc gdzie indziej" ? ja tu jestem u siebie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też jestem zdziwiona tym że można z taką nienawiścią pisać o zwolennikach odejścia proboszcza ,co z was za katolicy?
Mieszkam w Baninie całe życie,pamiętam ks.Romana jeszcze z Matarni,pamiętam jak budował tutaj kościół,nie sam był jeszcze ks. Bigus,bez niego miał by większe trudności.Ks.Roman miał świetny kontakt z dzieciakami,lubiliśmy lekcje religii,które prowadził,bo zawsze było wesoło i często ciekawie.Niestety był i pewnie jest nadal cholerykiem i strasznym nerwusem,potafił się wściekać.To wszystko było,a teraz ciągle słysze ,że jest zmęczony(po 2-ch mszach,które odprawi w niedzielę?po procesji Bożego Ciała skróconej nieprawdopodobnie?Konfesjonał stoi pusty,a praca kancelarii zależy od humoru księdza i tego czy zbytnio nie zmęczyła go odprawiona msza.Rozumiem ,facet po zawale itp.To przykre dla niego gdyby musiał odejść,ale taki wybrał zawód i powinien o tym pamiętać ,żadna parafia nawet ta stworzona przez niego nie jest mu dana na zawsze.Został,ma teraz o czym myśleć.Mam jednak prośbę-apel,zmieńmy wikarego-ten gość to osobliwa postać.!!!
Proboszcz potrzebuje kogoś kto przejmie wiele obowiązków i będzie poważny,bo ten to jakiś pajac jest.

Co do młodego organisty który tu kiedyś zaczynał ,to prawda Jasień skorzystał.To niestety nie zasługa ks.Romana,a tego który tak jęczy na każdej mszy.To on go w to wciągnął,udostępnił organy,pozwolił grać na mszy.Były ministrant miał nawet uczyć się w studium organistowskim w Pelplinie.

Cieszmy sie tym co mamy.Jeśli nie potrafimy to to zmieńmy,jawnie nie anonimowo jak tu.
I nie opluwajmy się ,bo nikt nie jest bez wad.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zastanawiające jest fakt,ze wiekszosc postow obroncow poprzedniego proboszcza pelne jadu, nienawisci do osob majacych inne zdanie na ten temat.
Jesli jestescie katolikami, to moze wiecej kultury?
Jesli proboszcz jest kulturalnym czlowiekiem, to byloby mu wstyd za to co wy tu wypisywaliscie w jego obronie. Chodzi mi o forme wypowiedzi.A gdzie wasza pokora?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

a mnie sie wydaje ze sam jest panienka dlatego oskarza innych aby uwage odwrocic od siebie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skandal ??? w jakim temacie ?

Co znaczy "skandal" w jakim temacie?

jestes chyba nie normalny ksiadz zawsze ma czas dla tych ktorzy go potrzebuja i zawsze w niedziele po mszy mozna do niego przyjsc nigdy nie odmowi pomocy wiem bo mi rowniez jej udzielil
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie jestes nowa i nie umiesz nawet poprawnie pisac analfabetko pisze sie mieszkanka miszewa a nie miszewie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

zgadzam sie w 100% to skandal
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sama jesteś zmęczona życiem nienormalna babo to nasz proboszcz i bedziemy o niego walczyc sa tacy którzy nie pozwolą na to by go nam odebrali to on mnie chrzcił udzielal pierwszej komuni przygotowal do bierzmowania a gdy bralam slub bardzo mi pomogł ty mozesz sie przeniesc do kosciola w chwaszczynie jak ci nasz nie odpowiada a od naszego ksiedza Romana sie odczep
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

i ty się z Toba zgodzę w 100%. Nie czuję misterium mszy Sw. gdy wikary odprawia. Zadaję sobie pytanie, po co mam chodzić na mszę św. którą ksiądz po prostu odwala. Kot ma większy grzech, co?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kochani! Dość już tego obrzucania się błotem. Jutro niedziela i pewnie wszyscy pójdziemy do kościoła i bili się w piersi "moja wina...". Nie zapomnijcie wyspowiadać się i z tego grzechu.
Do zwolenników pozostania ks. Romana - macie co chcieliście, do tych którzy byli za zmianą proboszcza - najpóźniej za 2 lata i tak będziemy mieli nowego, czy nam się podoba, czy nie! Każdy na tym forum ma tu swoje racje. Nie ma oczywistych oczywistości.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie obraziłem nikogo. Tylko Ty czujesz si,ę urażona. Idź się poskarż biskupowi, może Cie zrozumie!!!
na szczęście jesteś w mniejszości, a z Twoimi komentarzami też zgadza się jedynie mniejszość.
Skrajności są konieczne, bo pozwalają dojść do prawdy, a te leży pośrodku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do ruda : Wiem jak trudno ludziom w określonym wieku przyjmować argumenty.
Ludzie wierzą w księdza bardziej niż w Boga o czym świadczy sytuacja z wymuszoną zmianą dekretu biskupa!!!
Dramat ludzie nawoływani przez wikariusza bojkotują decyzje biskupa, grzesząc w ten sposób gdyż nie ufają kościołowi.
Smutnym jest to że ludzie w ciemno wierzą księdzu i dają sobą manipulować, tak było w kościele w niedzielę.
Wychodzili płacząc , pytanie dlaczego? Księża jak księża , takich mało zaangażowanych nie jest wielu, praca księdza nie polega na głaskaniu dzieci i opowiadaniu dowcipów tylko na budowie życia duchowego i więzi ludzi z kościołem. Mam nadzieję że zdajesz sobie sprawę że nie przez notoryczne wycieczki zagraniczne .
Kto walczył na zabój z dekretem ? Wycieczkowe towarzystwo wzajemnej adoracji! Absurd ! Widziałam jak kobieta w starszym wieku składała kilka podpisów na liście do biskupa.
Załóżcie moherowe berety i pędźcie do Szwajcarii czy gdzie tam zechcę wyjechać wasi księża.
A tu będzie zastępstwo księdza który się obraża na dzieci podczas kazania i ma palce jak by palił 3 paczki papierosów dziennie - podając komunię . Dramat! W nowej parafii nie było by zgody na takie parafialne biuro podróży dla Vip -ów .
Ciekawe czy na wyjazdach też tak senność prześladuje naszego księdza? Szkoda że garstka fanów decyduje za tysiące :-(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

ten mały taki fajny i bez włosów ;-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

człowieku odpuśc sobie tyle w tobie jadu brrrr! normalnie aż strach bierze gdybyś tylko wiedział kim jestem to bym w niedziele pewnie do koścoła nie weszła, smutne !!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

tak jak już mówiłam Ty masz świętą i nie podważalą racje reszta to kłamcy ach zapomniałam perfidni kłamcy Moj Boże zastanawiam się czy Ty widzisz swój nos bo tylu z nas na tym forum już słownie obraziłeś ,nikt nie napisał aż tylu obraźliwych komentarzy co Ty samokrytyke czas zacząć od siebie kolego!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Fotowoltaika problem (47 odpowiedzi)

Witam mam instalacje od 2 lat z tego co widzę w słoneczny dzień invertery siadają bo są za...

Imperium-Auto Salon (10 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...