randkowy problem

Czytałam jakiś artykuł w internecie o randkach i tak mnie naszło na założenie wątku (nie wiem czy taki już był, ja z mojej strony mogę zapewnić, że takiego nie widziałam :) )

Jaki problem chciałabym poruszyć? Dość krępujący i kontrowersyjny bowiem zawsze jak pojawia się konflikt to zwykle chodzi o kasę :)
I właśnie....jakie macie podejście do płacenia na randkach? Wolicie aby to osoba, która was zaprosiła zapłaciła, rozdzielacie rachunek na pół czy bierzecie sprawy w swoje ręce i płacicie całość? A jak to wygląda na kolejnych spotkaniach?

Jestem ciekawa Waszych opinii :) zapraszam do dyskusji :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: randkowy problem

@sam
luuuuuz ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sam, nie denerwuj się - przed Tobą przyjemny wieczór przy grillu ;)

Może to ja jestem po prostu przewrażliwiony... po tym co tu ostanio wypisujecie ;P :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a to może i nawet lepiej ;) dobra, koniec ;) nie zamierzałam cię urazić :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem o czym ty do mnie piszesz

no z tą fizyczną na pewno nie :D

Poczułem się obrażony, bo z niepełnosprawnością nie mam nic do czynienia... czy to się komuś podoba... czy nie :)
Pozdrawiam tych minusujących ^^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

a poczułeś się obrażony? toś delikatny jak płatek róży ;) tak, to był taki uszczypliwy żarcik :)

Nie wiem czy to był żart, czy teraz zaczynamy obrażać innych?

taki trochę niepełnosprawny kot :D

a ja mam wrazenie ze sam ma taka zdolnosc ktora pozwala mu zawsze pozornie spasc na 4 lapy (w dyskusji) ;)

Kumpel, to ktoś kogo znamy już jakiś czas.
Osoba którą widzi się pierwszy raz na oczy to ani nie jest kumpel ani druga połówka.
Dla mnie sprawa jest jasna. Jeśli się umawiam wcześniej, że zapraszam i płacę, to tak robię. Jeśli natomiast spotkanie nie było uzgodnione, to kieruje się intuicją "Jest w porządku, liczę na coś więcej, płacę" "E tam, jakoś mi ona nie odpowiada, płać za siebie" : ))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mi również nie wpadło nigdy do głowy by poprosić o takie rzeczy. Jaki wstyd. Prawie jak z filmu galerianki;););)

Jak idę z kumplem na kawę/piwo (też lubię piwo! z sokiem! i słomką! a najlepiej desperadosa;) zimnego!) to nie mam problemu by podzielić się rachunekiem, a nawet postawić. Choć najczęściej pojawia się z sprzeciw.

A co do feministek. Ja nie paliłam stanika na stosie;) Lubię jak mężczyzna niesie mi siatki. Jak otwiera mi drzwi. Podaje płaszcz. Odkręca słoik. Kosi trawę. Miłe to jest:):)

Halewicz ja tam bym się ucieszyła z nowej pary stringów :D haha :D
i jeśli mogę się ociupinkę czepić to piszemy "n'est pas " a nie est pas ;)

sam, błagam cię...mówimy o sytuacjach w knajpach/restauracjach a nie w sklepach odzieżowych tudzież innych... halewicz dobrze mówi, zapłacenie za kobietę to zwyczajny objaw dobrych manier (oczywiście mówię znów o małych sumach). facet, który proponuje podzielenie rachunku bądź wymaga tego na pierwszym spotkaniu w oczach kobiety postrzegany jest jako sknera i tyle.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No, nie wiemczy to jest normalne.Nigdy żadne z moich znajomych nie kupowało mi doładowań do telefonu czy płaciło w sklepie za coś na wspólnych zakupach. Tak samo ja nigdy nie płaciłam za wspólne zakupy. Jakby mnie koleżanka czy kolega poprosił o zakup doładowania do telefonu to bym się zapytała czy portfela zapomniał, bo właśnie takbym sobie pomyślała. A jak bym miała choć cień wątpliwości że nie ma zamiaru za to zwrócić kasy to stanowczo bym odmówiła takiego zakupu, szybko zakończyła spotkanie i już raczej nigdy bym się nie spotkała z tą osobą, zwłaszcza jeśli taka prośba wyszła by od kogoś nowo poznanego. To przecież wiadomo że to jest zwykłe polowanie na jelenia.

Ło matko... to tak długo trwało żeby wyciągnąć wnioski podobne do moich O_0
: )))))))))))

@sam
musze cie zawiesc, nie jestem dzentelmenem :D
a tak na powaznie wszystko zalezy od kontekstu, wiec zeby bylo jasno bo czarno-biala aluzja chyba nie dotarla, sa momenty kiedy sie placi za wszystko, sa kiedy sie placi tylko za siebie ;)

@mmm
Ale z ciebie dżentelmen ... ;P Nie będziesz płacił?.... zawsze i za wszystko? ^^

~sam ...Jak nie powód do dumy ! Zależy kto i CO stawia.. :)

@mmm- trudno się mówi, jak zwykle zapłacę za siebie sama ;-))

Inne tematy z forum

Poznamy Panów/ Parę/Panią (3 odpowiedzi)

Cześć! Jak i gdzie znaleźć chętne osoby do zabawy w większym gronie? Jesteśmy parą znajomych po...

Para szuka pary (16 odpowiedzi)

Hej, chcielibyśmy się spotkać z fajną parą na drinka- inteligentni i zadbani - ona 34 on 42....

Czy lubicie imprezy integracyjne? (30 odpowiedzi)

Czy często są organizowane w Waszych firmach?