samotna matka skazana jest na samotność?

Czy faceci interesują się kobietami z dzieckiem?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Re: samotna matka skazana jest na samotność?

:D Czasami jest to Anty xD
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A mówi się, że to kobiety są NIEMOŻLIWE...

Dlatego najlepiej zabezpieczyć się przed taką ewentualnością, pozbawiając praw rodzicielskich. Oczywiście, jeśli są ku temu przesłanki, a nie ot tak sobie, aby facetowi dopiec.

Głodnemu chleb na myśli :P

Ech, ta wiosna... za pierwszym razem przeczytałem "rozbierasz mnie":D
No ale popatrzyłem na nick i uznałem że coś nie pasuje:D

he he..

Jeden facet będzie cierpiał, a drugi odetchnie z ulgą.. ;) że się pozbył "kłopotu" ..

Najgorzej jak taki tatuś, mamusia przypomni sobie po grubych latach, że ma dziecko.. Wtedy zaczyna się kłopot..

Antyspołeczny :D:D:D Rozbrajasz mnie :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niedawno mówiła że mnie kocha platonicznie (a wiadomo, że platon w miłości był nieokrzesany:p), a teraz nazywa mnie kimś obcym:((

Tak to jest z tymi kobietami, a przez cały temat próbują mnie przekonać że to wszystko wina mężczyzn i to oni są ci źli.

Wal śmiało. Przecie tu sami swoi ;)

Nie otwieram się przed obcymi:D :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Anty jest spore grono facetów, którzy sami porzucają żony, dzieci, a potem płaczą, jak się okazuje, że mają płacić alimenty, czy wymaga się od nich zajęcia się potomstwem. I w miarę spokój jest, dopóki była żona, nie znajdzie sobie kogoś. Wtedy nagle rozpoczyna się wielka batalia i szum. Były mąż ma prawo poukładać sobie życie, a ona nie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zdziwiłbym się gdybyś powiedziała inaczej:P

Nie znam sytuacji, więc trudno mi się wypowiedzieć.

Nie będę przedstawiać mojej historii na forum;) Ale nie jest tak jak napisałeś powyżej;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To Twój punkt widzenia, a jakby mógł wyglądać jego?

Nie znam sytuacji, więc trudno mi się wypowiedzieć.
Gdyby spojrzeć na to jako na przykład ogólny, to mogłoby być tak, że facet nadal coś czuje do kobiety z którą był i kocha dziecko. Spotykanie się z nim tak rzadko, zwiększa jego cierpienie wynikłe z tęsknoty, do tego jest i ona, za którą tęskni lub coś do niej czuje i każde takie spotkanie to często rozdrapywanie ran. W efekcie dla własnego zdrowia psychicznego, by nie oszaleć, trzeba zerwać pewne więzy i iść do przodu z życie.

Spróbuj sobie to wyobrazić, Waszą sytuację, tylko z jego perspektywy i połączony z elementem miłości jaki był między wami gdy byliście razem.

Czasem mi się wydaje że kobiety uważają mężczyzn za roboty bez uczuć. To że ich często nie okazujemy, to nie znaczy że ich nie mamy. Po prostu społeczeństwo oczekuje od nas bycia twardymi, ale przeżywamy wszystko. Często nawet silniej niż Wy, kobiety, bo nie możemy się pozbyć tych uczuć w tak łatwy sposób jak wy - zwyczajnie wyrzucając je na świat.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale nikt mu dziecka nie zabrał. To on sam sobie tak życie ułożył, że nie ma czasu na dziecko. Ja się już przestałam prosić. Szkoda moich nerwów.

Natomiast co do szaleństw....no cóż;) Nawet matce polce się może chcieć pobawić:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Też jestem zdania że właściwym rozwiązaniem byłoby by dziecko było połowę czasu u jednego a połowę u drugiego rodzica. Jeszcze lepiej gdyby mieszkali drzwi w drzwi i dziecko samo mogłoby utrzymywać 100% kontakt z obojgiem rodziców według własnych potrzeb.

Jestem jednak przeciwnikiem "jednego weekendu w miesiącu", bo to za mało by utrzymała lub utworzyła się jakaś więź. To tylko takie "mamusi chce od czasu do czasu poszaleć, więc podrzuca komuś dziecko na weekend". Zyskuje na tym tylko ona, bo i dziecko i ojciec tracą.

Te alimenty nie przypominają mu że ma dziecko, tylko że miał dziecko które zostało mu odebrane a on ma płacić za to że związek się rozpada - podwójna kara.
Dlatego przez setki lat panował patriarchat - bo uważano że emocjonalność kobiet sprawia że są zbyt okrutne do sprawowania władzy:P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Dla mnie jest w tym coś niesprawiedliwego, że mężczyzna traci dziecko, a do tego musi jeszcze płacić alimenty. To raczej kobieta powinna mu płacić odszkodowanie, że odbiera mu dziecko;)"

Bez przesady;) Ja bym z przyjemnością przystała na układ, że dziecko jest w połowie czasu u mamy i w połowie u taty:) I wtedy bez alimentów, ale ze wspólnym utrzymaniem dziecka.

Ale cóż;) Wszak, ile razy usłyszałam,że on ma życie prywatne i jak ja mogę wymagać by zabierał dziecko na weekend raz w miesiącu;)

To niech chociaż alimenty mu przypominają, że ma dziecko, skoro sam nie pamięta;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

aha.. ok.. :)

Ale to nie na Twój post odpisywałem;)

Doczytaj bo nie zrozumiałeś mnie dobrze.. ;p

Drazz.. Myślę, że wiek może jest istotny, ale nie do końca.. Bo są ludzie, którzy się odnajdują w starszym wieku.. ;)

Inne tematy z forum

Czy warto zatrudnić prywatnego detektywa, jeśli podejrzewam zdradę? (4 odpowiedzi)

Cześć, Na wstępie pragnę wszystkich powitać. Nie wiem, czy piszę w dobrym dziale, ale od jakiegoś...

Czy warto studiować kierunek "dietetyka"??? (7 odpowiedzi)

Witam, Czy warto studiować kierunek DIETETYKA ??? Jeśli tak,to gdzie (na jakich uczelniach...

Prezent dla teściowej (121 odpowiedzi)

Moja teściowa obchodzi niedługo 60te urodziny. ale jak to zwykle u mnie bywa nie mam pojęcia co...