styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 28 (*5)

Witam w nowym wątku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 28 (*5)

polecam, bo zapomniałam większość piosenek, a tak puszczam Antosiowi i ćwiczę :)
http://www.babyradio.pl/

ten chyba najfajniejszy, ale z doświadczenia wiem, że jasny się brudzi, więc może pozycja 1.

Kasia, mi się ten Pliko też mega podobał, ale chyba jest cięższy, włąśnie dlatego, że lepiej zabudowany, no i u mnie cena troszku zaważyła.
Kolorki wszystkie fajne, choć ten z nowej kolekcji mi się chyba najbardziej podoba, taki dziewczęcy jest :) no ale wiadomo, najnowsza kolekcja pewnie też najdroższa.

Magda, po czym poznać, że mały asymetryczny? to się jakoś objawia czy tylko neurolog jest to w stanie wychwycić?
A przy okazji, kiedy Ty brałaś ślub, pewnie jakoś w okolicach mojego, skoro byłaś na bieżąco z relacją.

weroniczko, pamiętamy i o Tobie :) no i racja z tym, że chłopaki powinni być mężniejsi, żeby potem te kruszynki móc na rękach nosić :) a co do miesiączki, to u mnie tez jeszcze cisza, a już naprawdę mało piersią karmię, więc wydaje mi się, zę lada chwila będzie.
Kasia, a Ty się dycydujesz na jakieś tabsy antykoncepcyjne, czy o lekach mówisz? ja ciągle gdybam nad tym tematem...

http://strollersandprams.com/strollers/image/2007/stroller.jpg

Może teraz
http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://strollersandprams.com/strollers/image/2007/stroller.jpg&imgrefurl=http://strollersandprams.com/strollers/445/Peg-Perego-Pliko-P3-Completo/reviews.html&usg=__Gx--tR63vmDCs223n3tK4tN8g-4=&h=341&w=292&sz=86&hl=pl&start=1&um=1&itbs=1&tbnid=bZhjbyHOwyXtHM:&tbnh=120&tbnw=103&prev=/images?q=peg+perego+pliko+p3+camelia&um=1&hl=pl&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:pl:official&tbs=isch:1

Mi też miło chociaż na zdjęciach:) Mam nadzieję, że już na wiosenny spacerek dotrzemy:)

Narazie byliśmy w Ośrodku Wczesnej Interwencji to jest na NFZ. Tam lekarka obejrzała małego i pokierowała dalej min. do neurologa. Wszystko tam jest na NFZ, ale planujemy spotkać się też z jakimś rehabilitantem prywatnie.

Co do kolorów do camelia się nie otwiera.

Magda, miło mi Cię poznać choć przez NK :)) Dobrze, że pediatra konkretna i zauważyła, że coś jest nie tak. Byliście u prywatnego neurologa, czy na NFZ ?

Dziewczyny, zdecydowałam się jednak na peg perego pliko p3
Tylko na kolorek nie mogę się zdecydować. Z kolekcji 2010 podoba mi się red step
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=631&
Z kolekcji 2008 ( chyba 2008 )podoba mi się kolor camelia
http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.mamotato.pl/images/img_small/p3-sp-camelia.jpg&imgrefurl=http://www.mamotato.pl/product_info.php?manufacturers_id=24&products_id=1112&usg=__cXzM0E5G-EaqFbrgugqcnvDIvbI=&h=80&w=63&sz=3&hl=pl&start=14&um=1&itbs=1&tbnid=ARPiQX6Z9uZqLM:&tbnh=74&tbnw=58&prev=/images?q=peg+perego+pliko+p3+camelia&um=1&hl=pl&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:pl:official&tbs=isch:1
a z kolekcji 2009 kolorek Corallo ( tyle, że nie mogę znaleźć nowego tego kolorku ) a zależy mi na nowym
http://allegro.pl/item958894552_peg_perego_pliko_p3_stan_idealny.html

Co Wy sądzicie, który kolorek ??

Ada, obstawiłam jednak na ten peg perego ze względu na mocniejsze zabudowanie wózeczka.

Byliśmy dziś w Ośrodku Wczesnej Interwencji i faktycznie pediatra miała rację. Franuś trochę asymetryczny i ma lekkie osłabienie mięśni w karku. Dobrze, że szybko to wykryła. Pokazali nam jak małego nosić i układać. W przyszłym tygodniu mamy spotkanie z rehabilitantem. Dodatkowo z psychologiem, logopedą (ciekawe po co?) i neurologiem. Mam nadzieję, że mały szybko się wyprostuje ;) Na szczęście chociaż przepuklinka się chowa i kaszelek przechodzi. Biedne takie maluszki, nawet nie wiedzą co im dolega.

Ada jak przygotowania do chrzcin? Kreacja zakupiona (dla mamy oczywiście?)

Ada ja pamiętam jak oglądałam Twoją relację i stąd mi się skojarzyło:)

Ja też nie mam jeszcze okresu ;) Niby fajnie, ale tabletek łyknąć nie mogę :/

Jeejku ale się stęskniłam za Wami;)
Cały dzień nie mialam laptopa,bo Bolo zabrał do pracy,żeby busa w necie znalezć do wożenia pracowników,bo tera bloki na Oruni stawiają więc do domu będzie wracał nie wcześniej niż o 19-stej...hmm caly dzień sama z Nikosiem:)

Weroniczko u nas pierwszy raz kupki nie było,az 4 dni,ale były bąki.Dzis zrobil taką wielkąąąąą kupe.ze szok!!!!!!podobno to normalne,ze jak sie sztuczne daj to jest mniej kupki....

a co do okresu ja jeszcze nie mam,a dzis Nikodem konczy 2 miesiace!!!!

witam wiosennie i radośnie wszystkie mamusie,bardzo dawno nic nie pisałam i pewnie o mnie zapomniałyście ale chętnie czytam od czasu do czasu o waszych radościach ,smutkach i doświadczeniach macierzyńskich,często wiele waszych wskazówek i doświadczeń przydaje się na codzień!moja kruszynka za 3 dni kończy 2 miesiące waży 4240 a przy wypisie ze szpitala miała 2470 także też zalicza się raczej do drobniutkich ale myślę sobie że to bardzo dobrze chłopcy muszą być słuszniejszej postawy a dziewczynki od urodzenia kapryszą przy jedzeniu i uważają na nadwagę ha,ha!ja karmię małą piersią a 1 raz dziennie dokarmiam sztucznym mlekiem niestety też przechodzimy jak niektóre z was okres nie jedzenia mała beczy przy cycu no i zaczełam odciągać pokarm przed karmieniem i podaję małej od czasu do czasu z flachy no i jest trochę lepiej chociaż i przy butli czasami grymasi ale dobrze przybiera na wadze książkowo wręcz więc głodna raczej nie jest ,ale od kiedy odstawiłam nabiał mamy problem z kupką,wcześniej były non stop a teraz raz na dzień albo na dwa dni pryka non stop stęka a kupy nie ma więc mam do was dziewczyny pytanko czy któraś z was też tak ma i co wtedy stosujecie żeby pomóc maleństwu??ach i jeszcze jedno jak u was kobiety z okresem tzn po jakim czasie od porodu dostałyście miesiączkę bo podobno po cc znacznie później pojawia sie okres a ja już mam i stąd moje pytanie do was kobitki??pozdrawiam

faktycznie, prawie identyczne :) piękne są te mini gerberki, baardzo je lubię :) ale, że z weselnika mnie kojarzysz? ja ledwo co z tamtego forum kojarze, tam nie było tak fajnie jak tu u nas :)

Magda, no to masz pamięć :) ja muszę raz jeszcze na zdjęcia zerknąć.

Ada coś kojarzę z weselnika, że miałyśmy bardzo podobne bukieciki na ślub:)

Ada, dzięki za wiadomość na gg, ale link mi coś nie przeszedł. Ja choruję na peg perego pliko p3

Mnie tez rana wciąż boli :(((( nie wiem dlaczego i też nie miałam USG więc chyba wybiorę się do lekarza prywatnie na usg

hej dziewczyny, fajno Was wkońcu zobaczyć, przynajmniej te z Was, których nie było na spotkaniu. miło też poznać tatusiów naszych maluszków :)

Mada mnie też cały czas ciągnie ta blizna i kuje mnie tak w środku. Ciągnie mnie jak siadam albo jak się położę jak chodzę to nie czuję. A kuje mnie w bardzo różnych sytuacjach też się zastanawiałam czy to normalne, bo to już 3 miesiące po cięciu. Gin mi powiedział, że może tak być nawet do pół roku i że mam się nie przejmować, ale też nie miałam żądnego usg i się zastanawiam wciąż czy to normalne? i sama już nie wiem. Jak np przebieram Olcie na przewijaku to jak ona nóżkami przebiera bezpośrednio po mojej bliźnie to cholernie boli.

Oki zmykam bo na spacerek będę powoli się szykować ale jakiś taki wiatr nieprzyjemny mi się wydaje przez okno zobaczymy mam nadzieje że nie :)

Dziewczyny, ja tez chce na NK!!! Moj nr gg to 10681842. Juz sobie Was dodalam do GG:)!!

Mada- lekarka z wojewodzkiego nazywa sie Sylwia Gulkowska.
Ja od razu po CC mialam wielki walek-nawis tuz pod rana. WW lekarka kazala mi cwczyc brzuszki zaraz po porodzie.... nie skomentuje tego bo juz mi sie nawet nie chce.
Chirurg orzekl, ze naturalnie zszyc mnie musieli ale wyjatkowo kiepsko..
Nie wiem co i jak moze byc w Twoim przypadku, ale myslke, ze warto skonsultowac to z innym lekarzem. Jakby co moge polecc C super lekarza od przepuklin.
Uwazam, ze warto sprawdzic.
pozdarwam:)

KITTY dziękuję

Inne tematy z forum

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...