pytanie

Temat dostępny też na forum: Kolorowe Przedszkole
Z opisow bardzo mi sie podoba to przedszkole, i byc moze posle tam wlasnie swoja coreczke. Mam tylka jedna watpiliwosc- nie moge tego przedszkola znalezc na stronie kuratorium... myslalam, ze skoro jest nazwa przedszkole to musi byc pod kuratorem? Czy jesli jest prywatne to tez musi spelniac wszystkie wymogi- tzn. musi byc pod kontrola sanepidu, strazakow etc?

pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pytanie

Witam.Proponowałbym osobiście wybrać sie do Kolorowego i porozmawiać z kadrą oraz dyrekcją.Dowie sie Pani szczegółowo wszystkiego oraz zobaczy w jakich warunkach przebywają dzieci.Myślę że wizyta rozwieje wątpliwości.My tak właśnie zrobiliśmy i po wizycie wiedzieliśmy że tam właśnie nasza córeczka będzie miała optymalne warunki do rozwoju.Polecałbym także w miarę szybką decyzję ponieważ potem będzie miała Pani problem z miejscem.My czekaliśmy ponad 3 miesiące aż szczęśliwie zwolniło się miejsce dla naszej córki.Pozdrawiam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Niestety przedszkole nie spełnia wymogów Sanepidu więc nie może być zarejestrowane jako przedszkole.Jest to zwykła działalność gospodarcza.Taka jest rzeczywistość .Pod każdym względem przedszkole jest wspaniałe ale jeżeli chodzi o bezpieczeństwo dzieci to ogromne zaniedbanie.Byłam sprawdzałam u źródła i mogę z całą odpowiedzialnością to napisać.Każde przedszkole gdzie przebywają dzieci musi być kontrolowane przez Sanepid.Nie wszystko złotem co się świeci.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dodam jeszcze.Rzeczywiście wolnych miejsc w przedszkolach jest mało ale według mnie,naprawdę warto sprawdzić dokładnie w jakim miejscu pozostawi się swoje dziecko.Nigdzie nie będzie idealnie ale według mnie bezpieczeństwo to najważniejsza rzecz.Nie bez powodu Sanepid kontroluje przedszkola.Muszą być spełnione jakieś normy żeby nie powstała samowolka kosztem małych dzieci.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ależ jezeli chodzi o kotrolę sanepidu, to właśnie jakiś miesiąc temu takowa była... I wszystko wyszlo super. Więc nie wiem skąd takie opinie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Każda działalność gospodarcza gdzie podaje sie posiłki ( choćby cateringowe ) musi posiadać książkę kontroli sanitarnej.Takowa jest do wglądu u Dyrekcji przedszkola.A jeśli chodzi o warunki w jakich dzieci przebywają,czystość tego miejsca oraz jadalnie to naprawdę polecałbym zerknąć na miejscu a chodzenie po kuratoriach zostawić rodzicom którzy są niezadowoleni.W Kolorowym takowych raczej nie ma :) Dla mnie i żony najważniejsze po tym jak sprawdziliśmy na miejscu jak działa przedszkole oraz kadra jest to jak rozwija sie nasza córeczka i jak chętnie biega rano do przedszkola.Dramat jest wtedy , kiedy nie może iść w czasie choroby.Zaznaczam że pisze obiektywnie ponieważ w zeszłym roku staliśmy przed taką samą decyzją jak Pani i poświęciliśmy dużo czasu na poszukiwania odpowiedniego miejsca .
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

W czerwcu ubiegłego roku chcieliśmy zapisać naszego synka do najmłodszej grupy, ale z informacji jakie otrzymałem wynikało, że przedszkole pomimo, że już trochę działa nie posiada pozwolenia z kuratorium oświaty. A szkoda, bo widać było iż przedszkole może być jednym z lepszych w Gdańsku lecz nie posiada podstawowych uprawnień. Znaleźliśmy inne, które jest również prywatne a dzięki temu że jest zarejestrowane w kuratorium otrzymuje dotację co wpływa na to, że płacimy mniejsze czesne.

http://www.kuratorium.gda.pl/index.php?c=244&d=1753

popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witam.
na jakiej podstawie Pani wyciągnęła taki wniosek dot.bezpieczeństwa??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Faktycznie, niestety NIE JEST to przedszkole!
Szkoda, ze tak sie wprowadza w blad rodziców- dzwonilismy do kuratorium i to nie jest nawet punkt przedszkolny, tylko faktycznie jakas dzialalnosc gospodarcza.
W kuratorium powiedzieli ze mieli juz duzo telefonow w tej sprawie i ze radza poszukac innej placówki, bo i tak trzeba bedzie przeniesc dziecko w wieku 5 lat do "zerówki".
Chodzi o to, ze takie "nie przedszkola" podobno nie realizuja porgram MEN. I zeby zadzwonic do urzedu miasta i wydzialu edukacji , byc moze zostal tam zlozony wniosek o przyznanie statusu przedszkola lub punktu przedszkolnego.
Czy ktos z Panstwa moze juz sie dowiadywał i dzwonil?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

Inne tematy z forum

KP - ocena (4 odpowiedzi)

Jestem zachwycona i ze spokojem oddaje dziecko do Mondo. Rodzinna atmosfera, darmowe wycieczki,...