reklamacja obuwia bez paragonu - Deichmann

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
nie mam paragonu (nosz kurczę nie wiem gdzie zniknął), nie mam wyciągu z konta bo jakoś nie wiem czemu wyjątkowo płaciłam gotówką:p
Mam pudełko, zakup jakiś miesiąc temu (nie wiem dokładnie jakiego dnia).
Jest szansa na uwzględnienie gwarancji?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: reklamacja obuwia bez paragonu - Deichmann

bliska 0 niestety

Zapomnij:/

tez kiedyś próbowałam- nie ma szans...

:/
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/chlopiece/chlopiece-buty-chlopiece/buty-chlopiece-polbuty/00006001085303/sportowe%20buty%20dzieci%C4%99ce.prod

to te buty, tylko brazowe - moze ktos ma paragon odstapic ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

musza w sklepie przechowywac kopie paragonow przez 5 lat- idziesz i prosisz o kopie, dolaczasz do reklamacji, włala...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Juz widze jak sprzedawca siedzi i przeglada rolki w poszukiwaniu paragonu :-)

Podobno wg prawa wystarczy, ze ktos poswiadczy, ze te buty kupowalas, byl ktos z Toba przy zakupie? Ale nie wiem jak z tym w praktyce.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Miranda - teoretycznie jeśli wiesz kiedy kupiłaś, to powinni poszukać paragonu :] z reguły idą na łatwiznę i żądają paragonu ;)

ale wiemy, że jest możliwe, alby faktycznie sprzedawca wyszukał paragon ;) wszystko zależy od dobrych chęci kierownika/sprzedawcy :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://www.strefabiznesu.pomorska.pl/artykul/reklamacja-bez-paragonu-nie-wierzcie-sklepowym-wywieszkom-ze-trzeba-go-miec-56832.html
http://finanse.wp.pl/kat,104492,title,Nie-masz-paragonu-I-tak-mozesz-oddac-towar,wid,14087780,wiadomosc_prasa.html?ticaid=1f338

Idz do sklepu i napisz oswiadczenie kiedy buty kupowalas. Dokladna date. Model obuwia kod kreskowy itp itd. Badz stanowcza;-)

ale ja nie pamiętam daty kiedy kupowałam :p

Wiem, że mogą wyszukać paragon, ale musiałabym podać jakieś sensowne dane żeby im w tym pomóc. Nie mogę iść tam za absurdalnym żądaniem, że mają np. przejrzeć monitoring z ost. miesiąca żeby znaleźć kiedy kupowałam :D

Jak nie mają numeru paragonu to chyba nie mogą przyjąć reklamacji?

Wszystkich pokrzywdzonych sposobem rozpatrywania reklamacji w sieci Deichmann zapraszamy na anty fanpage na Facebooku . Zjednoczmy siły i nagłośnijmy sposób działania tej firmy.
https://www.facebook.com/pages/Anty-Deichmann-Polska/319034228227605
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

nieee

Ja tam jestem zadowolona ze wszystkich dotychczasowych reklamacji w Deichmann, tą bez paragonu też uwzględnili :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

raczej jest możliwa reklamacja, ale lepiej się zabezpieczyć i od razu dodać opinię rzeczoznawcy do swojej reklamacji. Ja polecam rzeczoznawców maj, bo mam z nimi dobre doznania.

Nom, da się reklamować i powiem więcej, mi się udało z opinią rzeczoznawcy.

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (244 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...