sadzonki

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Witam wszystkie mamusie :)mam nie typowe pytanie. Wiem że gdzieś jak sie jedzie za rafinerią jest jakaś szkółka albo coś w tym stylu gdzie można kupić sadzonki np.pomodorów. wiem że można też kupić tam kwiaty. Niestety babcia od której to wiem niepotrafi mi podać dokładnego adresu. Może któraś z Was ma ogródek, działkę i kupuje tam sadzonki. Chciałam prosić o jakieś dokładne namiary może jakaś stronka telefon. Cokolwiek. Niechce pojechać taki świat drogi i okaże się że babcia źle mi coś wytłumaczyła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: sadzonki

sprzedaz sadzonek miesci sie w sobieszewie:o przed mostem

Monia ale to jest gdzieś za rafinerią? Ja tam nigdy nie byłam i sobieszewo nic mi niemówi.

A co tam jest takiego super hiper ekstra ze az tam musisz jechac?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

:) sadzonki pomidorów - są naprawde duże i pomidory pożniej również pyszne. Nie to co można kupić na targowiskach. I maja duży wybór odmian.

Aaaa :) my pomidory mamy swoje, sprawdzone :))) wlasnie rosna na parapecie i maja juz po 25-45cm w zaleznosci od odmiany :]
u nas to jest na zasadzie wymiany nasion lub sadzonek miedzy sasiadami ;)
podobnie z ogorkami :)

jesli chcesz miec ladne plony to poczytaj tez o sadzeniu roslin zgodnie z kalendarzem biodynamicznym :) u nas sprawdzone przez nascie lat ;)

No właśnie - i to są pomidory. Nie to co sprzedaja na targowiskach - kikuty jakieś :) Ja niestety niemam miejsca na własną hodowle - może kiedyś.

Monika juz znalazłam na Google maps . Sobieszewo jest za rafinerią. Dziękuje :) to właśnie o to miejsce chodziło. Wiedziałam że ktoś mi pomorze :) Pozdrawiam

pomoże - o jej ale byk

no właśnie ja w tym roku też będę chciała sadzić pomidory bo dostaliśmy małą szklarenkę, podłączę się do pytania, ale mnie interesuje Gdynia :) u mnie w domu już piękne sadzonki wychodowałam dyni z pestek, turków i kilka dni temu wsadziłam nasiona cukini oraz małe cebulki na szczypiorek :) dziś mąż przekopał mi cały ogródek, ale do gruntu przenosić będę dopiero w maju

Monia, a kiedy pojedziesz tam na zakupy ??

dokladnie jeszcze nie wiem - w przyszlym tygodniu wraca moj maz to pewnie jakos koniec kwietnia . A dlaczego pytasz?
jakieś zamówienie?

moj tata zawsze kupuje na rynku we wrzeszczu pomidory- sadzonki i nigdy ejszcze zle nie trafil. pomidory duze soczyste i pyszne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

też myślałam o pomidorkach i innych roślinkach i jestem ciekawa cen

to juz moglas napisac ten adres

kiedyś bardzo fajny ogrodnik był gdzieś na Morenie - moja Mama i sąsiedzi specjalnie tam jeździli po sadzonki.
ale Pani właścicielka zmarła i chyba nikt już tego nie prowadzi.

dzisiaj nasze największe sadzonki pomidorów trafiły z domowego parapetu do gruntu (pod folię) ;) hehe - tak super urosły, a to niby koktajlowe i "paluszki" pomarańczowe :]
image

gratuluje hodowli :) a jesli chodzi o ceny to w zeszlym roku placilam jakos 2,5 -3zl niepamietam dokladnie a na rynku wtedy były jakos chyba 1,5-2zl . tylko mialam te pomidory juz 2 razy i zawsze bylam zadowolona a wczesniej jak kupowalam to niby tez ale nie miałam porownania. wole wudac wiecej niz pozniej zalowac ze chcialam zaoszczedzic

chciałabym w tym roku posadzić w koncu jakieś krzewy i drzewka owocowe
jakie odmiany, łatwe do uprawy i dobrze owocujace polecacie?
głównie zależy mi na malinach, porzeczkach czerwonych,śliwkach, czeresni, wisni, jabłoni

Gdzie sa najlepsze sadzonki? Interesują mnue krzewy: Maliny truskawki porzeczki
Dzięki

Hej, polskie i sprawdzone uprawy ma szkółka sadzonek Truskawek Niewczas: https://niewczas.co/

Inne tematy z forum

Czy wiecie gdzie w troijmiescie są fajne krzesła??? (30 odpowiedzi)

Chodzi mi o krzesła drewniane, tapicerka z jakies skórki ecru

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (116 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Leczenie zębów mlecznych... (16 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...