słodko, część druga ;)

Zakładam nowy wątek, słodycze stały się niemożebnie długie i nie mam już do nich cierpliwości ;) Będę sobie grać i pisać, zapraszam do wspólnego działania, razem przetrwamy tę kwarantannę ;) Na początku tejże miałam nastrój bojowy i obejrzałam sobie Orzeł wylądował oraz Działa Nawarony ;) Ostatnio zaś nadrabiam nowości filmowe, wybrałam Małe Kobietki i choć widziałam już dwie wcześniejsze ekranizacje i czytałam książki to nadal się wzruszam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tam nazywa się rozdzielnica elektryczna.
A właściwie w Waszym przypadku kilka zabezpieczeń nadprądowych na obwody domowych gniazd oraz oświetlenia w plastikowej obudowie szumnie nazwane rozdzielnicą. No może jeszcze sygnalizacja fazy, oraz wyłącznik rożnicowo-prądowy na łazienkę. Ale wątpię... Tu elektryk z miotu musiałby mieć iq powyżej 4.5V.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hmmm, to widzę słabo z tym Matrixem XD Jutro idę to się przekonam XD Zwiastun Truflarzy widziałam w kinie, zapowiada się dobry film! W tym roku już nie dam rady obejrzeć, ale będę pamiętać.
Sytuacja u rodziców opanowana, był nasz rodzinny elektryk, okazało się, że w rozdzielniku, czy jak to się tam nazywa, doszło do spięcia i małego pożaru w wyniku czego przestały działać gniazdka, oprócz jednego w łazience XD Mam nadzieję, że limit awarii w tym roku wyczerpany!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Już już, wynalazłam for U "kombajna" pyszności :]

http://www.youtube.com/watch?v=loUly89rgK0

Wystarczyło obejrzeć zwiastun, by wi(e)dzieć i wybrać "Truflarzy" w kinie konesera lub "Hiszpański romans" z cudownym W. Shawn`em :]

http://www.youtube.com/watch?v=spJ47VPZ8dY

Ps
Mignęły mi przed bazyliszkowym ślepiem, luźne statystki (niebezpieczne narzędzie) na temat tego, że 1% nie chce by 5% przebudziło 90%, a 4% ma status " wszystko mi jedno". Cudowne okoliczności przyrody.

Matrix 4 jak piramida w Luwrze. Nie pasuje do całości, wklejony na siłę, po barbarzyńsku niszczy całą koncepcję i jest zupełnie bez sensu. Dwie kwestie dla których warto: po pierwsze gra aktorska Reevesa, po drugie refleksja, że ludzie nie chcą być wolni. Ocena 3/10.

Dzieci coś tam brzdąkały, obserwując pogodę, że na termometrze zewnętrznym, nie cyfra, a liczba na minusie.
MaDka jednak, z głową w chmurach, jadąc na seans do kina, tylko ciepły sweter z golfem i starą narzutę "całoroczną", na pasztetowe schaby wrzuciła. Widoki, z bestyjki toczącej się dwojką ponad rowem, zaprawdę przaśne i o Bożej wielkości przypominające.
Dziś rano, mając w pamięci boksowanie kół i poślizg w czasie próby s p o k o j n e g o parkowania pod domem, z duszą na ramieniu, wyściubiłam nocha z ziemianki.

Widok na lewo:

https://naforum.zapodaj.net/0009a6397a7c.jpg.html https://naforum.zapodaj.net/8b88872e6a0b.jpg.html

Widok na prawo. Serce topiący, bo tam spadek i koniec drogi. Trzeba chcieć, pogimnastykować się by efekt "na lewo" uzyskać.
Jak tu nie kochać ludzi? :]

https://naforum.zapodaj.net/b77168e73af6.jpg.html

Co w tej treści niedozwolone? Do pracy się spóźnię bo mnie naszło na gawędy z cyklu pomocni fachowcy, a najgorsza i tak się okazuje sztuczna inteligencja. Sztuczne upośledzenie raczej. Da się obejsć

image

Za oknem jest -11° zatem lodówka niepotrzebna.
A TV jest niepotrzebny bez względu na aurę ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bezpieczniki w porządku. Tak mama twierdzi, bo to u rodziców taki problem. Trzeba szukać elektryka ;)

A sprawdź bezpieczniki. Wszystkie w górę powinny być. Coś z jedną fazą nie tak

Słuchajcie, jeśli w mieszkaniu jest światło, czyli prąd działa, a nie chodzi lodówka ani telewizor, czyli jakby prądu nie było, to co mogło się stać? Jakaś szybka diagnoza? Porada? XD

Opinie są skrajnie różne, jedni się zachwycają inni wprost przeciwnie, jak mój brat na przykład XD Bilety już kupione, przekonam się niedługo. Zawsze w pod koniec grudnia chodziłam na jakiś blockbuster, tradycji musi stać się zadość XD

Lana. Mogło być gorzej, mógł być Mieczysław. Najlepszego

https://youtu.be/QprfH25ORhE
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

>Ciekawe, dlaczego taka zmiana.

Bo scenariusz pisała kobieta? A pierwsze 3 faceci. xD

Nie, zaskoczenie tylko. Wczoraj znów widziałem trailer, tym razem w kinie. Paleta barw jak w filmach Almodovara. Po zmartwychwstaniu nowa jakość. Pewnie kiedyś obejrzę nie oczekując niczego, bo tak jest najlepiej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wyczuwam sceptycyzm ;) Ale ja i tak pójdę do kina XD Keanu na dużym ekranie to zawsze przyjemność! Żałuję tylko, że nie byłam w kinie na pierwszej części, a brat tak mnie namawiał! Młodszy, a wiedział co dobre XD

Na trailerach nowy Matrix jest ciepły. Cały w tonacji żółtej i soczysto-zielonej. A urok pierwszej części plegał na tym, że była zimna. W tonacji chłodno-niebieskiej i zielonkawej czerni. Dwie kolejne części też zimne, ale o nich to lepiej w ogóle milczeć. W skrócie - stary matrix jak dawne klisze kodaka, a nowy jak fujifilm. Ciekawe, dlaczego taka zmiana.
Sam Leitmotiv nadal wydaje się i**otyczny. Czlowiek jako bateryjka. Bez sensu. Już predzej słoń, goryl lub wieloryb. I software tak rozbudowany wtedy nie potrzebny. Taki los może człowiekowi zgotować nie maszyna, lecz człowiek. I to się zresztą ma wydarzyć. Nie jakieś tam kokony, lecz okulary do vr wystarczą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cięcie ;)
I liczę na świetne kino!
Nie znoszę myć okien, ale na święta robię wyjątek ;) Żeby dobrze widzieć śnieg, który spadnie na święta. Taką mam nadzieję XD

Trinity świetna, ale ja czekam na Keanu

Z marchwi wstania, są spektakularne. Chodzą słuchy, że matrixowe oszałamiające. Wciąż mam płaszcz Trynity ;) z tamtych lat. Chyba trochę skurczył się ha ha :D
Szacun. W tym roku nie myję okien. Nic nie robię. Oszczędzam wodę i siły. Robię sobie wakacje.

Inne tematy z forum

Muza musi grać. (2366 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (692 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Problem z uzaleznieniem.. Alkohol, depresja... (8 odpowiedzi)

Witajcie. Kiedys juz stworzylem tu watek, w ktorym prosilem o pomoc z uporaniem sie ze swoim...