rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

witam zachęcam do pisania na temat rewkrutacji na sezon 2012/2013 do przedkoli jak coś wiecie dajcie znać
ja jestem z przymorza się chętnie poznam opinie na temat tutejszych przedszkoli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

Gosia dim . Dziękuję :)
To ta moja szwagierka albo ma uszy zapchane albo nie interesuje się niczym . Ehh u mnie w Oliwie jest dzień otwarty 31 go to idę z małym zapytać co i jak :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Karolina spójrz na stronę Kuratorium Oświaty, na dole strony jest wpis z 2 marca; wynika z niego, że 5-latek musi iść do przedszkola.

http://www.ore.edu.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=161&Itemid=1599

Hej mamusie słuchajcie :
W sobotę byłam u szwagierki która ma córkę 5 latek tak jak mój synek i była w szkole tam gdzie mieszka zapytać jak to w końcu jest z tym czy każdy 5 latek musi iść do szkoły czy nie czy ma obowiązek odbyć rocznego przygotowania czy też nie , i dowiedziała się w tej szkolę od nauczyciela że nie ma obowiązku żadnego że dzieci 5 letnie mają iść do ,, O ,, czy przedszkola .
A teraz moja sprawa moja mam dziś otrzymała list z przedszkola dla mojego małego że są już zapisy dla 5 latków i na końcu listu pisze że jest to obowiązek ... . No kurcze coś tu podpada z tym wszystkim , ja oczywiście nie poślę mojego synka do przedszkola tam bo jest to aż 50 kg od Gdańska ale w Oliwie jest dzień otwarty dla 5,6 i 7 latków można przyjść z rodzicami pogadać z logopedą , i nauczycielami . Dzień otwarty 31.03.2012r od 10-13.

No i Gdynia
http://www.gdynia.pl/dla/mieszkancow/edukacja/news/334_75463.html

A ja mojego 5 latka nie daję do szkoły ani do przedszkola .

Na początku kwietnia.Przed świętami jakoś.

Czy wie moze ktos z Was kiedy zaczyna sie rekrutacja w Gdyni i do ilu przedszkoli mozna skladac wnioski?Podobno na stronie miasta Gdynia mozna pobrac wnioski ale nie widzialam tam :/

dlatego ja stwierdzilam,ze zapisze corcie do prywatnego przedszkola. Zapisze ja tez do panstwowego ale tylko do jednego,tam gdzie najbardziej mi pasuje,nie bede jej po calym Gdansku wozila. Pytalismy znajomych i wszyscy placa za panstwowe ok 600zl,(jedzenie,zajecia dodatkowe)wiec doplace troche i zapisze ja tam,gdzie wiem,ze zawsze ktos z rodziny bedzie mogl ja odebrac,blisko domu...

Ta rekrutacja elektroniczna to ma niewiele wspólnego z prawdziwą elektroniczną rekrutacją :) Co to za nabór online, jeżeli Kartę zaraz po wypełnieniu trzeba biegiem zanieść OSOBIŚCIE do przedszkola :) śmiech na sali :) Rozumiem doniesienie dokumentów w wersji papierowej już po ogłoszeniu wyników... echh tak czy siak "samotne matki" (mówię o kłamczuchach) nas wykluczą.. niestety my jesteśmy małżeństwem i oboje pracujemy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

kachna, dziekuje za info, jutro ide zlozyc papier...
oby, oby nasze corki sie spotkaly :)

to co sie dzieje jest chore...

my czekalismy 2 lata na miejsce w państwowym żłobku w Gdańsku... a teraz nawet nie mamy minimalnej gwarancji ze nasza córeczka dostanie się do przedszkola...

http://www.gdansk.pl/edukacja,1004,21134.html

informacje o rekrutacji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej hej dziewczyny ja już pytałam o przedszkola na stogach ale mam jeszcze pytanie czy to prawda że przedszkole na rozłogi nr 16 jest czynne od 7 do 16.30? a jak jest z przedszkolem na szpakach?
Z góry dziękuję pozdrawiam

kiedys spotkałam w poczekalni pania której synek chodzi na Świetojanska i sobie chwaliła ale wiecej nie wiem - jak jestescie ciekawe to najlepiej podjechac pod przedszkole i podpytac rodziców...

może ktoś się odezwie, ciekawa jestem czy tam jest dużo chętnych, fajnie jeszcze byłoby dowiedzieć się coś o przedszkolu na Diamentowej? Ale tam podobno jest sporo chętnych.

Kaaaasienia też szukałam opinii o przedszkolu na Świetojańskiej. ale nic sie nie dowiedziałam

witam ponownie, a wiecie coś może o przedszkolu na Świętojańskiej i na Wałowej? Ciężko się tam dostać? Oboje pracujemy..

u nas, to kilka mam donioslo dopiero we wrzesniu ;)

aa czyli nie muszę się spieszyć, nie musi mieć jakiejś konkretnej daty, dobrze rozumuję? :)

dziękować!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zaswiadczenie donosisz Sylwia przy podpisywaniu umowy czyli gdzies maj/czerwiec
a teraz tylko w ankiecie zaznaczasz

Inne tematy z forum

Leczenie zębów mlecznych... (16 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

waga dziecka na usg a przy porodzie (29 odpowiedzi)

Witam! Jestem w 34 tyg. waga dziecka wynosi 2700 g lekarka mi powiedziała, że urodzę duże...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (33 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...