oskrzela

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
prosze was o komentarze bo mi juz reče podaja, moj maly ma zapalenie oskrzeli ma 6 miesiecy dostal pierw antybiotyk o nazwie sumawt bral go 4 dni wczoraj bylam z nim na pogotowiu i pani doktor stwierdzila wirusowe zapalenie oskrzeli dostal zinnat i inchalacjie pulmicort czy mu to pomoze teraz chodzi mi o inchalacjie i czy wasze dzieci braly ten antybiotyk zinnat
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: oskrzela

skoro stwierdzili wirusowe zapalenie to po jaką cholerę antybiotyk? antybiotyki zwalczają bakterie nie wirusy, pulmicort to steryd, dziwne że dali to a nie atrovent np. wydaje mi się delikatniejszy dla takiego malucha.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przy zapaleniu oskrzeli czy płuc, niezależnie od pochodzenia infekcji podaje się antybiotyk żeby nie dopuścić do rozprzestrzenienia się stanu zapalnego, rozwoju bakterii, zwłaszcza u dziecka to zbyt niebezpieczne.
U nas pulmicort pomógł córce wyjść z zapalenia oskrzeli, też brała antybiotyk, z tym, że ona ma 6 lat.

A i jeszcze - Zinnat brałam akurat ja na zapalenie ucha, ale byłam wtedy w ciąży także musi być dość bezpieczny skoro mi go zapisano w szpitalu.

my własnie wyszliśmy z zapalenia oskrzeli, synek ma prawie 18 miesięcy, dostaliśmy antybiotyk Augmentin i dużo inhalacji nebulizatorem (antrovent z solą fizjologiczną). Zinnat też dostawał jak był młodszy, ale teraz nie potrafię sobie przypomnieć z jakiego powodu był on przypisany

jak hania miala chyba ze 4 miesiace rowniez dostala na zapalenie oskrzeli antybiotyk oraz inhalacje wlasnie z pulmicortu i to silniejszego oraz z berodualu , oraz rowniez w szpitalu steri-neb to bardzo silny lek ale tylko dzieki temu nie musielismy zostac w szpitalu i corka sobie poradziła z chorobą

mój mały jak miał 4 miesiące,miał ostre zapalenie oskrzeli i trafil do szpitala,antybiotyk dożylnie:(inhalacje z mucosolvanu,z wypisem dostał Zinnat,Pulmicort u nas jest w użyciu wraz z każdym zapaleniemm oskrzeli,na ktore na nieszczęście już kilka razy zachorował.........

acha dożylnie antybiotyk dostałam z tej samej substancji,którą ma Zinnat

dziekuje wam bardzo mam nadzieje že mu pomoze ten inchalator z antybiotkiem

zinnat jest na bakterie - a jeśli chodzi o oinhalacje - pulmicort jest świetny tyle że jest to lek sterydowy - ale jeśli nic innego nie pomaga to inhalacja z pulmicortu pomoże napewno - my zanim podamy pulmicort dajemy najpierw inhalacje z berodualem - i zazwyczaj na tym się kończy.
tyle że skoro lekarka przepisała pulmicort to nie czekaj tylko inhaluj odrazu

pulmicort berodual i antybiotyk wlasnie zinat zazwyczaj, nam tylko to pomaga :)

a u naszej córce i plumicort nie pomógł to steryd używaja go astmatycy i według mojej pediatry z tym tszeba uważać i odrazu nie można odstawićtych sterydów tylko zmniejszać dawki

moja miała zapalenie oskrzeli w wieku 3 miesięcy, dostała antybiotyk (nie pamiętam już jaki) + inhalacje z pulmicortu i atroventu, wszystko to szybko pomogło i obeszło się bez szpitala

Jak moje dziecko mialo tez w wieku 3 mcy, to pomogl berodual i atrovent i osobno sol fizj. Ale teraz dostal antybiotyk... Jestem dobrej mysli. Ale radze sie nie zarazic od dziecka, bo to byl koszmar (dla mnie):/

Inne tematy z forum

dom czy mieszkanie??? (430 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (139 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Dobry ortodonta (44 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?