rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

witam zachęcam do pisania na temat rewkrutacji na sezon 2012/2013 do przedkoli jak coś wiecie dajcie znać
ja jestem z przymorza się chętnie poznam opinie na temat tutejszych przedszkoli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

Agata, do którego przedszkola chodzi twoje dziecko?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej kobietki jeśli poszukujecie niani dla swojej pociechy to ja się opiekuje maluszkami u siebie w domku .Mieszkam we Wrzeszczu ,jak coś to mój email madziuszka83@o2.pl.

Nie wiem, które to, ale cena chyba nie jest wyjątkowa, tyle samo płacę w innym prywatnym przedszkolu. Może to z powodu tych wartości chrześcijańskich, one tak zawyżają standard, acena mimo tego normalna, więc stąd ta radość z ceny ;)

czy to jest to przedszkole niedaleko parku i pizzerii, chodzi mi o te w budynku z cegły? może ktoś wie

Jako deskę ratunku polecam "Nasze przedszkole" w Oliwie, cena z tego co się orientowałam to najniższa (z wyżywieniem) wśród prywatnych przedszkoli w naszej okolicy, przyjmują od 2 roku życia, sensowne i przemyślane miejsce http://www.naszeprzedszkole.com/
Nas w zeszłym roku uratowało po nieudanej rekrutacji do Państwowych placówek.

Re: Sopot

dzieki Asiula za informacje.

Mam koleżankę w Sopocie i wiem od niej,że tam nie ma najmniejszego problemu z dostaniem się dziecka do przedszkola państwowego.

Ponury Ty chyba masz jakiś problem ze sobą ostatnio bo w wielu wątkach piszesz uszczypliwe komentarze nic nie wnoszące do sprawy.

Nie uczyli Cię,że jak się nie ma nic mądrego do powiedzenia to lepiej milczeć...?

wiesz, nie mam znajomych z dziemi w wieku przedszkolnym wiec nei wiem, czy tu tez jest problem z miejscami i czy jest wyscig, stad pytanie.
Przedszkoli jest sporo, a Sopot to niby miasto emerytow, nei ma mlodych osiedli z mlodymi rodzinami z malymi dziecmi, wiec na chlopski rozum wydaje sie, ze nei powinno byc problemow...
ale nei mam wiedzy praktycznej.
Nie ma glupich pytan, sa glupie odpowiedzi, wiec dziekuje za Twoja merytoryczna...

agusiaGda najbardziej oblegane przedszkole na przymorzu to fantazja koło żłobka, tam jak nie jesteś samotną matką lub nie masz znajomości to sie nie dostaniesz

nabór do przedszkoli w Gdyni będzie dopiero kwiecień- maj taką informację uzyskałam od pani dyrektor przedszkola nr.28 dopiero w tym tygodniu lub po weekendzie dokładnie może coś będzie wiadomo ,bo mają zebranie dyrektorzy przedszkoli w urzędzie miasta

Nie, bardzo łatwo :)

Ludzie są dorośli, a pytania zadają takie naiwne, że ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sopot

Witam,
czy ktos zna warunki sopockie? trudno sie dostac do przedszkoli panstwowych? Dokladnie mam na mysli nr 12.

oj tam, widze, ze prowokowac to ty lubisz ;)

No to dalej zaklinaj rzeczywistość i udawaj, że jest inaczej...

Nastrój mam doskonały, nie lubię po prostu zakłamania wszechobecnego w tym kraju.

Nigdy nie dałaś nic lekarzowi, księdzu itd. ? Święta?!~
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ponury, czy ty jakbrales slub lub rodzilo ci sie dziecko tez byles w takim nastroju jak tutaj? wez wyluzuj, wszystko czarno widzisz. jak cie problem podloza nie dotyczy, to nie pisz, ze to pitoly, bo dopiero jak sie stanie tragedia, wtedy bys pisal pewnie, bo nikt sie za to nie wzial i taki to kraj.
i nie obrazaj ludzi, ze daja lapowki, albo, ze maja znajomosci, bo nie wszyscy maja takie kontakty jak ty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

oj miod na oczy że na przymorzu się dostało

Ruda - do którego przedszkola na Przymorzu zapisałaś dziecko i czy jesteś zadowolona????

Przymorze, z tego co wiem to większość dzieci u nas się dostała.

a można wiedzieć w jakiej dzielnicy jest przedszkole? bo my na Chełmie pewnie szans nie mamy :(

Z tego co wiem, to nie chętnie zmniejszają liczbę godzin. Widzę w tym jakiś sens :)

Dla pocieszenia napiszę, że moje dziecko dostało się od razu do państwowego. Obydwoje z mężem pracujemy i mieliśmy zaznaczony cały dzień w p-lu, nic więcej. Nie dawaliśmy żadnych łapówek i nie mamy znajomości ;)

Inne tematy z forum

ile potrafi wasze dziecko? 3 latka... (19 odpowiedzi)

Nasz Filip we wrzesniu skonczy 3 latka. Ale jego rowiesnicy w lipca i sierpnia potrafia duzo...

przedszkole "Zielona Dolina" na Jasieniu (6 odpowiedzi)

Czy ktoś mógłby podzielić się swoimi opiniami na temat tego przedszkola? Jak personel, warunki,...

Szkoła podstawowa nr 47 Gdańsk opinie zerówka pierwsza klasa (29 odpowiedzi)

Witam, moje dziecko chodzi teraz do przedszkola ale za kilka miesięcy będzie dylemat zerówka...