rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

witam zachęcam do pisania na temat rewkrutacji na sezon 2012/2013 do przedkoli jak coś wiecie dajcie znać
ja jestem z przymorza się chętnie poznam opinie na temat tutejszych przedszkoli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

Gosia dim . Dziękuję :)
To ta moja szwagierka albo ma uszy zapchane albo nie interesuje się niczym . Ehh u mnie w Oliwie jest dzień otwarty 31 go to idę z małym zapytać co i jak :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Karolina spójrz na stronę Kuratorium Oświaty, na dole strony jest wpis z 2 marca; wynika z niego, że 5-latek musi iść do przedszkola.

http://www.ore.edu.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=161&Itemid=1599

Hej mamusie słuchajcie :
W sobotę byłam u szwagierki która ma córkę 5 latek tak jak mój synek i była w szkole tam gdzie mieszka zapytać jak to w końcu jest z tym czy każdy 5 latek musi iść do szkoły czy nie czy ma obowiązek odbyć rocznego przygotowania czy też nie , i dowiedziała się w tej szkolę od nauczyciela że nie ma obowiązku żadnego że dzieci 5 letnie mają iść do ,, O ,, czy przedszkola .
A teraz moja sprawa moja mam dziś otrzymała list z przedszkola dla mojego małego że są już zapisy dla 5 latków i na końcu listu pisze że jest to obowiązek ... . No kurcze coś tu podpada z tym wszystkim , ja oczywiście nie poślę mojego synka do przedszkola tam bo jest to aż 50 kg od Gdańska ale w Oliwie jest dzień otwarty dla 5,6 i 7 latków można przyjść z rodzicami pogadać z logopedą , i nauczycielami . Dzień otwarty 31.03.2012r od 10-13.

No i Gdynia
http://www.gdynia.pl/dla/mieszkancow/edukacja/news/334_75463.html

A ja mojego 5 latka nie daję do szkoły ani do przedszkola .

Na początku kwietnia.Przed świętami jakoś.

Czy wie moze ktos z Was kiedy zaczyna sie rekrutacja w Gdyni i do ilu przedszkoli mozna skladac wnioski?Podobno na stronie miasta Gdynia mozna pobrac wnioski ale nie widzialam tam :/

dlatego ja stwierdzilam,ze zapisze corcie do prywatnego przedszkola. Zapisze ja tez do panstwowego ale tylko do jednego,tam gdzie najbardziej mi pasuje,nie bede jej po calym Gdansku wozila. Pytalismy znajomych i wszyscy placa za panstwowe ok 600zl,(jedzenie,zajecia dodatkowe)wiec doplace troche i zapisze ja tam,gdzie wiem,ze zawsze ktos z rodziny bedzie mogl ja odebrac,blisko domu...

Ta rekrutacja elektroniczna to ma niewiele wspólnego z prawdziwą elektroniczną rekrutacją :) Co to za nabór online, jeżeli Kartę zaraz po wypełnieniu trzeba biegiem zanieść OSOBIŚCIE do przedszkola :) śmiech na sali :) Rozumiem doniesienie dokumentów w wersji papierowej już po ogłoszeniu wyników... echh tak czy siak "samotne matki" (mówię o kłamczuchach) nas wykluczą.. niestety my jesteśmy małżeństwem i oboje pracujemy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

kachna, dziekuje za info, jutro ide zlozyc papier...
oby, oby nasze corki sie spotkaly :)

to co sie dzieje jest chore...

my czekalismy 2 lata na miejsce w państwowym żłobku w Gdańsku... a teraz nawet nie mamy minimalnej gwarancji ze nasza córeczka dostanie się do przedszkola...

http://www.gdansk.pl/edukacja,1004,21134.html

informacje o rekrutacji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej hej dziewczyny ja już pytałam o przedszkola na stogach ale mam jeszcze pytanie czy to prawda że przedszkole na rozłogi nr 16 jest czynne od 7 do 16.30? a jak jest z przedszkolem na szpakach?
Z góry dziękuję pozdrawiam

kiedys spotkałam w poczekalni pania której synek chodzi na Świetojanska i sobie chwaliła ale wiecej nie wiem - jak jestescie ciekawe to najlepiej podjechac pod przedszkole i podpytac rodziców...

może ktoś się odezwie, ciekawa jestem czy tam jest dużo chętnych, fajnie jeszcze byłoby dowiedzieć się coś o przedszkolu na Diamentowej? Ale tam podobno jest sporo chętnych.

Kaaaasienia też szukałam opinii o przedszkolu na Świetojańskiej. ale nic sie nie dowiedziałam

witam ponownie, a wiecie coś może o przedszkolu na Świętojańskiej i na Wałowej? Ciężko się tam dostać? Oboje pracujemy..

u nas, to kilka mam donioslo dopiero we wrzesniu ;)

aa czyli nie muszę się spieszyć, nie musi mieć jakiejś konkretnej daty, dobrze rozumuję? :)

dziękować!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zaswiadczenie donosisz Sylwia przy podpisywaniu umowy czyli gdzies maj/czerwiec
a teraz tylko w ankiecie zaznaczasz

Inne tematy z forum

Co na wypadające włosy? (48 odpowiedzi)

Macie jakieś sprawdzone sposoby na wypadające włosy? Mam już dość, bo moje włosy są dosłownie...

ortodonta gdańsk (27 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy z Biurem nieruchomości (60 odpowiedzi)

Chcę sprzedac mieszkanko, kawalerke. Ile zycza sobie w tej chwili biura nieruchomosci, znaczy...