seks przed czy po slubie?

j.w. ja uwazam ze przed :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: seks przed czy po slubie?

wedle uznania :)
ja nie żałuje, że przed :)

Podziwiam i bardzo szanuje pary, które czekają do ślubu - brawo za wytrwałość, na pewno nic nie jest z wami nie tak :) ja nie czekałam choćby dlatego, że mój mąż nie jest moim pierwszym partnerem, co prawda nie mam wielkiego porównania, ale zawsze jednak mam bo na pewno dziwnie bym się czuła mając w życiu tylko jednego faceta i tak jak piszecie - mogłoby się skończyć na tym, że zastanawiałabym się jak to jest z innym - i tego akurat może nie tyle co nie rozumiem, ale dziwię się tym parom, które decydują się na ślub z kimś z kim są całe życie (czytaj: nie mają porównania i nie tylko mówię tutaj o seksie) jednak wszystkim życzę trafionych wyborów bo to jest tak naprawdę najważniejsze, nie ma reguły w życiu na nic!

ja się dołączę do strokroty :) też jestem ta "dziwna", a co gorsze, mój przyszły mąż o zgrozo jest prawiczkiem... nie mamy już 18 lat, ale jednak się udało zachować coś dla siebie.
Dodam, że nie uważam, że jestem w jakiś sposób upośledzona, nie wydaje mi się, żebym miała coś z popędem (albo on) bo w przeciwnym razie łatwiej byłoby wytrwać;)
A co najciekawsze, w swoim środowisku nie jestem jedyna. Znam wiele dziewcząt, które czekają. (nie wiem, jak to jest z facetami, bo oni się tym specjalnie nie chwalą;))

Nigdy mnie nie przekonywały teksty typu "trzeba wypróbować", "nie kupuję kota w worku", bo to mi jakoś kiepsko pasuje do bycia z drugim człowiekiem, a bardziej do kupowania odkurzacza.
Ale oczywiście każdy żyje tak, jak mu każe sumienie.
Ja nie żałuję swojej decyzji.

a po za tym to nie kupuje się kota w worku!!!!!:
święte słowa:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))00

uważam, że przed ślubem należy się "sprawdzić" ;) także pod względem dopasowania seksualnego :P

poza tym - jakoś nie potrafię sobie wyobrazić, że nie miałabym mieć jakiś wcześniejszych doświadczeń... porównania itp. ;)
mój Mąż nie jest moim pierwszym "partnerem" ;)

mam 2 kumpele, które wyszły za mąż za swoich jedynych kochanków - i nie mają "skali porównawczej"... :P jedna jest kilka lat po ślubie, druga - "naście" :P
i obie zastanawiają się jakby to było z innym facetem... czasem trzeba im wybić pomysł "skoku w bok" ;)

podziwiam za wiare i wytrwalosc :) pozdrawiams erdecznie :)

więc 3maj kcuki:))ja wierzę w mój wybór i to najważniejsze;)

wiesz, ja szanuje takich ludzi bo jestes malo spotykanym przypadkiem i to sie bardzo ceni :)))) ale wszystko sie okaze dopiero po slubie.

ale nie rozumiesz mojej wypowiedzi, nie chodzi mi o to, że każdy kto podejmuje taki krok żałuje tej decyzji,ale że są ludzie, którzy tego żałują, a odwrotu już nie ma. Czy ja będę żąłować? na pewno nie bo kgdybym tak uważałą to już dawno bym to zmieniła, bo ja mam taką możlwiość, w drugą stronę już takiej możliwości nie ma:/

a moze to ty bedziesz zalowac ze nie wspolzylas przed slubem? skad mozesz teraz wiedziec ze zalowalabys?

to nie jest kwestia mody tylko Ciebie samej Was wszytskich albo się na coś godzicie albo nie wolna wola :)nie krytykuje osób, które się na to decydują bo one są szczęśliwe, że taką decyzje podjęły, a jeśli nie są....trudno będą żałować

jeszcze pytanie......... jakie ma znaczenie czekanie z pierwszym seksem do "po slubie" jesli przed slubem wspolzyjesz z mezczyzna z ktorym np nie wiem za 2 miesiace bedziesz brala slub czyli ktory bedzie twoim mezem?

moim zdaniem czekanie z seksem na "po slubie" robi sie teraz modne ale jest top kompletnie niezyciowe.

buhaha i tu cie zdziwie , moja wypowiedź jest szczera więc dla mnei kpiną jest wyśmiewanie innych wypowiedzi, a On czekał i wierz mi, że ma na co:))))|!!!!!!!!

cytuje ,,ja uważam po:))ale to zależy od człowieka ja myślę, że to najpiękniejszy moment na świecie oddać się mężczyźnie do końca temu jedynemu, to On docenia fakt, że czekałaś z tym specjalnie dla niego" buhahahahaha sorki ale dawno nie rozbawiła mnie tak wypowiedz na weselniku ;-) to On docenia fakt, ze czekałaś z tym właśnie na niego mhmmmmmm A czy Ty doceniasz fakt że czekał z TYM właśnie na Ciebie ;-) Chyba nie, bo zapewne nie czekał ;-) z góry podkreślam,że do feministki mi daleko....ale jakoś tak wydaje mi dziwna ta wypowiedź.

ale skoro jest sie pewnym swojej milosci do tej jednej jedynej osoby , do osoby ktora bedzie Twoim mezem/zona, do osoby ktora jest ci przyjacielem to jakie ma znaczenie czy pierwszy seks bedzie po ślubie czy przed?

A ja uważam że jak kto woli. Co do dogadania się to seks w związku nie jest najważniejszy. Dużo ważniejsze jest zrozumienie i komunikacja. Jeśli ktoś chce czekać do "po ślubie" i coś mu potem nie będzie odpowiadało, można przecież szczerze porozmawiać ze sobą na ten temat, ale my Polacy niestety boimy się rozmawiać z bliskimi o uczuciach. Więc dla mnie bez różnicy czy przed czy po - ważne żeby się dogadać.

podziwiam takie osoby ale ja osobiscie nie chce kupowac kota w worku bo co z teo ze sie kochamy a w lozku klapa wczesniej czy pozniej taki zwiazek sie rozpadnie ale oczywiscie to nie jest regula...

no tak bywa ... "ciekawość pierwszy stopień do piekła" jak to mówiło się w przedszkolu ...

Nie no zlitujcie się .... bo mnie zabijecie !!!!

jezeli jest to spowodowane wiara to dlaczego nie, mozna poczekac, mysle ze z innych powodow byloby ciezko, ale podziwiam takich ludzi a co do niezgrania to naucza sie siebie w taki sam sposob jak ludzie ucza sie siebie przed slubem. ja spotkalam sie z innym problemem mojej kolezance wywalilo pare lat po slubie ze nigdy nie spala z zadnym innym facetem niz jej maz, prawie sie to skonczylo zdrada.

Inne tematy z forum

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

dobry...i nie drogi dentysta (55 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!