rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

witam zachęcam do pisania na temat rewkrutacji na sezon 2012/2013 do przedkoli jak coś wiecie dajcie znać
ja jestem z przymorza się chętnie poznam opinie na temat tutejszych przedszkoli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: przedszkole

Nie, pisałem wniosek do innego przedszkola w Gdyni, bliżej pracy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

przecież to jest tak jak w Gdańsku :]

odwołanie właściwie pisze się dla własnego spokoju ducha ;) że niby zrobiło się wszystko co tylko można było - chociaż oficjalnie nie było info o możliwości składania odwołań :]

żadnych odpowiedzi się nie dostaje :] łaskawie jesteśmy w jednym przedszkolu na 4 miejscu "w zeszycie" - ale czy to jest równoznaczne z listą rezerwowych? czy w ogóle mają coś takiego?

żadne z dzieci z mojej klatki (4 maluchy) nie dostało się do państwowego przedszkola :] cudny, prorodzinny kraj :] jak widzę te reklamy "Mama ma..." i że niby ułatwiają wszystko - to mnie aż telepie :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ponury a Twoj mlody sie dostal do PS nr 50 na dabrowie?

też się nie dostałam w gdyni masakra, już napisałam odwołanie, a właściwie idąc po wyniki miałam odwołania napisane, bo tak czułam, w dwóch przedszkolach byłam już w piątek po 15tej czwarta z odwołaniami :( , a najlepsze jest to, że Pani mi powiedziała , że odpowiedź na odwołanie to niekoniecznie może być, że córka sie dostała i można podpisywać umowę, tylko, że córka ma szanse jak zwolni się miejsce, czyli ja mam w niepewności czekać do września lub później może się uda, może ktoś sie akurat "zwolni", a tak naprawdę dała mi do zrozumienia, że mam szukać sobie innego miejsca bo oni mają komplet. Ja myślałam, że jak odwołanie piszę, to albo biorą albo nie i mam jasność po powiedzmy terminie w jakim musi dać odpowiedź na odwołanie i wtedy wiem co robić szukać gdzie indziej ,a to.... wcale tak nie jest i teraz co ! czekać i mieć nadzieję ! a jak się nie uda to już nigdzie miejsc nie będzie :(

Przykładowe odwołanie:

Jan Kowalski.........
ADRES........
w sprawie córki Zofii Kowalskiej

Komisja Kwalifikacyjna
Przedszkola Samorządowego nr XX
ul. Poziomkowa 1, Pcim

ODWOŁANIE

Zwracamy się z uprzejmą prośbą o ponowne rozpatrzenie podania o przyjęcie naszej córki/syna ................ do Przedszkola Samorządowego nr ...... Prośbę motywujemy tym, iż nasze dziecko spełnia wszystkie wymagane do przyjęcia kryteria oraz co najważniejsze jest z rejonu. Dodatkowo do przedszkola dostały się inne dzieci jakie zna i z którymi często bawi się nasza córka, co znacznie ułatwi jej adaptację w nowym dla niej miejscu.

Obydwoje pracujemy i bardzo zależy nam na tym by córka/syn chodziła do dobrego przedszkola w bezpośredniej okolicy naszego miejsca zamieszkania.

Prosimy o pozytywne rozpatrzenie naszej prośby.

Z poważaniem,

Jak to o co? O układy, znajomość, nic więcej.

Ja już piszę odwołanie, pewnie że nic nie uzyskam, ale w pięty im pójdzie. Te ich chore zeszyciki, uśmieszki....

Banda skorumpowanych bab, jak wszędzie niestety.

A maluch z dziadkami posiedzi rok, nie wiem co za rok będzie... chyba prywatne, bo na państwo liczyć bez układów nie można. Może rodzina zrzuci się 1000 zł na prywatne?

Gnoje.

moj sie niedostal choc mialam udokumentowane iz jestesmy sami bo ojca...niewiem o co chodzi ;/

dziś wywieszą listy przyjętych dzieci w gdyńskich przedszkolach, czekam z niecierpliwością

a więc nie dałaś do najtańszego w okolicy
tylko do
- na poziomie
- z polecenia

zwłaszcza to drugie to bardzo dobre kryterium

u nas w okolicy jesttak że jest jedno panstwowe do którego wiedziałam że się nei dostaniemy
i sporo prywatnych - wszystkie w mniej więcej tej samej cenie plus jedno sporo tańsze
ale za chiny ludowe bym tam dziecka nie oddała

zresztą do tej pory jak widze gdzieś dyrektorkę tego tańszego przedszkola to mi osobiście włos staje dęba :)

chyba dla każdego dziecko jest najważniejsze ale nie każdy może sobie pozwolić na droższe przedszkole. Dlatego ja zapisałam do najtańszego w okolicy a i tak nie wiem jak będę w stanie płacić za to..... np. w moim przypadku nie chodzi tu na pewno o przyjemności i pewnie nie dlatego ludzie szukają tańszych żeby mieć na imprezy.....Jestem zadowolona bo jest to przedszkole na poziomie, znajoma poleciła, więc w ciemno nie dałam.

przedszkole

Jolga.... ano życie
ale pamiętam Ciebie z forum i wiem że masz łeb na karku ;)
i nie uwierzę że posłałabyś dziecko tam gdzie taniej dlatego że jest taniej

owszem, fajnie by było gdybym płaciła za przedszkole mojego dziecka mniej - zostałoby więcej na inne przyjemności (dla niego bo no dla kogóżby innego ;)
ale nie wybrałabym przedszkola które jest tanie i to jest jego jedyna zaleta
a potem dziecko siedziałoby przesikane przez pół dnia w kącie
i zbijało bąki z nudów

ja rok temu miałam taką sytuacje że zamknęli nam złobek do którego młody chodził
po szybkim rekonesansie tego co oferuję inne punkty tego typu
bilans był jasny - albo zostaję z młodym w domu albo zmieniam pracę bo ówczesna nie pozwalałaby mi na nic innego jak opłatę opieki i dojazd do pracy

mi się udało i zmieniłam pracę
dzięki czemu stać mnie na przedszkole prywatne
które jest super
a gdyby mnie nei było stać bo bym odmówiła czegoś sobie
po to tylko aby moje dziecko miało wszystko to na co zasługuje i co mu pomaga w rozwoju

myślę że każda mama ma w sobie to samo --> najpierw dziecko i jego potrzeby
dopiero potem ja i potrzeby moje
to jest naturalne

a sprawdzałam ile było chętnych u mnie na osiedlu w państwowym - dokładnie 4.2 dziecka na jedno miejsce
superasto
nie mieliśmy szans najmniejszych

Re: do Wikunia

A jakie masz fantazje? :)

Moje sie nie dostało do fantazji :(

A ja ponawiam pytanie o to czy dziecko którejś z Was dostało się do fantazji na przymorzu do grupy ang?

Do mnie zadzwoniła wczoraj pani dyrektor z przedszkola z informacją, że synek się dostał z odwołania, więc cieszę się bardzo, dziś było zebranie z rodzicami i podpisaliśmy umowę. Jupi;)

oooo czyli moze nie byc miejsc dla 20 dzieciaczków:///

Będzie 40 m-c dla 3 latków. Podań wpłynęło ok. 60 do tej grupy wiekowej.

Info od p.Dyrektor.

tak, pytam bo jestem ciekawa jakie may szanse, czy duze jest zainteresowanie tym przedszkolem

Ja :)na Steyera tak?

czy jest ktoś kto skladał podanie do przedszkola nr 49 w Gdyni na Pogorzu?????

Inne tematy z forum

jaki kupic e-papieros ??? (20 odpowiedzi)

może ktoś coś poleci dobrego , wolałabym nie za 300 zł bo musze kupić 2 szt ...tyle , że ciemna...

Jaki wozek wybrac? (78 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

macierzyństwo zamiast "kariery" (61 odpowiedzi)

Tak sie zastanawiam...czy jest tu jakaś mama, która wybrała tą drogę? Bo ja zawsze myślałam,...