przyczepka rowerowa- Croozer Kid czy CHARIOT Cougar?

Witam! Rozważam zakup przyczepki rowerowej dla mojej 4-miesięcznej córki. Zastanawiam się nad dwoma- Croozer Kid i CHARIOT Cougar. Czy ma ktoś doświadczenia z tymi przyczepkami? Czy Coguar jest wart swojej ceny? Zamierzam jeździć głównie weekendowo, raczej spokojnie- może na takich trasach równie dobrze poradzi sobie Croozer?
Ze względu na cenę rozglądam się za przyczepką używaną- czy zna ktoś w Trójmieście jakiś komis rowerowy gdzie takie przyczepki "bywają"?

Z góry dziękuję! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: przyczepka rowerowa- Croozer Kid czy CHARIOT Cougar?

Cougar ma zawieszenie i bardziej "sportową" charakterystykę. Jest też chyba nieco lżejszy.

PS. Jak znajdziesz taki komis to daj znać, też szukam Cougara :)

Z tych dwóch przyczepek, dla tak małego dziecka, zdecydowanie polecam Chariotar Cougara. Lżejsza, dobrze sprawdza się jako wózek i jogger a na dodatek w odróżnieniu od Croozera posiada regulowaną do wagi dziecka amortyzację na każde koło.
Jedyną wadą Cougara jest jego cena i fakt, że raczej nie znajdziesz jej w komisach rowerowych, jeśli już to szukaj na ebay.de, albo allegro.
W Gdańsku osowie jest wypożyczalnia Itinere, wystawiali się na targach Rowerowy Festiwal na AWFiS, mają zarówno przyczepkę chariota jak i croozera, wiec może podjedź przetestuj i zobaczysz dlaczego warto dopłacić do Chariota ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzięki za cenne info! Ebay.de faktycznie ma dużo ofert w przeciwieństwie do allegro. Wypożyczalnię na pewno odwiedzę- super okazja aby porównać na żywo :).

szkoda że w tej wypożyczalni nie mają Chariota Cougara dla dwójki dzieci

Zdecydowanie polecam chariot'a, amortyzacja działa bardzo dobrze, rozważ też model cx2, wiem że sporo droższy ale ma bardzo dobre hamulce bębnowe,( w modelu 2013 tarczowe) jak jeździsz na rolkach lub szybko biegasz będzie to dobre rozwiązanie.
Szukaj używanych na ebay.de, czasem można trafić super ofertę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chcę wypożyczyć przyczepkę rowerową
Doradźcie czy dla rocznego dziecka lepiej wypożyczyć przyczepkę Croozera Kid (bez amortyzacji) czy Kranicha z amortyzacją taka jak tu http://itinere.pl/produkt/92/przyczepka-z-amortyzatorem.html

W zasadzie obie marki są dobre, ale mając wybór polecam Chariot Cougar, którego zresztą sama używam. Regulowane zawieszenie, mocna konstrukcja, niska waga to bynajmniej rzeczy które mnie przekonały.

przynajmniej
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witaj Nie wiem czy to jeszcze aktualne ale ja polecam to co przetestowałem i czego sam używam posiadam Croozera 1 od dwóch sezonów nakręciłem z synem jakieś 2000km bez jakichkolwiek problemów technicznych przy nominalnych oponach 1.75 po Kaszubskich szlakach. (szutry, korzenie, bruk)
Syn mając 8 miesięcy zaczął podróżować i jedynym mankamentem którego się dopatrzyłem to brak możliwości odchylenia oparcia do snu (niema tego chyba żadna przyczepa) ale dmuchany zagłówek rozwiązał częściowo problem ;) Jeśli dzieciątko jest drobne to zastosuj hamak i też da radę.
Plusem Cruzerów jest ich pakowność (zabierasz szafkę dziecka i szafkę żony i na wakacje) ;)
A co do amortyzacji to aktualnie jest do dokupienia set AMORTYZACJI na allegro który kosztuje około 400zł co w łącznym rozrachunku i tak wychodzi taniej niż Chariot Cougar czy też CX
Ale wybór pozostawiam Tobie Pozdrawiamy i do zobaczenia na szlaku w razie pytań pisz śmiało postaram się podzielić moimi doświadczeniami z wypraw lsmigiel@o2.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Croozer to fajna przyczepka i tania w porównaniu z Chariotem, ale zupełny brak amortyzacji chyba wyklucza ją jako przyczepkę dla maluszków (do 9 mc.)
Ten zestaw amortyzacji który Pan pokazał może będzie dobrym rozwiązaniem, ale nie jest to rozwiązanie które firmuje croozer.
Ktoś na własną rękę wymyślił i wykonał amortyzację do przyczepek croozer - jak będzie działać to super, jak nie to kasa poleci w błoto (mnie troszkę martwi ta "zwykła" guma w tym zestawie - co się stanie z kołem jak pęknie?).
Może niech się wypowie ktoś kto tego używa...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odchylane siedzenia do pozycji lezacej maja przyczepki rowerowe Nordic Cab. Cenowo i jakosciowo uniescilbym je pomiedzy croozerem a chariotem

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...