spuchnięte stopy

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
dziewczyny, wiem, że puchnięcie jest niby w ciąży normalne, ale jestem dopiero w 23 tyg ciąży, a juz tak mi puchną stopy i ręce, ze ani butów, ani obrączki nosic nie mogę. Wy też tak macie ?? Bo juz troszke mnie to martwi ;/

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: spuchnięte stopy

tak moż być, ja miałam też bardzo długo opuchniete stopy i w sumie nogi az do kolan, a obrączki nadal nie moge zalozyc a jestem juz 4 miesiace po porodzie. a co do nóg to teraz dla odmiany bola mnie kolana i puchna, a ból jest taki że czasami mam wrazenie jakby mi zaraz miały peknac kolana, zginanie kolan dla mnie to teraz tragedia :(

Alis a jakie masz cisnienie ??? bo takie puchniecie plus za wysokie cisnienie to moze byc problem ale jak cisnienie w normie to ok

gosia a ty powinnas sie udac do lekarza bo to nie jest normalne zeby tyle miesiecy p o porodzie tak puchanc;/ czy bierzesz tabletki antykoncepcyjne?? bo ja tak puchla po tabletkach

tabletek nie biore, a puchna mi tylko kolana i pod kolanami, a jak juz za duzo stoje to jest potem ciezko noge zginac.

gosia idz do lekarza bo to nie jest normalne niech ci badania porobia dla spokojnosci- robilas juz jakies badania po porodzie typu krew mocz itp?

na szczęście ciśnienie mam w normie całkowicie :)

ale jak bedzies zu lekarza to pokaz mu opuchlizne:) ja puchlam ale pod koniec ciazy;/

up

Ja też jestem cała spuchnięta. I tak jakoś od 6 miesiąca zaczęłam.Obrączki też nie noszę :(
Najbardziej to nogi ale staram sie trzymać je u góry jak tylko siedzę.
Niestety takie uroki ciąży

mnie powalili w 32 tyg ciazy do szpitala na 3 dni z podejrzeniem zatrucia ciazowego;/ bo spuchalm i cisnienie mialam 140;/

a zdarza się Wam też kołatanie serca ?? Mi zdarzyło się w ciągu miesiąca 3 razy, w tym jeden raz nie mogłam złapać oddechu. Bylam przerazona, ale po paru sekundach przeszlo. Moja gin jest na zwolnieniu miesiac, dlatego tez pytam Was ....

Ja mialam kołatanie serca, i wcale nie mam wysokiego cisnienia, jakbny moglo sie zdawac...Strasznie niskie mam...Ale pytalam mojego lekarza-kołatanie serca jest normalne wedlug niego, bo pomiedzy 22-28 tyg ciąży, zmienia sie przeplyw krwi u dziecka i dlatego nasza krew jest szybciej toczona..."przyspiesza"....Tyle ze nie wiem Alis jak Ty, ale ja mialam to moze ze 3 -4 razy, i to po 5-6 bić mocniejszych...

Alis ja też miałam takie kołatanie kilka razy i nic nie mówiłam lekarzowi bo zapominałam,ale skojarzyłam że wtedy właśnie najgorzej wyszły mi wyniki badań tzn erytrocyty i hemoglobina spadła na łeb i szyję,dowaliłam żelaza w diecie -szpinak,brokuły,wołowina,gruszki,pietruszka,buraki i plussa i kołatanie ustąpiło..z kolei moja koleżanka miała kołatanie po kawie i musiała odstawić

nie wiem czy to mogło mieć coś wspólnego jedno z drugim ale może przy okazji diety uzupełniłam witaminy i mikroelementy..

lekarz poleciła mi na puchnięcie stóp
AESCIN lub Cyclo 3 fort
można brać z witaminami dla ciężarnych

anti zgadza sie ja tez mialam i powiedzial lekarz ze to zwiazane z szybszym przeplywem krwi:)

Inne tematy z forum

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (19 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

jak poradzić sobie ze sprzątaniem (24 odpowiedzi)

Dziewczyny, jak sobie radzicie ze sprzątaniem dużych mieszkań, gdzie są dzieci i psy? Sprzątacie...