rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

witam zachęcam do pisania na temat rewkrutacji na sezon 2012/2013 do przedkoli jak coś wiecie dajcie znać
ja jestem z przymorza się chętnie poznam opinie na temat tutejszych przedszkoli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

szukam opini o przedszkolach nr 7 gda wrzeszcz ul. Zator Przytockiego, nr 52 gda wrzeszc ul.Jaśkowa dolina? i 32 na starówce?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale jakie marnujecie, przecież nawet jeśli nie poślę tam swojego dziecka, to miejsce dostanie inne dziecko z listy, nie przepadnie nagle ;)

hej to jesli Wam niepasują inne przedszkola to po co marnujecie szansę innych dzieci ktorych Matki chca tam posłac dziecko

Kochane mateczki życzę Wam i Sobie no i przede wszystkim Naszym pociechom dostanie sie do przedszkola 1 wyboru,

pozdrawiam i dajcie znac kto gdzie sie dostał

Sylwia mam to samo, w sumie zależy mi na jednym przedszkolu, ale wybiorę dwa i będę rozmyslać, jeżeli dostanie się do tego drugiego :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja nie wiem co robić, bo w sumie tylko jedno przedszkole mi odpowiada ...
i zastanawiam się czy wybrać też drugie ciut dalej, do którego nie wiem czy Młodą poślę, nawet jak się dostanie bo trochę mam za daleko ją zaprowadzać z buta ;).

Czy to ile przedszkoli się wybierze, decyduje o czymś? poza tym, że jeśli nie dostanę się do pierwszego to już do żadnego bo ich nie wybiorę? :)

my pewnie o burgaskiej możemy pomarzyć... no nic, złożymy, zobaczymy...

Takie życzenia to wiesz gdzie se możesz... urzędnicy pewnie tego także nam życzą :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Życze wszystkim oby ich dzieci sie dostały do przedszkola:-)
mnie to czeka za rok i tez bym chciała do przedszkola na burgaskiej na Morenie bo to bardzo dobre przedszkole

mnie już szlak trafia jak pomyślę o tej rekrutacji ;D

https://naborp-k.vulcan.net.pl/gdansk tutaj :)

a tu opis http://www.gdansk.pl/edukacja,1004,21134.html

Aga my tak mieliśmy w zeszłym roku. Bartek jako 4 latek nie dostał sie do żadnego z przedskzoli.

Poczekałam aż całkowicie zakończy sie rekrutacja i na stronie Urzedu Miasta znalazłam informacje w ktorych przedszkolach ile jest jeszcze miejsc wolnych. Napisalam pismo i młody został przyjęty. W tym roku tez tam bedzie chodzil a ja zamierzam Szymka tam posłac, jako dodatkowy punkt w rekrutacji mamy juz starsze dziecko uczęszczające do tego przedszkola.

Takze mialam obu synków w jednym przedszkolu :)

Dziewczyny a gdzie w ogóle (na jakiej stronie) od jutra trzeba się zalogować aby wziąć udział w rekrutacji?? I czy mam się logować do 3 wybranych przedszkoli, czy tylko do jednego tego głównego? Bo nie bardzo wiem, jak to się ma odbywać. Na jaką stronę jutro mam wejść celem zalogowania się?

Agusia,
informacja o wolnych miejscach pojawi sie 15.05.

Tylko pytanie co zrobic, jeżeli dziecko po raz kolejny sie nie dostanie?
Zrezygnowac z pracy?

Pochrzanione to wszystko....

mnie jeszcze ciekawi co jak dziecko nie dostanie się do żadnego z 3 wybranych przedszkoli?

koniec zabawy?

czy można uderzać gdzieś, gdzie są jeszcze wolne miejsca - ale nie było przez nas wybrane?

Mamaa proszę cię chyba nie będziesz komuś narzucała czy ktoś ma posłać swojego pięciolatka do szkoły czy do przedszkola. Ma takie samo prawo pójść do przedszkolnej zerówki jak twoje dziecko. W końcu to nie nasz wymysł więc nie ma się co spinać. A uprzejmości dla innych rodziców robić nie będę bo niby dlaczego mam takie same prawa jak inni rodzice.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ech... my to mamy już za sobą na szczęście , ale jak czytam Wasze wpisy, to złość mnie bierze, że w naszym kraju nigdy nic nie jest normalne i zawsze trzeba kombinować:-/

Życzę Wszystkim zainteresowanym powodzenia i przede wszystkim dużo SZCZĘŚCIA!!!

oj, ja na burgaską chcę....bo to dosłownie przy bloku moich rodziców.dalej niż morena to moja mama nie będzie odbierać małej:( i ja po pracy nie zdążę a morenowe prywatne to za drogo dla mnie

mamaa mówię o przedszkolu na Burgaskiej i na Magellana :( Kurcze strasznie napaliłam się na to przedszkole na Magellana i trochę podłamałam się tą informacją:( No ale nic, próbować i tak trzeba, może zdarzy się jakiś cud i uda się nam dostać do państwowego przedszkola :)

i co z tego - uwazam ze dla moich lepiej jest zostac w przedszkolu, z opinii pan w szkole stwierdzily ze szkoly nie sa zbyt przygotowane na ta reforme i duzo dzieci ma niepotrzebny stres

program w zerówce szkolnej i przedszkolnej jest taki sam

Inne tematy z forum

Wycieczka w przedszkolu (42 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Co Za Sąsiedzi.... (109 odpowiedzi)

Mieszkam w bloku i szanuję swoich sąsiadów. Niedawno urodziłam synka. Myślałam, że coś się zmieni...

Niechciana 3 ciąża (255 odpowiedzi)

Jestem mamą 2 dzieci. Mam synka w wieku 6 lat i córkę 2 letnią. Kilka dni temy dowiedziałam się,...