rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

witam zachęcam do pisania na temat rewkrutacji na sezon 2012/2013 do przedkoli jak coś wiecie dajcie znać
ja jestem z przymorza się chętnie poznam opinie na temat tutejszych przedszkoli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

PS nr 50 w gdyni - rekrutacja jest podobno w kwietniu i niewiadomo czy osobiscie czy przez internet..mam sie dowiadywac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A wiecie coś o naborze w Oliwie szkoła 23 -opacka ??? prosze o pomoc

Umowe z przedszkolem chyba zawsze mozna aneksowac i zmniejszyc/zwiekszyc ilosc godzin... Przynajmniej tak mi sie wydaje.

Moja corka jest zapisana praktycznie na maksymalną ilosc godzin (mimo iz nigdy w przedszkolu tyle godzin nie przebywa) tylko przyprowadzana i odbierana jest o roznych godzinach dlatego musielismy az tak to rozszerzyc i placimy wiecej przez to... Ale chyba nie byłoby problemu, zeby aneksowac umowę i ilosc godzin zmniejszyc bo costam

aleee czytalam kiedys, ze w jakims wojewodztwie wlasnie, zeby zapobiec takim sytuacjom ze zmniejszaniem ilosci godzin to jak rodzic zdeklaruje przy zapisach, ze bedzie dziecko 8 h to tak juz bedzie musialo zostac... choc nie wiem na ile jest to zgodne z prawem...

No i jakby wszyscy rodzice przepisali dzieci na 5 h bez wyzywienia to w koncu pozamykaja wszystkie przedszkola.... bo z czego mialyby sie niby utrzymac

Nie pochwalam niestety, ale rozumiem nerwy zwiazane z rekrutacją i tez uwazam, ze miejsc jest za malo i tak byc nie powinno :/ A tracą na tym dzieci i rodzice :/

przede wszystkim powinna byc rejonizacja czyli w pierwszej kolejnosci dzieci najblizej mieszkające danego przedszkola bo na wypizdziewiach zapewne są miejsca bo rodzice sobie zapisują dzieciaki blizej pracy , bo np.babcia szybciej odbierze i takie tam.

O ile się nie mylę Polska ma chyba najniższy odsetek dzieci uczęszczających do przedszkoli, już nie wspominam o żłobkach.. W Anglii każde dziecko chyba od 3 roku życia albo od 4 ma obowiązek uczęszczania 15 godzin tygodniowo do przedszkola za darmo.. a u nas graniczy z cudem dostanie się do publicznego :(

a właśnie też o tym myślałam, ale nie wiem kogo można się podpytać.. a czy wiecie może ile kosztuje przedszkole publiczne na pełny wymiar?? tzn na te 8 godzin?

wybudować więcej przedszkoli?? :)

no miejsc jest za mało, dlatego wszystkie dzieci nie mają takiej możliwości
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ponury - a masz jakiś realny pomysł na to, żeby było lepiej?

my nie będziemy kombinować - i nie mamy szans na państwowe przedszkole...
ale wielu innych będzie kombinowało i właśnie dzięki temu ich dzieci będą miały zapewniona opiekę.

co zrobić żeby to zmienić? co zrobić, żeby WSZYSTKIE dzieci miały zapewnione miejsca w przedszkolach?

Kasienia, bez znajomości szanse marne. Wręcz zero szansy. Niestety, to tylko Polska.

Każdy z nas robi to samo, daje łapówy, wykorzystuje układy, a potem narzekamy że jest tak źle...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

też się nad takim rozwiązaniem zastanawiam ..

czy duży problem jest z tym, żeby np. po miesiącu, dwóch zmienić umowę z 8 na 5 godzin?

co najwyżej możesz płacić za dodatkowe godziny :/ ale nie wiem czy Ci to odpowiada. bo to trochę bez sensu :P

No właśnie, a tzw "samotne matki" (oszustki) niestety mają pierwszeństwo.. Straszna ściema z tą rekrutacją. Tu wyżej jeden Pan kombinuje mówiąc że żona nie przyjęła po ślubie jego nazwiska i czy ktoś w ogóle sprawdzi, że oni są małżeństwem.. Bo jak nikt nie sprawdzi to oni wpiszą w ankiecie, że żona jest "samotną matką".
Paranoja i oszustwo!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I następni oszukują.... kombinatorzy:(

też myslałam o tych 5 godzinach - ale Dziewczyny wyżej mnie "naprostowały" ;) że nie mam najmniejszych szans :] bo przed "takim" dzieckiem jest cała masa innych z pierwszeństwem ;) (nie pamiętam kolejności)
- dzieci samotnych rodziców
- dzieci rodziców niepełnosprawnych
- dzieci rodziców pracujących
- dzieci, które mają rodzeństwo w danym przedszkolu
- dzieci z rodzin wielodzietnych (chyba minimum 3 dzieci)
- dzieci chodzące na więcej niż 5 godzin do przedszkola

i gdzieś tam dopiero my :]

Witam,
jak myślicie czy jest szansa, żeby mój Synek dostał się do przedszkola publicznego na podstawę programową? Mały ma 2,5 roku mimo, że całą jesień i zimę siedział w domku z Nianią cały ten czas przechorował. Nie chcemy zrezygnować z Niani, bo gdybyśmy to zrobili ja musiałabym chyba zwolnić się z pracy jakby Mały cały czas chorował. Ale też chcemy, żeby Synek był z dziećmi.. Pomyślałam więc o zapisaniu Go do przedszkola Publicznego na samą podstawę programową, a to nie wiąże się z żadnymi kosztami-obiadek jadłby w domu, Niania by go odbierała.
Wiem, że rodzice nagminnie oszukują wypełniając ankiety, zwłaszcza, że są rodzicami samotnie wychowującymi dzieci, a tak naprawdę żyją razem tylko bez ślubu.. A jak ktoś chce legalnie zapisać Malucha i pisze prawdę to ma marne szanse na miejsce :(

Nie, nie jest za ślisko. Zajmujesz się pierdołami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

pyt troche inne, ale moze ktos bezie mial wieksza sile przebicia i cos zdziala. czy nie wydaje wam sie, ze w przedszkolu 34 jest za slisko na tych plytkach, przeciez te dzieci porozbijaja sobie glowy

czy ktoś zna przedszkole w gdyni obłużu na krawieckiej

może ktoś zna jakieś fajne przedszkole na ujeścisku?

no właśnie wiem widziałam

Inne tematy z forum

Czy posiadanie dzieci jest warte zmiany stylu życia? Czy wychowywanie dzieci jest przyjemne? (47 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad urodzeniem dziecka, więc chciałem zapytać. Właśnie...

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (5 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?

Czy ktoś miał styczność z hiszpańska mucha?? (38 odpowiedzi)

JW. Działa czy nie działa??