słodko, część druga ;)

Zakładam nowy wątek, słodycze stały się niemożebnie długie i nie mam już do nich cierpliwości ;) Będę sobie grać i pisać, zapraszam do wspólnego działania, razem przetrwamy tę kwarantannę ;) Na początku tejże miałam nastrój bojowy i obejrzałam sobie Orzeł wylądował oraz Działa Nawarony ;) Ostatnio zaś nadrabiam nowości filmowe, wybrałam Małe Kobietki i choć widziałam już dwie wcześniejsze ekranizacje i czytałam książki to nadal się wzruszam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Remont w toku, kotka żyje, ale co to za życie w kurzu i pyle XD A w dodatku sąsiedzi listy miłosne piszą, żeby przełożyć wiercenie na 12 w południe, bo po południu śpią XD Jak bym tak chciała brać wszystko pod uwagę to remontu nigdy nie mogłabym zrobić. Tylko spokój może nas uratować :) A w dodatku dzisiaj moja uczennica, która mieszka obok mnie, powiedziała, że się przestraszyła bo u mnie było tak głośno a ona była sama w domu XD Ciekawe, ze jeszcze mnie czeka XD
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziś Międzynarodowy Dzień Mężczyzny, zatem wszystkiego najlepszego, Panowie! ;)
http://www.youtube.com/watch?v=cbqSKLSV7Zg&t=10s
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję za polecenie, wszystkie środki czystości się przydadzą XD Na razie krojenie odpada, bo w kuchni nie ma nic. Tylko taboret XD

Płytki to nie problem domyć. Gorzej z fugami. Ale...mały pędzelek do łapki, Delfin i jechane po fugach. Spokój na lata!

Kafle zawsze można wytrzeć. Uważać to trzeba na palce. Ciężko się skupić na krojeniu warzyw, za to łatwo odpłynąć myślami ;)

Z moimi zdolnościami wszystko jest możliwe XD Postaram się jednak uważać. Bardzo XD

... dopóki nie zaczniesz gotować ;]

>Spróbuj wymazać jej tym łapkę, powinna zlizać.
Też o tym pomyślałam, chcąc nie chcąc będzie musiała zjeść ;) Ja mam KalmAid, i chyba jej nie smakuje XD Ale, przeżyła dzisiejszą rozbiórkę kuchni więc damy radę! Mieszkanie mi się w magazyn zamieniło, wygląda wszystko okropnie, ale pocieszam się tym, że niedługo wszystko będzie piękne, nowe i pachnące XD

Spróbuj wymazać jej tym łapkę, powinna zlizać. Można też zmienić lek, fajnie działa kalmvet, zwierzaki same go zlizują z palca, podoba im się jego smak.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie tabletka, jeno mus. O smaku ryby, ale ona nie lubi specjalnie ryb XD Dostałam strzykawkę, ale to wiele nie pomogło XD
Z czopkami to bym chyba przegrała XD

@VI:
Trza było poprosić o lek w czopkach ;]

Moja mama kiedyś podawała kotce tabletki i po prostu wciskała je w jedzenie. W największy i najładniejszy kawałek, odpowiednio wyeksponowany w misce ;) Działało :D

https://napaluchu.waw.pl/jak-podac-kotu-tabletke/

Znacie jakieś sprawdzone sposoby na podawanie kotu lekarstwa? Byłam z moją Lizzie u weterynarza, ponieważ od jutra będzie u mnie głośno a ona bardzo nie lubi hałasu i obcych ludzi, prawie tak samo jak ja, z tym że ja się nie chowam pod łóżko XD Dostałam lek uspokajający i spróbowałam jej go dziś podać, ale było bardzo ciężko, oględnie mówiąc XD Umie walczyć, ta moja kotka XD
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na insta to ja pokazuję krajobrazy XD Lub też ewentualnie książki. A kafelki jednak nie są różowe XD

Bez sensu. Zaraz tę swoją ładną nową kuchnię z różowymi kafelkami ufajdasz.
Zostaw ją w stanie dziewiczym, do pokazywania na fejsie czy innym insta ;]

P.S. Kafelki kupione, piękny i gibki czarny kran też ;) Jak już kuchnia będzie wyremontowana pozostanie mi już tylko nauczyć się gotować XD

Jeśli ktoś ma ochotę odreagować bądź wyżyć się to zapraszam do mojej kuchni, w poniedziałek rozbiórka XD

Żeby nie było, ze tylko siedzę i oglądam Rambo, byłam dzisiaj z mamą oglądać kafelki, ale w naszym małym Wejherowie wybór mały, kafelki najczęściej w szarościach i beżach, a ja potrzebuję w kolorze bladego różu. To oznacza, że będę musiała jechać dalej. Bardzo nie lubię tego zamieszania. chodzenia, jeżdżenia, wybierania, choć wiem, że chodzi o moją przyszłą kuchnię XD Muszę też wybrać nowe oświetlenie, ale akurat lampy mi się podobały, więc z tym nie będzie problemu, ale może pan elektryk ma jakieś podpowiedzi? ;)

Mimo szalejącej wichury prądu nie odcięło i mogłam obejrzeć Rambo 2. Dużo się działo, krwawo było i nawet przez minutę romansowo XD Zostały mi jeszcze trzy części, jeśli dobrze liczę XD Ciekawam, cóż tam jeszcze scenarzyści wymyślili ;)

Inne tematy z forum

Muza musi grać. (2382 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Psychologia wskazuje wzór człowieka. (7 odpowiedzi)

Psychologia wskazuje wzór człowieka. Według której człowieka, który nie ma empatii, pasji i...

Kącik zdrowo Infantylnych cz.2 (3001 odpowiedzi)

https://forum.trojmiasto.pl/Kacik-zdrowo-Infantylnych-t991133,1,30.html